Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:31, 30 wrz 2021

Do góry
Danusiu dziękuję za zaproszenie postaram się. Teraz też muszę trochę uporządkować swoje włości, ale jak będzie ładna pogoda to kto wie może przyjedziemy popatrzeć w realu.

Te bishop też miałam różne kolory żółty, amarantowy, różowy jeszcze mam, ale one coś słabo u mnie rosną w dobrej ziemi z obornikiem i takie słabe. Myślę, że potrzebują więcej czasu na wegetację a u mnie późno wiosna i to wszystko słabe. Nim rusza to znowu jesień i chłodno.

Ale posiałam w tym roku kołnierzykowe o ciemnych liściach te to kwitną dobrze. Tylko znowu je upchałam nie mają miejsca.
Wzgórze chaosu 23:09, 30 wrz 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)

Witam Iwonka

Nie wiem czy byłam czy nie, ale masz pięknie ukwiecony ogród. Rośliny dobrane że smakiem. Pierwsza fotks rewelacyjna zawilce z tymi jezowkami. Piękne kontrasty też tak lubię. Mam trochę inny ogród ale twój mi się podoba jest tam wszystko co akceptuje w ogrodzie.

Jeżówki seledynowe przepiękne jaka to odmiana/jak się nazywają/. Chętnie bym takie kupiła. Mam sporo innych kolorów nawet białe, ale właśnie o takim odcieniu czystej bieli lub bieli z zielenią nie mam. Chciałam kupić, ale nim chęci nabrałam to już jeżówki były przekwitłe w szkółkach.

Mnóstwo u ciebie rdestu różnorodnego. W zeszłym roku posadziłam i nawet się rozkrzewily, ale chyba posadziłam w złym miejscu za dużo cienia mus przesadzić.

Bardzo ładnie pozdrawiam
Wzgórze chaosu 22:58, 30 wrz 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Czyli najlepiej mieć bezodmianowe, żeby się same siały albo dosadzać nowe co 4 lata.

Czytając o jezowkach nie mogę tego zrozumieć. Przecież jeżówki się rozrastają mają młode odnózki można je rozsadzać jak każda inna roślinę. Moje od zeszłego roku zrobiły się duże kępy. Mam jeżówki odmianowe. Dlaczego miały by zanikać. Coś Kondzio pisze nie tak. Zresztą jeżówka jeżowce nie równa.
Skoro tak jak twierdzi że tylko 4 lata to młode sadzonki są co roku i znowu rosna następne 4 lata i tak co rok. To zaprzecza temu co Kondzio pisze.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:11, 30 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jest to bardzo dekoracyjna roślina. Rośnie jak chwast ale w donicach jako dodatek tło nawet sama piękna. U mnie od wschodniej strony ma zalążki kwiatuszków.

Masz bardzo dużo Marcinków u mnie jeszcze są w pakach.

że

Podobna do trzykrotki tylko bordowa
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:54, 30 wrz 2021

Do góry
Milka napisał(a)

koraliki na winniku

koraliki na kalinach szorstkolistnych

Na tych łukach wiosna powojnik Górski teraz znowu inny też go mam ale u mnie nie widoczny trzeba go przesadzić.
Hakomy jak zwykle podziwiam robią dużo w ogrodzie. Kalina zimozielona u mnie też kwitła ładnie ale owoców jak na lekarstwo. Może jeszcze za młoda.
Alejka robi wrażenie.
U nas wietrznie liście i igły oblatują masakra.

Pozdrawiam Milus
Ptasi gaj 08:51, 30 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Piękne widoki

To drzewo po prawej to grab?

Nie to dąb blotny Grinn pilar. Bardzo ładna do nasadzeń szpalerowych i jako soliter możesz posadzić na liściastej czy iglastej nawet między oświetleniem przy drogach dojazdowych jest wąski. Jest piękny z liści zielonych a jesienią pięknie się przebarwia. Zobacz stronę wcześniej i poniżej.

Zielony początek lipca tego roku

Kolorowy jesień 2020. Pierwszy po prawej

Ptasi gaj 01:03, 30 wrz 2021

Do góry
Na koniec

Piękne widoki

To drzewo po prawej to grab?
Ptasi gaj 23:07, 29 wrz 2021

Do góry
Na koniec

Obrazki jak z katalogu
Ela masz po prostu pięknie.
Ogród w Klein Kottorz 22:59, 29 wrz 2021

Do góry
Danusiu chętnie bym ją kupiła ale już nie mam gdzie sądzić mam sporo róż. Przeczytałam że każdy z niej zadowolony. Zobaczymy jaka będzie zima może coś wypadnie to wtedy kupię.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:44, 29 wrz 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U mnie też jarzmianka właśnie biała kwitnie na całego silną roślina.
Danusiu masz dużo astrów piękne kolory.
Dalie są piękne, ale nie mam do nich siły. U ciebie bez podpór rosną u mnie wyrastają wysokie i się przewracają. Będę zimowoła tylko Kafki i bordowe są niższe.

Widzę, że klony się ładnie przebarwiają. Pogoda to nie taka jak w zeszłym roku może październik będzie łaskawszy.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:19, 29 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Od Eli roślinka dopiero co sadzona, a już kwitnie

Jest to bardzo dekoracyjna roślina. Rośnie jak chwast ale w donicach jako dodatek tło nawet sama piękna. U mnie od wschodniej strony ma zalążki kwiatuszków.

Masz bardzo dużo Marcinków u mnie jeszcze są w pakach.

