Iwonko dziękuje bardzo za link dziś byłam z tym w sklepie gdzie rolnicy zaopatrują się w chemię i wzięłam jednego w słoik i pan stwierdził , że to pędrak dał mi na to oprysk tylko jest jeden warunek musi być ciepło a teraz niestety nie jest ciepło może jak po niedzieli bedzie cieplej to spryskam a jak nie to będę musiała czekać do wiosny, myślałam też o wrotyczu aby zrobić napar. Jak zrywam darń to mam tego masę muszę się tego pozbyć bo zjedzą mi roślinki
Oj tak, to jest ryzyko. Zadołowałam swoje , też z nadzieją, że będą kwitły z rok. Do wianka muszą być ogrodowe , które rosną w gruncie. Doniczkowe są za słabe .
Dla zachęty powiem Ci, że w ubiegłym roku kupiłam tam w atrakcyjnej cenie fajną odmianę tulipanowca. Niby też mały, ale w ciągu tego sezonu urósł chyba 0,5 metra mimo że rośnie w półcieniu.
Dzisiaj to łapię się na spacerek po Twoim ogrodzie i podjadam winogronka...ale czarne i słodziutkie, czytam, że robisz jagodnik, u mnie się nie udał, ale życzę Ci udanych plonów, podziwiam alejki u ciebie i piękne kwiecie, różowe zawilce i zieleń, cynie cieszą ogromnie u mnie rosną gigantki na ziemi kompostowej
A może Ty przyjedziesz do mnie? i Razem pojedziemy do szkółki? Albo się umówimy juz na miejscu? Naprawdę warto, bo teraz mają sporo mniejszych drzew w naprawdę atrakcyjnej cenie... Wysyłam priv za chwilę do Ciebie