staram mu się wytłumaczyć że ze mną nie wygra teraz chce wyciąć na działce 5 kilkudziesięcioletnich świerków, żal mi ich bo działka bez drzew? Ale raczej postanowione bo ma już zgodę na ich wycinkę fakt były posadzone bez sensu, za blisko i dlatego były strasznie mizerne, prawie łyse, tylko jeden z nich był bardzo ładny ale energetycy ostatnio mi go powycinali i w połowie jest łysy
też się jeszcze zastanawiam nad tulipanami, nie chcę mieszać tulipanów i szafirków, muszę wybrać jedne z nich. Mam zamiar sadzić w tym tygodniu, u mnie piękna pogoda jak widać na załączonym obrazku. Szachownic i ciemierników jeszcze nie kupowałam więc nie doradzę ale pewnie ich zakup to tylko kwestia czasu
no i w końcu mam położone płytki przed wejściem do domu i teraz mogę kupić jakieś 2 donice które dopełnią całość
jak myślicie jasne czy ciemne donice podobają mi się grafitowe ale czy nie zaciemne
Może ktoś zechciałby zernąć na mój watek i podpowiedzieć mi, czy taki układ roślin na tej rabacie jest w miarę dobry? Mam troche kupionych roślin i musze je posadzić, szkoda byłoby żeby się zmarnowaly, a nie chce ich sadzić jak popadnie.
Nie bardzo mam pomysł czym obsadzić nóżke tej magnolii. A może za dużo tych traw?
Maliny już się kończą. Dojrzewają ostatnie owocki. W przyszłym tygodniu idą pod sekator.
A i borówka kończy swoje rozdawnictwo. Dziś zebrałam 2 litrowe wiaderko i na tym chyba koniec. Reszta będzie do pojedzenia jak będę w ogrodzie.
Ale za to winorośl ugina się od owoców. Zawsze mogę nie zbierać i zostawić dla szpaków.