Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Iwk4 09:58, 26 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Ja przed magnolią mam rozchodniki na przemian z rozplenicami, a przed nimi lawendę. Natomiast po bokach mam perowskie.
Magnolia niestety jest efektowna tylko jak kwitnie, a potem to takie byle co

A mnie się podoba magnolia nawet jak nie kwitnie. To jest ładne drzewko, albo krzew. Problem w tym, ze magnolia nie lubi grzebania w korzeniach, przesadzania, bo może nie zakwitnąć. Nawet, jak się coś pod nią sadzi, to tak, by potem nie wykopywać. Lepiej zostawić ciut wolnego w jej nogach miejsca. Madżenka ma obwódkę z bukszpanu przy magnolii, kiedyś tam sadziła tulipany, ale boi się orania w jej nogach. Teraz ma werbenę wysianą przy niej.
A tu masz fajne połączenie rozchodników z rozplenicą:
https://www.pinterest.com/pin/529876712386419717/

Olga, ja najpierw sobie zapisuję, co mi się podoba, a potem próbuję coś z tego sklecić po swojemu.
Plan masz fajny.
olga80 10:53, 26 wrz 2015

Dzień dobry w sobotę
odmiana NN kupiona w B na wiosnę

dalia niezawodna

wczoraj zabrałam się za kanciki w ogrodzie faktycznie super to wygląda choć do perfekcji mi jeszcze dużo brakuje , ale na szczęście u mnie na takim metrażu mam na czym ćwiczyć

Pięknej soboty
olga80 12:09, 26 wrz 2015

Olga, ja najpierw sobie zapisuję, co mi się podoba, a potem próbuję coś z tego sklecić po swojemu.
Plan masz fajny.

Iwnonko ja teraz też dałam sobie czas na przemyślenia, szukam po wątkach i w necie ciekawych inspiracji i zapisuje w odpowiednim folderze. Nie można robić nic pochopnie. Dziękuje jak zwykle za cenne rady
Dominika11 12:37, 26 wrz 2015

olga80 napisał(a)
co bym nie była gołosłowna wstawiam zdjęcie takie smakołyki mi dziś M przywiózł

ale wyglądają apetycznie - mniam mniam
Madzenka 21:47, 26 wrz 2015

Truskawki ze śmietana i cukrem uwieeeeelbiam
olga80 13:27, 28 wrz 2015

Z Tą rabatą w tym roku kończe, dosadziłam tam tylko 2 róże queen elizabeth
przed nimi dałam rozplenice .Rabata musi poczekać do wiosny ponieważ ma tam powstać ciurkadełko , kaskada ale konkretnego pomysłu brak i nie chce sadzić aby sie potem nie okazało , że nie pasuje albo przeszkadza w tworzeniu kaskady.
Na tapete idzie ta część : i tu ma powstać rabata z magnolią palmowa obsadzona różami the fair (Ewa mnie utwierdziła w przekonaniu , że róże dadzą radę) z obwódką bukszpanową . Magnolia ma przyjechać do mnie w niedzielę, 10 róż zamówiłam a bukszpany będą przeniesione z innego miejsca, które jest do poprawki

Muszę wytyczyć linię i zerwać trawę, Tydzień dość intensywny bo od dziś zaczynam szkolenie i dokładnie jeszcze nie wiem jak to wszystko będzie poukładane a mam też zlecenie na przygotowanie 2 przetargów wiec w tym tygodniu to papierkowa robota mnie czeka.
Bardzo się cieszę , że trafiłam na O i na wspaniałych ludzi dzięki temu moje "królestwo " ma szansę wyglądać faktycznie jak królestwo w moim mniemaniu. Miłego popołudnia
omelka1 13:54, 29 wrz 2015

Plany ambitne. Jak już będą zrealizowane będzie miodzio.
Katkak 18:48, 29 wrz 2015

No to będzie się działo, będę Ci kibicować
olga80 10:10, 30 wrz 2015

przyjechały, przyjechały róże the fairy jestem bardzo zadowolona jedna kosztowała 6 zł czyli taniocha a sadzonki naprawdę ładne dobrze zapakowane i ekspresem do mnie dotarły

iwka 10:12, 30 wrz 2015

jakie ładne i jakie tanie!!! gdzie brałaś? ja na razie nie planuję ale warto wiedzieć