Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 11:25, 19 wrz 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Kasieńko,,,
jeśli spokojnie ...to specjalnie dla Ciebie coś bardzo "niespiesznego"...

... poranna mgła, rosa, pajęczyna i jesienne asterki ...

Cudo, piękna, tajemniczo-nostalgiczna jesień w pigułce . Dzięki
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:24, 19 wrz 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)

Witaj Domi, uwielbiam takie porównania, po zmianach masz bardzo ładnie. A jak wszystko rozrośnie się będzie jeszcze piękniej. Podoba mi się

Dziękuję serdecznie i cieszę się

Rumianka napisał(a)
Patrząc na zgarniętą ziemię , przypominają mi się moje kupki ziemi, tylko że moje były przywiezione,a Twoje były chyba "ogrodowe".

tak tak to moja ziemia, miałam jej tyle, że daliśmy część sąsiadowi, a jak dokopaliśmy się do piachu to mieliśmy własny do zasypania fundamentu
Wilcza Góra 11:20, 19 wrz 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
o tak, ja też uwielbiam i czekam na wszystkie kolory...moje ukochane to novi-belgii „Dauerblau”:

przepiekny kolor
jest szansa na mały kawałek z korzonkiem tego w kopercie bezpiecznej ?
Wilcza Góra 11:19, 19 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuniu u Ciebie jak zwykle można się rozpłynąć w bogactwie roślin i barw. Więc spokojnie, niespiesznie się rozpływam .
Kasieńko,,,
jeśli spokojnie ...to specjalnie dla Ciebie coś bardzo "niespiesznego"...

... poranna mgła, rosa, pajęczyna i jesienne asterki ...

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:17, 19 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

U mnie na skarpie nie chce trzymać się kora, a u ciebie kamienie leżą

Kasieńko bardzo się tego obawiałam, ale niestety w sadzie nie dało się zrobić łagodniejszego zejścia ze skarpy, bo za dużo by zajęło miejsca, żeby był łagodny kąt. Dlatego jest tam dość stromo. Jeżeli chodzi utrzymanie się kamieni to specjalnie zamówiona została grubsza frakcja żwiru, bo mniejszy się w ogóle nie trzymał. Cały żwir jakim są zasypane rabaty i skarpa to około 20 ton Najpierw myślałam o założeniu takich kratownic, żeby żwir się trzymał, ale jak zaczęliśmy usypywać i ten większy dał radę to na razie tak zostało i się trzyma

A jeżeli chodzi korę to na tej "starej" górce też kora na zboczach mi się nie trzymałą, bo był za ostry kąt, teraz jest o wiele łagodniejsze zejście i przynajmniej na razie wszystko się trzyma
Wilcza Góra 11:15, 19 wrz 2015

Do góry
...i zanim polecę do ogrodu, zostawię Wam trochę Wilczej, poranno-hortensjowej nostalgii...

Wilcza Góra 11:08, 19 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
lubię u ciebei czas marcinków
o tak, ja też uwielbiam i czekam na wszystkie kolory...moje ukochane to novi-belgii „Dauerblau”:

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 10:57, 19 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Jestem, jestem, część prac wykonanych, siatka na krety rozłożona, przykryta ziemią, wydzielone ekobordem pasy pod rabaty.
Wzdłuż siatki Dereń Biały Elegantissima, mała rabatka przy kostce przeznaczonej jako chodnik na którym schowany będzie kosz na śmieci, na niej Berberys Rosy Rocket i Carex Evergold. Wszytsko obłożone korą. Jutro dokończenie prac i puszczę więcej zdjęć, bo już ciemno. No i zapomniałem, że trawka posiana ufff

Loozaczku Ty pracusiu

Bardzo bardzo ładnie,dereń który posadziłeś-bardzoo mi się podoba ( chyba też go posadzę ..u babci oczywiście)
Berberys z trawką miodzio

czekam z niecierpliwością na więcej fotek
Malutki pod lasem 10:54, 19 wrz 2015

Do góry
Jeszcze mała podpowiedż tego jak Ja bym zrobiła rabatę . Tnuje bym dosadziła aby ten kąt zamknąć w miarę szczelnie plus to , że co najmniej pół metra przed „deklem" bym zrobiła jej więcej aby coś zielonego i niskiego tam posadzić. Linię rabaty pociągnęłabymtak jak narysowałam
Wilcza Góra 10:54, 19 wrz 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)

