Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Justyna 16:06, 12 lip 2017

Aniu, dziękuje za polecenie bodziszkowe Zamowiłam Karmine, niech zadarnia
Kokesz 19:42, 12 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Jeżówki bez nazwy (zapomniałam) cudne są

Cuuudne jeżówy... (może to Southern Belle) właśnie na taką poluję
i na lilie Eyeliner też (widzę, że kwitną u Ciebie) i nie mogłam ich nigdzie dostać wiosną.
Dla mnie najładniejsze z białych, choć nie pachną
Mala_Mi 20:47, 12 lip 2017

Kokesz napisał(a)

Cuuudne jeżówy... (może to Southern Belle) właśnie na taką poluję
i na lilie Eyeliner też (widzę, że kwitną u Ciebie) i nie mogłam ich nigdzie dostać wiosną.
Dla mnie najładniejsze z białych, choć nie pachną

Jeżówka Supreme Flaming zapisałam na takim ogryzku wyrwanym z koperty.. rok temu.. i znalazłam Ma cudny kolor, foto go nie oddaje.

Eyerline w tym roku też strajkują... zeszłoroczne na przywitanie..

Mala_Mi 20:59, 12 lip 2017

Justyna napisał(a)
Aniu, dziękuje za polecenie bodziszkowe Zamowiłam Karmine, niech zadarnia

Zadarnia pięknie i szybko, nie grymasi, nie choruje.. jedna z nielicznych roślin które mnie nie denerwują w tym roku. Z drugiej stron rok pechowy i brak czasu.. w ogrodzi trzeba jednak trochę podłubać by mieć pięknie.

Powojnik nowy Danusia.. chociaż o nim zapomniałam dał radę i nawet zakwitł

Mala_Mi 21:03, 12 lip 2017

margaretka3 napisał(a)

Uwielbiam Cię Dynia spełni funkcję groźnego psa... Dobra, już nic nie piszę.
Albo napiszę jeszcze że ta żółta jeżówka jest przepiękna.
A te czerwone jeżówki, które kupiłaś dla mnie u PB, zakwitły i są przepiękne! Podzieliłam wiosną tę jedną kępę na co najmniej 6 i kwitnie.

Merique się trzyma, może wytrzyma i nic jej nei dopadnie..
Mala_Mi 21:11, 12 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu ten rok do doopy wszędzie jest. Ja też nie czasowa, chwastów na potęgę trawa nie skoszona, bo była susza to żeby nie wyschła, a teraz polewa co dzień i za chwilę wjechać kosiarka się nie da. Droga rozgrzebana i idzie jak krew z nosa
Ale Twoją katalpę i jeżówki kofam że o trawiastej nie wspomnę

Zakładając ogród nie przewidziałam, że dopadnie kompletny brak czasu.. ale tak total.. jakbym dziś zakładała to postarałabym się o mniej pracochłonny.. ale już jest i nie zmienię.. wiem, że trzeba tu i tam zmienić.. tak na zaś.. i jak nie wyrabiasz to Tobie też radzę zastanowić się co robisz.. człowiek coraz starszy, dzieci pójdą na swoje i zostaniesz z tym sama..

Reszcie macham, dziękuję ,za wpisy i uciekam.. doba zdecydowanie za krótka.

A i tak obrazki się skończyły .. dziś nie byłam na ogrodzie.. wpadłam do szklarni podlać pomidory i finito..

Pszczelarnia 10:30, 13 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Jeżówka Supreme Flaming zapisałam na takim ogryzku wyrwanym z koperty.. rok temu.. i znalazłam Ma cudny kolor, foto go nie oddaje.

Eyerline w tym roku też strajkują... zeszłoroczne na przywitanie..

Muszę się z nią zapoznać. Odebrałam. PW.

Ile minut w tygodniu przeznaczasz teraz na ogród (nie licząc robienia zdjęć)?

Pytam, żeby się ostudzić.
Milka 11:11, 13 lip 2017

U mnie też ogród z doskoku, mało co robię, ostatnio najwięcej ze ślimakami walczę, ciągle u mnie leje.
Zapisałam sobie ten bodziszek, tez mi taki potrzebny
Milka 11:17, 13 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Z tym stanowiskiem to i ja mam problemy .. rozrosło sie to i owo i zmieniło warunki.

Wilczomlecz migdałolistny od wieków zawsze u mnie dostaje mączniaka.. gdzie by nie rósł i jak by nie była sadzonka.. ładne tylko wiosną u mnie.. wiec wyciepałam zostały się siewki.. ale i te też łapią nalot. W tym roku co się da ma mączniaka.. mokra i zimna wiosna, a potem upał i susza.. aż się nie chce oglądać ogrodu Zawsze miałam za dużó zdjęć ,a teraz szukam co się nadaje do aparatu. Na szczęście nie ma m czasu na ogród to nie ogląda za często.
Ślimaki zżerają dalie.. nawet granulki nie pomagają..

Mnie zżerają kwiaty lilii i potem się dziwię, co tak krótko kwitną.
U mnie nigdy mączniaka nie miał, ale ładniejszy był na patelni, dlatego przenosze spod kulek bukszpanowych a na jego miejsce idzie molinia, ta niezawodna
SlonecznyOgrod 11:20, 13 lip 2017

Przy takim buszu jak Ty masz to na pewno jest roboty. Ogród masz na bogato!
Są plusy i minusy. Ale jak to mówią właśnie takie ogrody mają duszę i cieszą najbardziej cały rok