Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 13:14, 27 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)
Obejrzałam stronkę po stronce twojego ątku- działeczki.
Pięknie masz
Piękne hosty, które i ja lubię WAW!!Hosty co mają kilkadziesiąt lat!!Szczęściara z ciebie,że ma takie okazy
A tulipanowo , jest na wiosnę bardzo I jeszcze nowych tyle zakupionych
Warzywka swoje najbardziej cieszą. a u ciebie widać dorobne
Piękne róże, hortensje, mieczykowe kolorki ładne- też je sadzę
Oj w całości ślicznie- umm miodzio
I kiciusia fajniusiego w roślinkach widziała.Ja mam kotkę
dziękuję, ale jeszcze bardzo dużo pracy przed nami. Hosty sprowadził mój nieżyjący teść, który z wykształcenia był ogrodnikiem. Mam aktualnie dwie kotki, dwa psy, królika miniaturkę (drugiego nam jastrząb porwał) i coś tam jeszcze drepcze po naszym sadzie
Jana 13:24, 27 wrz 2015

Przestało padać, wsadziłam już krokusy, reszta musi poczekać, w końcu niedziela ;d omana nie zdążyłam wsadzić, podobno urośnie na 2 metry,jest leczniczy, na razie musi się zadowolić tym wiaderkiem, miłorząb fajnie się przebarwił, nadal mu szukam odpowiedniego miejsca co znaczy, że w tej kwestii między mną a M jest spór
Jana 13:32, 27 wrz 2015

Kilka dzisiejszych fotek , na jednej dzikie wino, które pięknie się przebarwia, ma już 10 lat i przykrywa stary płot, pod nim rosną jałowce, a teraz moja T wsadziła tam sadzonki łubinów , rabata do zmiany na wiosnę, niestety bardzo problematyczna bo w zimie jest tam do połowy płotu śnieg, który połamał nam kilka jałowców, w lecie rosną tam na całej długości leśne paprocie i marcinki, naparstnice lub śmierdziuchy, teraz jest tam niestety pusto
Jana 13:34, 27 wrz 2015

Jana 13:38, 27 wrz 2015

gracek mi zakwitł, mam pytanie, na wiosnę posadziłam jeżówki -pierwsze zdjęcie, czy teraz powinnam je przesadzić czy na wiosnę?
Jana 17:26, 27 wrz 2015

Dzisiejszy zbiór malin
margaretka3 12:08, 01 paź 2015

Nadrobiłam zaległości u Ciebie, Jana Zastanawiałam się nad tymi tulipanami, parę bym dała, żeby spróbować, jak się będą mieć. Tylko chyba pod cebulki dałabym piasku czy żwirku, żeby zminimalizować ryzyko utopienia cebulek. I wychytałam, że szachownica kostkowa lubi bardzo wilgotne miejsca (była w B.). A ciemierniki?
margaretka3 12:12, 01 paź 2015

A co do sporów z mężem w ogrodzie, ja mojemu chyba już skutecznie wytłumaczyłam, że jak mi zacznie pomagać w ogrodzie, to i głos decydujący będzie miał A jak nie pomaga, to sama decyduję
Milka 16:19, 01 paź 2015

Spory i my też mamy, to normalka
Co do jeżówek, przesadź teraz, podlej porządnie, bo widzę że też gęsto są
A miłorząb piękny, ciekawa jestem, gdzie wylądujepozdrawiam
Jana 17:52, 01 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości u Ciebie, Jana Zastanawiałam się nad tymi tulipanami, parę bym dała, żeby spróbować, jak się będą mieć. Tylko chyba pod cebulki dałabym piasku czy żwirku, żeby zminimalizować ryzyko utopienia cebulek. I wychytałam, że szachownica kostkowa lubi bardzo wilgotne miejsca (była w B.). A ciemierniki?
też się jeszcze zastanawiam nad tulipanami, nie chcę mieszać tulipanów i szafirków, muszę wybrać jedne z nich. Mam zamiar sadzić w tym tygodniu, u mnie piękna pogoda jak widać na załączonym obrazku. Szachownic i ciemierników jeszcze nie kupowałam więc nie doradzę ale pewnie ich zakup to tylko kwestia czasu