że
Ptasi gaj 21:40, 29 wrz 2021

Do góry
Na koniec

Ptasi gaj 21:34, 29 wrz 2021

Do góry
CD

Ptasi gaj 21:14, 29 wrz 2021

Do góry
Jeszcze zaległe fotki

Ptasi gaj 21:07, 29 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Mój eMuś nic nie robi w ogrodzie, bo po pierwsze to moje hobby, a po drugie nie pozwalam mu nic robić, bo nie odróżna chwastów od roślin.
No i nie patrzy, gdzie stawia nogi /kajaki nr 45/ i wszystko by mi podeptał.

Wrzuć sobie w google "młody jęczmień", znajdziesz mnóstwo wiadomości.
A ja już namierzyłam ekstrakt do oczek i zamówiłam

Gogo teraz zaczynam kojarzyć zielony jęczmień. Kiedyś był bardzo modny w proszku i w pastylkach na odchudzanie. Ale mnie to nic nie pomagało.
Trzeba poprostu mniej jeść i się ruszać.

Mój eM w ogóle się nie wtrąca tylko obserwuje jednym słowem podoba mu się, ale nie znosi moich zakupów.
Zacisze Alicji 20:56, 29 wrz 2021

Do góry
Alicja wszyscy czekamy na piękne jesienne przebarwienia.
Dzisiaj u nas mocno wiało znowu będzie liści od groma wszędzie.
Gdzie nie zajrzę wszędzie mają rozchódniki nie mogę się do nich przekonać. Może w przyszłym roku zrobię zakup.

Alicja chciałam się jeszcze zapytać, czy ty czyścić swój staw?
Ptasi gaj 20:44, 29 wrz 2021

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Witaj przyszłam nadrobić zaległości i co widzę? Drzewa u Ciebie przybierają ogniste barwy, bardzo lubię jak zmieniają kolor. Trawiasta jak zwykle prześlicznie się prezentuje i lubię jak hortensje przybierają mocno różowy kolor. Moje niestety nie przebarwiają się tak ładnie.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku.

Dorotka witam
Jeszcze nie dawno byłam na twoim wątku, ostatnia fota to ta co w awatarze.
Zawiesilas wątek - szkoda. Czasami też tak myślę zrobić, ale coś mnie odciąga od tego. Chciałabym zakończyć na jesieni ale czy wytrwam.

Dorotka bardzo lubię jesień te kolory każdy lusc inny. Uwielbiam te dęby był to bardzo dobry zakup.
Ta hortensja jest piękna ażurowa delikatna. Ładne też są wanilla freise podobne kolory. A może masz limelingi a one słabo się przebarwiają.

A co tam teraz u ciebie słychać jak zdrowie i wnuki nimi ogród co tam porabiasz Dorotka.

Zdrowia Dorotka życzę
Ptasi gaj 16:14, 29 wrz 2021

Do góry

Nad hortensja to dąb blotny Grinn pilar posadzone w szeregu tam 8 drzewek pięknie się przebarwiają.

To jest fota z zeszłego roku koniec września liście zrobią się amarantowe

Elu! Pięknie u Ciebie w każdym zakątku, chociaż to już prawie jesień.
Ten dąb jest piękny, kolor i kształt liści, na tle traw wygląda świetnie.
Wyciągu z czystka nie spotkałam, ale piłam swego czasu herbatkę z suszu. Zielony jęczmień też miałam, taki zielony proszek, ale jakoś mi nie przypadł go gustu, chociaż podobno bardzo zdrowy.
Ptasi gaj 15:20, 29 wrz 2021

Do góry

Mój też nie ogrodowy ale coś tam robi nawet sam od siebie. Bez problemu zajmuje się koszeniem.
Nie ogrodowy ale widzi co się dzieje nie ma opaski na oczach. Jak posadzone to się nie czepia wmawiam, że od dawna rośnie.

O jęczmieniu ekstrakcie jeszcze nie słyszałam aby go spożywać. Kupiłam dzisiaj czystek w płynie.

Mój eMuś nic nie robi w ogrodzie, bo po pierwsze to moje hobby, a po drugie nie pozwalam mu nic robić, bo nie odróżna chwastów od roślin.
No i nie patrzy, gdzie stawia nogi /kajaki nr 45/ i wszystko by mi podeptał.

Wrzuć sobie w google "młody jęczmień", znajdziesz mnóstwo wiadomości.
A ja już namierzyłam ekstrakt do oczek i zamówiłam
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:15, 29 wrz 2021

Do góry
Ta fota z tymi motylami fantastyczna. U mnie jest ich dużo na skssmitkach, ale u ciebie jest masa.

Właśnie ostatnio nikt nie pokazuje swoich narzędzi dzięki którym ogrody takie piękne. Akumulatorowe narzędzia są fantastyczne. Mam ich dużo niektóre podwójne elektr i akumul.
Milus w Lidlu są bardzo fajne nożyce do żywopłotu na akumulator. Zresztą mam dużo narzędzi od nich też na okumulator. Kupiłam dodatkowo 3 mocne akumulatory i używam narzędzi. Wejdź na ich stronę to zobaczysz wszystkie i to dobrej firmy.

Ja dzisiaj kupiłam te rozchodniki zamierzam je posadzić na skalniaku. Rzeczywiście ładne są jak są w większej grupie. Może jutro pójdę i dokupie.

Oj szok, ile tych motyli było i razem z nimi pszczół.
Elu, mam już wszystko z narzędzi, co chciałam, sprawdzają się, no kocham je. Te na akumulator głównie ja, a mamy sprzęt konkretny, którym operuje mąż.
Na skalniaku sprawdzą się, lubią słonko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies