Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 12:32, 19 wrz 2015

Do góry
Dziś opadły mi skrzydła, nie da się wykonać prac ziemnych Padało całą noc… Dla kontynuacji prac - klęska, ale dla roślin radość, no i dla nowo zasianej trawy
Ale obiecane zdjęcia z innych perspektyw

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:31, 19 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Ania mówi o swoich zdechłe ,gdy ja, gdybym takie miała to bym się szczyciła jakie mam piękne !

Są zdechłe, bo mniejsze niż rok temu W środku trawy już poschnięte..
Z drugiej strony jest to jedne z nielicznych widoków na który można jeszcze rzucić okiem bez zniechęcenia do ogrodniczkowania. Trawy nie były podlewane, raz na 2 tygodnie pół konewki... z powodów czasowo - finansowych ... i jak widać trawy dały sobie radę. Są gorsze niż rok temu, ale żyją. Miskanty, rozplenice to żelazne rośliny.

Nawet eMuś dał się namówić, że słonecznik wierzbolistny, astry i takie tam na wsiowej rabacie wyrzucamy wiosną.. posadzę miskanty.. one będą zawsze znośne. A byliny pod płotem mi w czasie suszy zdychają, problem z podlewaniem bo są w głębi rabaty. Wiosna będzie rewolucja.. jak będę mieć czas..

Paprotki..były... a podlewane regularnie..

Dogonić marzenia 12:27, 19 wrz 2015

Do góry
Podglądajcie podglądajcie ale będę wdzięczna za wszelkie rady. Czy ktoś wie czy to kwitnące drzewo będzie miało u mnie dobrze ?? piach i słońce ... piach został już zdjęty a dziś przekopujemy i ponoć trzeba tą przekopaną ziemie wymieszać z tą nową to prawda??

Ziemia już przywieziona ale trochę za mało teściowa zamówiła bo tylko 3m

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:24, 19 wrz 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Aniu kiedy przesadzamy berberysy?? Teraz czy lepiej wiosną??? Mam sadzonki sadzone w tym roku na wiosnę ale chyba za gęsto je sadziłąm i musze co druga przesadzić.

Możesz i teraz, tylko po przesadzeniu mogą zgubić liście. Ale jak weźmiesz z dużą bryłą korzeniową, a ta nie będzie taka wielka bo to wiosenne nasadzenia to może nie odczują tego. Wiosną tego problemu nie ma..bo przesadzasz jeszcze bezlistne.

Życie w wiejskim ogrodzie 12:23, 19 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

no znowu mi szczęka opadła
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:22, 19 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
my już wszytskie winogrono skonsuowalismy ale to dopiero drugi rok po posadzeniu więc mało było ale pysznie

Milka napisał(a)
Jadłaś już winogron?
Z mojego sok dziś robiłam, jeszcze nie w pełni dojrzały.

Z braku czasu nawet malin nie pozbierałam.. ogórków i pomidorów.. winogrono sobie rośnie.. zasób czasowy idzie na podlewanie.. czyli od 15 do 21... co 30 minut latam przestawiać zraszacz.. kosmos..

Hortki wyglądają tak.. pomimo podlewania.. mam też gorsze .. ta nawinęła się pod aparat. Nawet zdjęć nie robię bo nie ma co..
Małymi kroczkami do celu... 12:18, 19 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny co się dzieje z moim miskantem , przesadziłam go jakieś tydzień temu z całą bryła korzeniowa, rósł fajnie,a dzisiaj patrzę jakby usychal,cały poskrecsny jest i już nie taki sztywny

u mnie zrobiło się dokładnie to samo po przesadzeniu, zobaczymy co będzie na wiosnę, mam nadzieję, że odbije
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:18, 19 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam nadzieje, że Ci w końcu podleje, ileż można czekać na deszcz, rachunku współczuję

Codziennie podlewam rabaty przez kilka godzin... i przyznam się szczerze, że mam tego serdecznie dość.. czerwiec, lipiec ziemia gliniasta trzymała wodę.. źle nie było.. a sierpień i wrzesień to już porażka, bo glina zaskorupiona jak skała, wody też nie przyjmuje.... jakbyś znała rachunek to przysiadłabyś z wrażenia.. ale jak mam wszytko stracić to wolę płacić za wodę. I tak taniej niż kupić nowe rośliny.