Ależ piękne!!! A moje biedactwa całe obsypane "mąką" - mączniak mi je niszczy.
Wczoraj spryskaliśmy Topsinem... ale czy pomoże
Nawet na ziemi, na obszarze ok.4 mkw były wielkie place mącznika, jakby ktoś placki śniegowe rozrzucił Wrzuciłam u mnie zdjęcia.
Tak miło popatrzeć na wasze pięknoty.
ja zaobserwowałam, że bardzo pomaga wczesno-wiosenne pryskanie jeszcze małych roślinek, potem powtarzam w czerwcu ale oczywiście czasem i to nie pomaga na 100%
jak już mączniak się rozszaleje na dobre, to ratunku nie ma...

a jak się uda je ochronić to jest pięknie ... uwielbiam je ...czekam na nie każdej jesieni...

Mój ogród nad rzeką... 10:53, 19 wrz 2015

Do góry
Mówiłaś, że myślisz o poidełku. Takie zrobiłam w zeszłym roku z pniaka, miseczki i ceramicznych ptaszków z Lidla .
Lawendowy zawrót głowy 10:46, 19 wrz 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)

Jolu co to są za krzewy na końcu rabaty. Takie trzy sztuki jasno zielone??? Trzmielina jakowaś czy coś??? Te przed świerkami a za lawendą chyba??

To deren elegantissima )) juz sie ciesze na pierwsza jesien z nim , lostki beda czrwona a potem galazki rowniez przed nim to szalwia jednoroczna rosnie jak gupia i nadal kwitnie pieknie ))

Tysiąc radości i utrapień 10:38, 19 wrz 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
O, widzę, że stuknęła pierwsza setka, gratulacje
To ja z tej okazji mam coś dla Ciebie, chyba lubisz takie obrazki

Zapomniałam podziękować za śliczne zdjęcie . Radośnie zielony ten konik
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:37, 19 wrz 2015

Do góry
Sylwuś mówiłaś, że myślisz o poidełku. To mojego pomysłu. Do pniaka przykleiłam taką miseczkę i ozdobne ptaszki kupione w Lidlu za jakieś śmieszne pieniądze. Tak wyszło.

Mam je od zeszłego roku. Wcześniej stało w innym miejscu, ale ponieważ tu, pod murkiem jest tak cieniście, że w tym kącie tylko bluszcz daje radę, Gosiaczek mi poradziła by nie sadzić tu na siłę roślin, które i tak się męczą tylko postawić to poidełko. I jestem zadowolona .
Typografia ogrodu 10:36, 19 wrz 2015

Do góry
Typografia ogrodu 10:35, 19 wrz 2015

Do góry
ładne tez jezówki w kostrzewie owczej (mozna dać seslerię)

Typografia ogrodu 10:34, 19 wrz 2015

Do góry
ale w sumei do dużych połaci to taka kosodrzewina byłaby za mała, musiałabys ciś większego poszuakć ale w takiej formie

a tu dla przypomniania z ogrou marty
mam nadzieję że mi nei urwie ucha

Pogubiłam się po drodze... 10:32, 19 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
kule

edit: pierwszy od lewej to jałowiec, sam sobie wybrał do wędzenia mu się przyda, stwierdził, ot praktyczny chłop

Ty się ciesz, że przywiózł bukszpany. Mógł przytachać inne zielone cóś
Małymi kroczkami do celu... 10:26, 19 wrz 2015

Do góry
Dziewczyny dodaje zdjęcia żebym później wiedziała gdzie co jest

Pogubiłam się po drodze... 10:26, 19 wrz 2015

Do góry
kule

edit: pierwszy od lewej to jałowiec, sam sobie wybrał do wędzenia mu się przyda, stwierdził, ot praktyczny chłop
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies