Nie mam zbliżenia, jakoś zawsze na odległość ją pstrykam.
Nie wiem co to za jeżówka niestety Znalazłam taką fotkę. Na początku kwitnienia jest blado czerwona , potem robi się bardziej intensywna.
Trawki na razie posadzone tam, gdzie było miejsce. Wiosną będę je dzielić i posadzę je w "nogi" grabom. Słabo to widać na zdjęciach, ale liście tej selserii są jakby srebrne od spodu, ładnie się komponują z żurawką z czerwonymi liścmi.
Wpadłam Haniu do ciebie z rewizytą życzyć ci miłego wieczorku a przy okazji podziwiam piękne dalie, ja w tym roku poniosłam z nimi porażkę, mało kwitły, powyginała je nawałnica, ale jak przetrwają zimę w piwnicy to na pewno je posadzę, mam bulwy, nie będę bawić się w wysiewanie
Haniu roślinki bardzo odczuły suche lato pomimo podlewania, kwitną ale listki robią się brzydkie i jakiś chude białe muszki żerują pod spodnią stroną listków, najwięcej ich na Chippendale też powtarza kwitnienie, ma 2 kwiatki i pączek
Ja co roku buraki siałam po ogórkach..ale w tym roku ogórki wyjątkowo długo były. Jeszcze dziś zerwałam porcję.. Gdyby nie głupie mączliki to miałabym jeszcze je długo. I najśmieszniej, że w tym roku ani nie nawoziłam, ani nie założyłam automatycznego podlewania, ani niczym nie pryskałam.. były totalnie samopas.. i rosły jak chciały w buszu.. Chyba im to odpowiadało Ale najbardziej odpowiadała im pogoda niesprzyjająca dla chorób grzybowych. Nie sprzyja też grzybom w lesie, grzyby są chyba tylko u Ciebie
Kurcze jeszcze nie ma 19 a ciemno juz.A jeszcze trochę czas przestawią.
Oj ta ciemnica i długie wieczory,,,
Dziś chodząc po działce ( z krótki rękawkiem. bo dzień był przepiękny
Myłam,że chyba trzeba mieczyki wykopać.Już zaczynacie , czy nie ???
Danusiu..jaka niespodzianka..rumieniec mnie oblał)cieszę się,że znalazłaś czas dla mnie..;czy żwirek ma stanowić przedłużenie altany? oj..pytań więcej)otoczenie warzywnika to buki czy coś innego i bordowe prostokąty to skrzynie..a czerwień to rabata bylinowa??