przyjechały, przyjechały róże the fairy jestem bardzo zadowolona jedna kosztowała 6 zł czyli taniocha a sadzonki naprawdę ładne dobrze zapakowane i ekspresem do mnie dotarły
Wczoraj posadziłam runiankę przyszła cała i zdrowa ale na jak długo to nie wiem mój mniejszy pies to latające tornado
w ruch poszedł ciepły polar i czapka było tak strasznie zimno że w powietrzu czułam śnieg
na konwalnika nie patrzymy nie miałam dla niego miejsca a żal mi go bo już tyle razy przesadzany , na wiosnę znajdzie inne miejsce
zaczęłam poprawiać linie przy drugiej rabacie ale nawet waż ogrodowy z tego zimna nie chciał współpracować linia wyszła mi pierońsko krzywa zaś do poprawy pewnie jutro bo dzisiaj długo pracuję no i może cieplej będzie
I te kule mają coś w sobie, nie da się temu zaprzeczyć.
Może tą trawkę również pod bukszpan po prawej?
Czy to są Fastigiata, czy Fastigiata Robusta? Muszę dokupić i sama się zastanawiam co mam.
I jeszcze jedno pytanie, czy czosnki Krzysztofa masz dłużej w ogrodzie, czy to było pierwsze kwitnienie?
Kasiu, dzięki Tobie i ja mam Rubensa.
Tej wiosny już trochę dał czadu, a kilku sąsiadów zachwyciło i zaraziło się nim
Mam go na ogrodzeniu od ulicy.
Nie mogę doczekać się go przyszłą wiosną….
Dziękuję Edytko za zdjęcie - Twoje bardziej rozrośnięte już są ... ale w sumie wydają się być podobne
Ekranik cisowy raczej będzie - szukam cisów - ciężko z odmianą hicksii u mnie
Mam pana, który przywozi z Holandii w poniedziałek sadzonki z gołym korzeniem zwykłego cisa po 4zł ale nie wiem jak to będzie wyglądało za taką cenę i czy się przyjmie?
ja już teraz nawet czekam na jesień bo i hortensje i marcinki i dzielżany z rudbekiami dają nie mniejszy popis niż inne kwiaty letnie...
dzielżany są piękne, tyle że musisz pamiętać, na jaką wysokość urosną
są takie, które tylko do około metra dorastają, i takie które szybują do około 1,50 -1,60...dla mnie to ważne bo sadzę rośliny "kaskadowo"
musisz dobrze je wkomponować na rabacie, a będą pięknym jej dopełnieniem, na "odpowiednim poziomie"