Wiesz Haniu że u mnie liliowce nie chcą kwitnąć. Już któryś rok z kolei bardzo słabiutko kwitną. Może jak będę przytne je na zero i przerzedze może za dużo korzeni. Ten d'Oro duży krzak a ma 3 kwiatki na krzyż. Co ty myślisz o tym jaka jest przyczyna. Nawozem je wiosna i taka plamę dają.
A co to za nowa metodą kompostowania nie doczytałam się.
Może posadzę ta brzeskwinie przypomnij jaka to odmiana. Wiem zevpodawwlas ale nie zapisałam.
Elu, dzięki, platana i choiny obowiązkowo będziemy przycinać, wiosną już były cięte pierwszy raz i myślę, że teraz już spokojnie do przodu z tym tematem
Irga czeka na więcej czasu ale dostała w tym sezonie jakiegoś turbo doładowania, myślę, że uda mi się ją przyciąć wiosną.
Ale pomysł z tymi.mini skslniaczkami ten kamień że mchem cudowny.czy on sam tak obrósł czy po wpychalas ten mech. Jak się trzyma widocznie mu podpasowalo.
Ja wyciągałam długie korzenie pocielam na 10 cm i wsadziłam w nowe ml iejsce pięknie wypuściły nowe liście może już będą kwitły w przyszłym roku.
Kupiłam Bergenie z liśćmi przebarwionych na bordowo bardzo ładne.
Inwg fotek powinny obficie kwitnąć.
Grzegorz raz w życiu widziałam spadające gwiazdy. Stałam na balkonie w domu na działce niebo gwiaździste i nagle lecą stracha miałam.
Poluzuje talie tym palczatkom. Rzeczywiście bardzo wysokie coś im podsy podsypałes.
Trzcinniki cheju też ładne mają bardzo ładne kwiatostany polubiłam je. Jednak one powinny być osobno nie wmieszane pomiędzy inne rośliny.
U mnie trzcinnik brachy.... jeszcze bez kłosów. Masz piękne te pokrzywki. Moje wyrosły ok metra mają. W przyszłym znowu wysieje i posadzę po ogrodzie.
U mnie też krwawnica słaba. Niby jej dużo, ale jej nie widać. Kupiłam krwawnice bardzo wypasiona i po kilku latach zrobiła się taka mało kwitnąca.
Jak pojadę teraz to wysadze krwawnice i wsadzę do doniczek w dobra ziemie. Czy coś się wiosna zmieni w kwitnieniu zobaczę.
Chociaż piszą że może rosnąć w ubogiej ziemi.
Asiu też miałam w zeszłym roku takie gąsienice ścięłam wszystkie liście i zalalam woda szlak je trafił i wylałam na kompost.
Nie martw się wszystko odrośnie to orliki i tsknodbijajs od ziemi.
Dobrze sobie radzisz skarpa się zagęszcza, irga ładnie wygląda przycinanie ja aby się zagęszczała.
Chyba już kiedyś pisałam trzeba wiosna przyciac platana nie bój się będzie gęsty. Choiny też wiosna przytnij koniec marca/ początek kwietnia. Musisz je prowadzić ładnie od młodości. Jeszcze na priv
A to prawda że jak świeże bułeczki. Miałam szczęście, że weszłam i nikogo przy cebulkach nie było i grzebałem był bałagan, ale odchodząc z cebulkami już było sporo grzebiących.
Dostałam w paczce przez internet bardzo ładne cebulę, ale cenowo mimo że wcześniej kupowałam po upustach są ceny wyższe. L... ma tańsze.
Byłam dzisiaj w Li... Jest mnóstwo różnych cebul. Jak nigdy nie mogłam trafić na cebulki krokusów takie jakie chciałam to teraz były wszelkiego gatunku.
Wczoraj przyszła paczka z cebulami krokusów. Dzisiaj krokusow nie kupiłam, ale skusiłam się na hiacynty i tulipany.
Tawułki nie zastąpione też mam tylko o kolorze bursztynu jakies tam golden.
Przycinam 2 razy w roku, ale nic ich nie gryzie
Trawy tak samo oprócz wiosennego cięcia i jesiennego wiązania nie ma z nimi kłopotu. Gracilimusy dzieliłam wiosna I znowu duże kępy są.
Mentalność i drwal przy wykopywaniu traw potrzebny
Ja pierwsze to czekam na ciemierniki ciekawe czy zakwitną. Białe pewnie tak, ale kolorowe dostałam od Hani Żywopłotu cisowe.
Hania przepadła nie odzywa się.
Tulipanów mam sporo może jeszcze kupię w Li...lu, czekam na pąki po 50 szt zawsze tańsze van eyki.
Jak widzę wszędzie w ogroda tyle krokusów nie mogę być gorsza
Mialam sporo tulipanow na wrzosowej, ale wszystko nornice czy myszy wyjadły wiosna tylko zielone jest co ebuli nie ma.
Najładniejsze tulipany jednak te zwykłe. Te podwójne jeszcze jakieś inne okazy to jeden rok dobrze kwitną później to przypadek jak kwitnie.
U mnie basen do złożenia trzeba wodę wypompować a tu nie ma gdzie wody po dziurki w nosie. Jeszcze czekam może susza nastąpi u mnie
Nie maczalam się we swoim bo przyszły deszcze potem wyjazd później też deszcze i to takie lato. Może w przyszłym roku się wytaplam.
Dzielzany już zaglądałam kupię. Ja też kupuje w alb... Można na nich polegać nawet jak się mniejsza się trafi to się wszystko dobrze przyjmuje.
W zeszłym tygodniu paczka przyszła że skalnymi, Bergenie o bordowych liściach i astry od nich. Lubię u nich kupować.
Kim
Jako tako mam ogarnięte jednak jak eM wkracza z kosiarkami to od razu widać porządek. Mam tego duzo do oprzatku więc trzeba się narobić.
Dobrze, że już nie pada to najważniejsze. Na deszcz nie mogę patrzeć wody mam po dziurki w nosie. Oby znowu nie poszło w odwrotną skrajność - suszy.