Janie, dziękuję już nie mogę się doczekać tej herbatki ale chyba będzie z prądem zanim się doczekam to trzeba będzie się dogrzewać ale co tam, czekam już 2 lata to te parę dni nie robi różnicy.
Cieszę się, że rośliny nie siedzą już w donicach
Usuwając darń pod nową rabatę znalazłam robala- pomyślałam- robal jak robal- kiedyś już takiego widziałam w ogródku- i wywaliłam. Ale chwilę później drugi, trzeci i czwarty. Zaczęłam szukać i wyczytałam o pędrakach. Powiedzcie mi proszę czy to larwy chrząszcza? Dodam, że znalazłam je pod brzozami Doorenbos, które posadziłam 24.08.2015.
Ten z kolei był w innym miejscu- wyczytałam, że może to być rolnica albo komarnica- długo udawał trupa
Na koniec znalazł się jeszcze taki malutki
Mam wrażenie, że każdy to inny stwór. Proszę o pomoc.
Witam Anda, dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa, na fotkach każdy ogród wydaje się większy niż w rzeczywistości,
mój ogród zajmuje 28 arów, więc do małych nie należy, pracy w nim mi nie brakuje, ale ogrodnikowi zawsze mało
Mira, dopiero wróciłem z Wysowej i chcę pogratulować fajnej relacji ze spotkania u Marzeny. Kilka fot ze spotkania bez komentarza bo Ciebie nikt nie przebije
Marzenko, sorry że dopiero dzisiaj się odzywam ale prawie prosto od Ciebie pojechałem do Wysowej. Dzięki za sympatyczne spotkanie i roślinki.
Ponieważ Mira popełniła świetną relację to ja pokażę kilka fot bez komentarza
Cieszę się, że się napatrzyłaś i mnie odwiedziłaś
Ja patrzę i czekam na deszcz, bo ciągle jest za sucho, w małopolsce deszcz może mnie miło zaskoczy dopiero
we środę, więc patrzę i czekam na deszcz
Pozdrawiam Ula
Dobra decyzja Renatko, ciekawa jestem, jakiego dokonałaś wyboru?
Ja dawno nie pokazywałam i nigdy jej nie przedstawiałam...Pinus Nigra Columna
Tutaj fajnie się wychyla....niby zwykła sosna, ale wyrosła już na okazałe drzewo
Docelowo- taras ma być o połowę niższy od poprzedniej betonowej wylewki, którą dewelper zrobił bez sensu zupełnie i już się rozwalała. Niższy niż na rysunku.Nawierzchnia planowana z kostki granitowej. Zrezygnowałam z murowanej donicy po prawej na rzecz rabaty różanej wokół prawego rogu tarasu. Przy pergoli po prawej stronie tarasu pnąca Eden rose. Ta półkolista rabata nawiązuje do podobnej z przodu domu- tej z 3 trzmielinami na pniu i lawendą.
Jak i kiedy skończy się ta historia, sama jestem ciekawa.
Z fachowcami nie znasz dnia ani godziny...tfu, tfu