Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Rumianka 14:37, 29 wrz 2015

i na deser

Ale zaserwowałaś "smaczny" deser, tak jakby wcale nie jesienny. Witam się u Ciebie. Ale masz dopieszczony ten swó ogród, jest na czym oko zawiesić.
mirkaka 15:57, 29 wrz 2015

Elu, dziękuję za miłe słowa, staram się go pieścić jak tylko mogę
W tym roku trawa była niedopieszczona, nie sposób było ją podlewać tak często w upały jak tego potrzebowała, więc powysychała mi w kilku miejscach.
Ewa777 18:56, 29 wrz 2015

Fajne masz te ścieżki - zachęcają do spaceru Niektóre płytki bardzo finezyjnie poukładane Różyczki aż się uśmiechają do zaglądających
Rench 21:10, 29 wrz 2015

Witaj Mirko,prześledziłam cały wątek Piękny ogród stworzyłaś,róże wspaniałe, ale różaneczniki i azalie niesamowite
Oświeć mnie, co to znaczy Niwak ? Czy kulkujesz Leonarda różowego ?

sylwia_slomc... 00:39, 30 wrz 2015

Ależ masz cudny ogród dojrzały, róże piękne najbardziej urzekają mnie te herbaciane
mirkaka 06:00, 30 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Fajne masz te ścieżki - zachęcają do spaceru Niektóre płytki bardzo finezyjnie poukładane Różyczki aż się uśmiechają do zaglądających

Dziękuję Ewo, Z płytkami to myślałam tak aby nie było za dużo samych płytek, a sama kostka kamienna wychodziła bardzo drogo, mam tych ścieżek trochę no i takie różne połączenia powymyślałam
mirkaka 06:09, 30 wrz 2015

Rench napisał(a)
Witaj Mirko,prześledziłam cały wątek Piękny ogród stworzyłaś,róże wspaniałe, ale różaneczniki i azalie niesamowite
Oświeć mnie, co to znaczy Niwak ? Czy kulkujesz Leonarda różowego ?

Niwaki to takie bonsai tylko z dużych iglaków, cisów, sosen. Ja w tym roku dwie kosodrzewiny i jedną sosnę próbuję ciąć ale to długa droga do efektu
Większość róż tej wiosny zakulkowałam, Leonarda różowego też bo jesienią wypuścił długie pędy.

Tu sobie popatrz jak powstają niwaki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/167-ogrod-boguslawa
mirkaka 06:14, 30 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ masz cudny ogród dojrzały, róże piękne najbardziej urzekają mnie te herbaciane

Miałam taką fazę że kupowałam róże tylko w takich kolorach, na różowe nie mogłam patrzeć, teraz cieszę się że wszystkich różowych nie wywaliłam
Teraz najbardziej podobają mi się burgundy ale powstrzymuję się z kupowaniem nie mam już miejsca , a właściwie mam ale chcę mieć trochę więcej hortensji
iwonadm 07:03, 30 wrz 2015

Mirka czy możesz polecić jakieś róże terminatorki co to non stop kwitną przymierzam się do zakupów
Rumianka 08:58, 30 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Elu, zrób zbliżenie na te liście wiesiołka, proszę Czy to taka roślinka co latem kwitnie błękitnymi kwiatkami?
Ja bodziszki dopiero poznaję, kupiłam 4 różne w tym roku, ale pokładały się, a Ty podsunęłaś fajny patent z podwiązywaniem.

mowisz i masz, wstawię też u Ciebie.