Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 23:50, 16 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ja się tak zafiksowałam z rudbekiami, że chętnie bym je upychała u siebie w różnych miejscach . Ech, kto nie lubi tworzyć nowych rabatek . I nawet męki twórcze nam nie straszne, prawda? Pozdrawiam Iwonko .

Kasiu, ja mam rudbekię omszoną. Mała Mi pisała, że ona niby słabo zimuje, ale się ładnie wysiewa. Faktycznie ciągle wszędzie znajduję jej siewki, staram się wysadzać w jedno miejsce. Razem w masie cudownie kwitną. I te wysiane siewki kwitną później, więc ciągle się coś dzieje
Z tworzeniem rabat jest tak, ze przy robieniu nowych wszystko jest przeorane i czyściutkie. Dlatego to lubimy. A potem zielsko robi sobie wyścigi
Właśnie dziś patrzyłam na moją kwadratową, że pora na pielenie. Tylko czy zdążę jutro ?

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:47, 16 wrz 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Róże kwitną niezmordowanie
Red Leonardo...

Leonardo...

Zdjęcia róż skopiowałam, jutro wydrukuję i pokażę moim jak maja kwitnąć Różowego Leosia zamówię na wiosnę
Ogródek Iwony 23:45, 16 wrz 2015

Do góry
Działa
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:44, 16 wrz 2015

Do góry
ka1sia napisał(a)
Ania, mam to samo, wszystkie chmury nas omijają...do Kielc mam 15km, Iza dzwoni i pyta "pada u was?, bo u mnie leje", a ja zapomniałam co to deszcz...na widok węża mam już odruch wymiotny, no ile można?
Ale nic to...damy radę, Anek, nie? buziaki i pozdrówka dla wszystkich Was

No to nas tak samo dopadło.... w mieście .. rzut beretem padało.. a mi pokazało figę... jak była Ewa z Gdańska .. ależ przyszły chmury, ulewa była jak 100 fajerek.. ale 100 metrów ode mnie .. Pocieszam się,ze w tym roku nie mam strat z powodu wichury. Ale na widok węża tak samo reaguję... dziś nawet doniczek nie poszłam podlać.. mam dość.

Zdechłe trawy

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:39, 16 wrz 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

O choroba faktycznie susza Ci kolor zabrała, - lejesz tylko na trawniki?
Bo trawę miałaś cudną...
A te bordowe rozchodniki takie piękne, szkoda...
U mnie ta tawuła złota co widziałaś na froncie juz odrosła po ataku szkodników. Mam nadzieję że w przyszłym roku się to nie powtórzy.
Życze Ci deszczu - duuuuuzo

Trawnik leję jak zdycha... ręcznie ustawiam kiedy ma lać..

Rabaty leję ręcznie... wody przez ostatni miesiąc poszło ... i to nie na trawnik a na rabaty.. z torbami pójdę

Nawet nie mam co fotogr rafować.. porażka.. a gdybym nie podlewała...to nawet nie myślę... jutro jadę po południu pływać na desce.. podlewanie już niczego nie zmieni...

Widok po hektolitrach wody.... 3 kwiatki róży pancernej, uschnięta reszta łącznie z szałwią.. trawnik tylko na przeżycie ustawiony ...

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:32, 16 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
U mnie niby popadało dość mocno, 2 noce
Wiec byłam bardzo zdziwiona jak kopalam dołek pod roslinki
5 cm mokrego i dalej sypka sucha ziemia

Aniu, czy ty jakoś tniesz swoją barbulę ?

Barbula sama wyznacza ile ją ciąć..
Po mrużnej zimie więcej przyschnie, po łagodnej mniej... ale potwora z niej nie ma... jest dość zwarta czy cięta czy nie.

I widoczek kałuży .. trudno o widoczki..

Ogródek Iwony 23:32, 16 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Apropo własnych sadzonek, posiałam wiosną jeżówki w warzywniku , trzy rządki, już któryś raz z kolei Grzegorz mnie pytał co to za warzywo .

Hi, hi
Też mam swoje jeżówki, ale pewnie mniejsze od twoich znając życie i muszę je jutro przesadzić, aby zrobić miejsce dla mojej hortensji Polar Bear
Ewa, odbierz za chwilę pv

Jak ty robisz tego śmiejącego się obrazkowego? jak na niego patrzę, to zaraz głośno sama się śmieję

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:30, 16 wrz 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Stepowe nie wytrzymały, hmmmm....ale bukszpany niezawodne, W tym roku swoich nie dotykałam latem i już zostawię do wiosny

Ja przytnę, bo Baby Jagi nie strawię.. ale faktem jest, że bukszpany są bardziej wytrzymałe na suszę niż inne rośliny stepowe. Jestem w szoku które przeżyły i w jakich warunkach.. fotek brak dla zlustrowania tematu

Wiec Phantom..

Hortka jak hortka.. ale kwiat.. ma wielkość odpowiednią I to mi się podoba

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:26, 16 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Poczytałam wszystkie dywagacje .
Tompiburyn miałam w poprzednim ogrodzie... Przez 3 lata się go pozbywałam...

Dobra byłaś.. bo ja myślę że do usranej śmierci będę się z nim szarpać Poszedł w tuje i za tuje
Jakieś focie.. limki się przebarwiają. U innych hortek to lubię, a u limek niestety nie

Ogród mały, ale pojemny;) 23:25, 16 wrz 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)

Pięknie u Ciebie fantastyczne zestawienia roślin.....w moim guście
Skromny balkonik 23:23, 16 wrz 2015

Do góry
Hej pogoda na razie letnia, przed nami jesień, a tu już o zimie!!!!!!!!!
A wpadłam na fotki i ...... nic za to spóźnione gratki od nas zostawiam
Ogródek Iwony 23:18, 16 wrz 2015

Do góry
Apropo własnych sadzonek, posiałam wiosną jeżówki w warzywniku , trzy rządki, już któryś raz z kolei Grzegorz mnie pytał co to za warzywo .
Mój mały zakątek :D 23:10, 16 wrz 2015

Do góry
No i na wstępie dubelek. Sorki
A na przeprosiny kwiatek
Tu ma być ogród :) 23:09, 16 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

może to właśnie kule świadczą o sukcesie, ja oo prostu posadziłam rodki w szpalerze a przed nimi elatę i wygląda jakby brakowało kropki nad i masz jakąś inspirację z tym połączeniem albo ktoś z forum tak ma?
zdjęc raczej w tym miejscu nie robię bo nie wygląda a dosadzenie elaty do rh doradzila Toszka więc musi być jakiś sposób na nie

Wydaje mi się właśnie, że ciemna zieleń liści RH i seledynek Elaty ładnie się bedą komponować.
U Milki jest coś takiego:

Tworzę mój skromny ogród 23:00, 16 wrz 2015

Do góry
Miło mi, że do mnie zaglądasz, Bożenko.
Probowałam ze zdjęciami, tak jak radziłaś, ale mi nie wychodzi. Coś nie tak chyba robię
Zrobiłam zdjęcia moim nowym nabytkom.

Moja "przyziemna" :) pasja 22:58, 16 wrz 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Mam dla Was trochę zdjęć.

Hortensją poświeciłam w tym roku mnóstwo czasu, siły i pieniędzy (podlewanie) mimo to, nie są dorodne, jak do tej pory, nie do końca jeszcze rozwinięte ( i tak chyba zostanie), ale za to wciąż nie różowieją! .

Tych białaych hortek to zazdroszczę U mnie niestety koniec bieli i zaczyna królować róż...
Ogródek Iwony 22:56, 16 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Co to za kwiatek niebieski w jesieni?

Ostróżka Siana wiosną, fotki z dziś takie:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:55, 16 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

On wiosną jest taki cudownie żółto zielony, może znajdę gdzieś fotę to zobaczysz . No i znalazłam, zobacz jakie cudeńko . To zdjęcie robione było akurat u Kasi

Śliczny
Ogród w skali mikro cz.II 22:55, 16 wrz 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Noooo właśnie Irenko i dlatego tak myślę i myślę...dodatkowo w takim małym ogrodzie wszytsko jest bardzo blisko i jest dosłownie ja widelcu...to nie tak , jak w dużych ogrodach...nawet jak coś nie wyszło , to jest tyle miejsc ,źe to zginie w tłumie a tu , w maleństwie nie ma co na to liczyć tak więc...musi być cacy

Ale hortensja bobo podobno nie rośnie wielka...
Hmmmmmm

Eluś ja mam Bobo i polecam. Zobacz jaka śliczna, nie duża i zgrabniutka
Aż chce się rzec - AKURATNA
Malutki pod lasem 22:51, 16 wrz 2015

Do góry
A tak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies