Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Agania 11:43, 02 paź 2015

Dzisiaj to łapię się na spacerek po Twoim ogrodzie i podjadam winogronka...ale czarne i słodziutkie, czytam, że robisz jagodnik, u mnie się nie udał, ale życzę Ci udanych plonów, podziwiam alejki u ciebie i piękne kwiecie, różowe zawilce i zieleń, cynie cieszą ogromnie u mnie rosną gigantki na ziemi kompostowej

Cudowne te donice z różowymi chryzantemkami
marzena 23:28, 02 paź 2015

Mira, bardzo dziękuję za odwiedziny u mnie i super fotorelację

wybrałam z moich nielicznych dzisiejszych fotek...

mira 23:11, 03 paź 2015

Marzenko dzięki za spotkanie. Jestem pod wrażeniem ogrodu a swoje myśli przekażę w innym czasie.

Na razie wszystkich odwiedzających mój watek zapraszam do Marzenki tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/854-o?page=484

Na wszystkie posty odpowiem oczywiście jednak tymczasem pozostaję w ogrodzie z masą niezrealizowanej pracy, są opóźnienia w planach - samo życie.

Upajam się pracami ziemnymi więc fotki mało atrakcyjne.

z cebulami jestem do tyłu więc chwilę mnie tu nie będzie

pozdrawiam

Richie 18:42, 05 paź 2015

Mira, dopiero wróciłem z Wysowej i chcę pogratulować fajnej relacji ze spotkania u Marzeny. Kilka fot ze spotkania bez komentarza bo Ciebie nikt nie przebije

AgataBC 13:31, 06 paź 2015

Czytałam u kogoś, że Chopina słuchasz, pięknie się odpoczywa gdy w tle słychać fortepian a przed sobą ma się widok cudownej przyrody. W tym roku grają bardzo ekspresyjnie-też bardzo lubię muzykę klasyczną.
Ja z cebulami też do tyłu.. czekam, aż ktoś nade mną tupnie wtedy się zbiorę
Filomena 12:46, 07 paź 2015

Agcia napisał(a)
Czytałam u kogoś, że Chopina słuchasz, pięknie się odpoczywa gdy w tle słychać fortepian a przed sobą ma się widok cudownej przyrody. W tym roku grają bardzo ekspresyjnie-też bardzo lubię muzykę klasyczną.
Ja z cebulami też do tyłu.. czekam, aż ktoś nade mną tupnie wtedy się zbiorę

O! Nie tylko ja przełączyłam fale na koncerty chopinowskie
pozdrawiam
mira 22:57, 08 paź 2015

Witajcie!

mam spore zaległości ogrodowe, jesienna praca idzie wolno, a pogoda coraz bardziej nie sprzyja - zimno idzie brrr
miniony czas troszkę wykorzystałam na sadzenie cebul

wszystkie krokusy posadzone będzie kilka nowych kępek i kolorów,
tulipany nie posadzone nadal
u mnie teraz widoki monotonne

mira 22:59, 08 paź 2015

Katkak napisał(a)

O rety, ale Ci zazdroszczę. Ja przy dobrych wiatrach dopiero w piątek po pracy może urwę się na chwilkę do ogródka :/, a tyle pracy tam na mnie czeka... Pozdrawiam Mireczko

mam zaległości,a chyba o u Ciebie akcja większa, co zaplanowałam to wykonałam w 50% - i to dobre, no ale samo się nie zrobi niestety i Ty to wiesz.

pozdrawiam
mira 23:03, 08 paź 2015

Tamaryszek napisał(a)
Cześć Mira, mnie także podoba się aranżacja miejsca ze schodkami. W ogóle taki schodek to fajna rzecz. I ławka świetna.
Wiesz, że mam zeszyt do notatek ogrodowych tej samej firmy? Dobrze się trzyma, już kolejny rok.
Jak z sadzeniem cebul? Ja dopiero po niedzieli się zabieram.

Cebule się ślimaczą i jak zwykle zarzekam się że to ostatni raz.Na razie wiem że krokusów już nie kupuję bo dość.
Ja notatki ogrodowe robię w kalendarzach takich większych i co rok leci nowy - mam dylemat notatki pisane czy w kompie i jakoś lubię pisać choć kopiowac się nie da i wklejać

A schodki bardzo chciałam mieć bo ogród taki plaski, ale nie mogę sobie poradzić ze szparami - chciałabym coś fajnego tam wcisnąć

pozdrawiam
mira 23:16, 08 paź 2015

Filomena napisał(a)
O!
Super działania skoordynowane rodzinnie, udanych przeobrażen!
Mireczko, o jakiej róży owocowej wspomniałas u mnie? Zapisałaś odmianę i coś więcej możesz już o niej powiedzieć? Ja zdecydowanie stawiam na Hansę! Piękny zapach, kwitnie i owocuje jednocześnie, a owoce ma duże, aromatyczne i mięsiste. Popularna Karpatia dla mnie pięknie owocuje, ale owoce są b. twarde i bez aromatu- właściwie tylko do dekoracji.

Najważniejsze że kupiłam do mojego jagodnika krzaki ale nie wsadzone brr- liczę na tą sobotę może się uda.

Myślałam o róży z grupy Pavement ja mam nową w tym roku kupioną chyba jak zapamiętałam dark pavement, ma wielkie owoce, i ciemne purpurowe kwiaty, nie mam zdjęć bo już kupowałam prawie przekwitającą.

Dzięki za opis róż, muszę kupić na żywopłot dużo - szukam więc dobrej oferty.

pozdrawiam