Liliowce to żelazne rośliny, mimo podlewania co jakiś czas.. poległy.. żółte liscie na bieżąco chodzę i wydzieram.. bo szlag mnie trafia jak widzę takie suchulce latem..
Stella.. jakimś cudem kwiatka nawet wypuściła. Wyskubane suche liście.. a na dobrą sprawę pasowałoby je ściąć bo straszą. Na foto jakoś wyglądaj, a w realu tragicznie.

A tak leżą zwiędłe wszystkie pozostałe

Można by więcej podlewać, ale czasu po prostu brak.
Pogubiłam się po drodze... 12:04, 19 wrz 2015

Do góry
tego tłumaczyć nie trzeba ważne że ku dobremu zmierza ale porządek musi być
Mój mały ogródeczek :) 12:03, 19 wrz 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Moje dzisiejsze wkopy myślałam że mi to szybciej pójdzie ale jak zaczełam ściągać ziemię aby wyrównać poziom z trawnikiem natknęłam się na żółty piach steropian kawałki pustaków żwir gruz co zostało z budowy, przysypane było tylko 20-centymetrową warstwą ziemi. I jak miało tam cokolwiek rosnąć zakasałam rękawy i zaczełam wybierać ten piach z 9 taczek wywiozłam dzisiaj a ile jeszcze będzie???? masakra teraz będzie brakować mi ziemi muszę kupić ciekawe ile mnie to wyniesie?? a miało być tak szybko
fotorelacja z moich poczynań

ciężka robota, mocna z Ciebie babka podziwiam
Małymi kroczkami do celu... 12:02, 19 wrz 2015

Do góry
Cebulowy szał zakończony zostały jeszcze czosnki i czekamy na wiosnę

Tutaj posadziłam takie tulipany

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 11:58, 19 wrz 2015

Do góry
ag_zie napisał(a)
Ostróżka piękna! Bardzo lubię takie kolorki
Mączniaka nie zazdraszczam oby oprysk pomógł!

Dzięki Agnieszko. W lipcu ostróżkę mocno przycięłam, prawie do zera, bo pod koniec kwitnienia złapała mączniaka. Teraz cudnie znów kwitnie. Obi mączniak jej nie zaszkodził.
Siedem plag tego roku mam na działce
Pozdrawiam
słonecznego weekendu
Narodziny ogrodu Eweli 11:42, 19 wrz 2015

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Tak to wygląda z góry:

Super, trawa boska
Ogród wyrozumiały 11:41, 19 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
A i jeszcze się głowię czy pomiędzy tawułami a hortensjami coś dosadzić ,tam jest ok 1,5m ?

i jeszcze .. jak tego admirationa przesadzę pod buka ,to to za dużej plamki nie będzie,bo jest go 12 sztuk,więc myślę czy by go z czymś nie pomieszać...????

Przychodzi Wam coś do głowy ?

Możesz posadzić trawy, np rozplenice, tak na przemian z hortkami np Moudry.

Możesz dać hosty, z częściowo żółtymi liśćmi, i takie ciut większe by były widoczne, fajnie nawiąże do tawuł.
Great Expectations, na smukłych nogach...

Albo GOld Standard.. fajnie zmienia kolory w sezonie i tworzy wielkie poduchy.

Ale ja lubię mieć zapchany każdy centymetr.. wiec .... na moje opinie nie patrz

Garden Puzzle ma ograniczoną ilość roślin.. wiec wizualizacje są do niczego.
Tysiąc radości i utrapień 11:39, 19 wrz 2015

Do góry
Joasiu, spóźnione ale.. bardzo szczere gratulacje i 100 buziaków za Twoje piękne zdjęcia

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:32, 19 wrz 2015

Do góry

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:30, 19 wrz 2015

Do góry

Miłej soboty wszystkim zaglądającym

Do góry
jeżówka w fazie przekwitania

irga i przekwitła tawułka

szałwia

olbrzymie liście jeżówek

Do góry

zakwitł mi jeden z trzech białych zawilców

różowy w pąku

Limka

Do góry
kropelkowo ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies