Nie wiem czy to heptacodium jednak nie za niskie, słońce dość wysoko tam świeci.
Rabata przy wjeździe to ta: i mąż chciałby tam wcisnąć drzewo żeby też dawało trochę cienia, my may wjazd od południa i robi się totalna patelnia na podjeździe, ciężko z domu wyjść.
O. I tu mamy dwie równoległe linie (element spokoju i uporządkowania), jak w pierwotnej propozycji Ani, a jednocześnie rabata jest powiększona. Dla mnie bomba
Dziewczyny znowu potrzebuję Waszej pomocy. Chciałabym posadzić tutaj jakieś drzewo. Potrzebujemy zacienienia, mamy tam straszną patelnię słońce praktycznie cały dzień, rano od wschodu, później do przynajmniej 15 godziny. Wiadomo, że przy moim areale to jakieś nieduże drzewo, z luźną koroną, taką ażurową, żeby robiło rozproszony cień. Myślałam nawet czy jednej brzozy nie przesadzić z tyłu ogrodu ale one są takie rachityczne i niestety źle zaszczepione. Do towarzystwa drzewa chciałabym chyba stpię której mam mnóstwo siewek i brzoza wydaje się idealna. Drzewo sprawiłoby też, że ten dom na przeciw by trochę zniknął.