A tak to wylądało kiedyś ( z różnych względów trudny okres, z pomocą rodziny jakoś poszło ale nie mam jakoś serca patrzeć do tyłu bo wpadnę w depresję )
Trawnik zakładałam częściami, pierwszy to totalna porażka,zamiast trawy wzeszły mi łany lebiody, do dziś pamiętam te kpiące uśmieszki
A dzieci jak to dzieci brykały (chrześniak i moja najmłodsza latorośl)
Zmiany zaszły ogromne u Ciebie nie do poznania Cudnie.... to tamte katalpy są w formie drzewa a kwitną?? Ja się zastanawiam nad taką szczepiona parasolowatą a nad taką drzewiastą przed dom aby troszkę cienie dała, którą polecasz bardziej????
Bożenko wszyscy dziękujemy. Niech się mały zdrowo chowa.
Asiu złapałem się teraz za inną robotę i jestem na półmetku. Dzięki za pozdrowienia. Ogród mnie wnerwił- przez te upały. Trudno, co padło w tym roku to padło. Nie byłem w stanie wszystkiego podlewać.
Irenko tort był super a balkony są w trakcie roboty.
Kasiu dzięki. Kościół był odnawiany.
Marzena dziadek ze mnie podwójny a mały próbuje już gadać. Rośnie w oczach.
Mirka na jednej i na drugiej ketmii jeszcze jest po kilka kwiatów. Nareszcie popadało i rośliny odżyły.
To nie ta, bo mam jeszcze taką parasolowatą, liście nagminnie porażane przez grzyby, krzywo rośnie ale wcale nie mam zamiaru jej prostować- ma to swój urok
Chodzi o to coś ( wygrzebałam z archiwum, aż się łezka kręci )
Moje katalpiątko 2007
2008 ( w drzwiach zaskoczony mój chrześniak ale jest to jedyne zdjęcie z tamtego okresu na którym się załapały katalpy)
Wybija z nieusuniętego korzenia jakaś inna odmiana
A czeka na wsadzenie to (Aurea)
Jak je oceniasz? mam ich sporo do posadzenia. Wysokie są tak jak te tulipany? Jak blisko sadzić? Dzięki za to pomocne zdjęcie, akurat się przydało.
Moje czosnki w tym roku też się wyginały, i szybko przekwitły.. ten rok był taki zwariowany.
Ewa, Malepartus to następna trawka z pędzelkami, którą chcę mieć. Jest śliczna. I chyba bym chciała ją posadzić pod oknem kuchni, aby mi właziła jesienią w okno, jak mnie nie będzie w ogrodzie, niech ogród wchodzi do domu
Przesadź twoją, ładnie będzie falować na tyłach ścianki
A z przodu co posadzisz?
Ewa, ty mi tu żadnych zdjęć nie usuwaj, wszyscy się zachwycają fotkami z twojego ogrodu.
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja posadziłam na nowej rabacie hortensje, przed nimi rozplenicę i kocimiętkę. Przekonałam się zarówno pięknym widokiem twojej rabaty, jak i planem Łukasza właśnie Z tyłu koniecznie werbena. Zastanawiam się, że chyba dam w rozplenice jeżówki białe.
A hortensje będą niespodzianką. Są malutkie, bo z patyczków i nawet nie wiem, jaka odmiana. Dostałam kilka rodzajów patyków od jednej pani, te się ukorzeniły ładnie, na 100 % wszystkie to ta sama odmiana, hi, hi, mam nadzieję, ze będą ładne Jak nie, to wymienię
Dla Katki zdjęcia świerku kaukaskiego aureuspicata z wiosny
z ukochanymi ostróżkami
a tu w prawym dolnym rogu, zaraz za nim świerk gniazdkowy- widać różnicę w kolorze przyrostów
nie mam zdjęcia szyszek, przy okazji zrobię tegoroczne, ale w necie zdjęć wiele
piękny prawda?
Ewuniu, Vanilki są niesamowite. Ładne krzaczki w zeszłym roku kupowałam, ale pierwszy rok był dla nich trudny. W tym roku odwdzięczyły mi się.
Pożarły nawet rozchodniki, którymi je podsadzałam. Przesunąć rozchodników nie mogę, bo tam jest już szambo. Muszę zostawić tylko Vanilki. Nawet jak się położą troszkę na szambo, to ładnie będą wyglądać. rok temu - wrzesień 2014: teraz - wrzesień 2015: