Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Jana 02:09, 27 wrz 2015

bozga napisał(a)
A to dzisiejsze fotki, w zachodzącym słońcu ogród wręcz czerwienieje
(mogłam tylko na niego popatrzeć bo znowu późno wróciłam z pracy- w soboty też często pracuję ale to już z własnego wyboru) Serdecznie pozdrawiam Wszystkich odwiedzających a teraz grzeję się przy kominku, lampka wina tez mi chyba jest potrzebna
brak słów, pełny zachwyt
agnieszka_m 07:47, 27 wrz 2015

bozga napisał(a)

Frontu pilnowały mi dwie nieodżałowane złociste katalpy z ogromnymi liśćmi,
to fotka z zeszłego roku, jedna już była złamana, ta widoczna na fotce niedługo też uległa wichurze ( a miałam zawsze takie piękne zwisające "fasolki") Będę próbować jeszcze raz To zadanie na koniec października bo muszę wykopać na chwilę część hortensji ( nie usunęłam w całości jednego korzenia)

A tutaj niebyła taka szczepiona na pniu katalpa??? bo ta to jest co rośnie w formie dzrzewa????
Ewa777 08:41, 27 wrz 2015

Proponuję postawić ławkę przed hortensjami w przedogródku, żeby przechodnie mogli przysiąść i dłużej się zachwycać
Twoje hortensje dają czadu
Nie mam jeszcze anabelki, a piszesz, że w każdym ogrodzie powinna być. Hmmm, gdzie by tu ją wsadzić??
bozga 12:08, 27 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Proponuję postawić ławkę przed hortensjami w przedogródku, żeby przechodnie mogli przysiąść i dłużej się zachwycać
Twoje hortensje dają czadu
Nie mam jeszcze anabelki, a piszesz, że w każdym ogrodzie powinna być. Hmmm, gdzie by tu ją wsadzić??

Wiem , że znajdziesz miejsce To hortensjowa klasyka!

malgocha1960 12:10, 27 wrz 2015

Bożenko z pięknie ubielonego ogrodu zrobił sie prawie ognisty.Która fazę kwitnienia hortensji lubisz najbardziej,bo ja zdecydowanie biała.
Matka 12:19, 27 wrz 2015

Kiedy Ty masz czas na troskę o te piękne kwiaty?

Moja katalpa też ma fasolki
bozga 12:21, 27 wrz 2015

agnieszka_malysa napisał(a)

A tutaj niebyła taka szczepiona na pniu katalpa??? bo ta to jest co rośnie w formie dzrzewa????

To nie ta, bo mam jeszcze taką parasolowatą, liście nagminnie porażane przez grzyby, krzywo rośnie ale wcale nie mam zamiaru jej prostować- ma to swój urok

Chodzi o to coś ( wygrzebałam z archiwum, aż się łezka kręci )
Moje katalpiątko 2007

2008 ( w drzwiach zaskoczony mój chrześniak ale jest to jedyne zdjęcie z tamtego okresu na którym się załapały katalpy)

Wybija z nieusuniętego korzenia jakaś inna odmiana

A czeka na wsadzenie to (Aurea)
bozga 12:26, 27 wrz 2015

Skoro już sięgnęłam wstecz to pokażę cedra zaraz po wsadzeniu (2008)

No i teraz
Gardener27 12:28, 27 wrz 2015

Katalpy są piękne Posiadam u siebie dwie Jedną wiosną dość mocno skróciłem i ładnie zagęściła się jej korona Drugiej nie ruszam bo taka niesymetryczna też do mnie przemawia
agnieszka_m 12:33, 27 wrz 2015

bozga napisał(a)

To nie ta, bo mam jeszcze taką parasolowatą, liście nagminnie porażane przez grzyby, krzywo rośnie ale wcale nie mam zamiaru jej prostować- ma to swój urok

Chodzi o to coś ( wygrzebałam z archiwum, aż się łezka kręci )
Moje katalpiątko 2007

2008 ( w drzwiach zaskoczony mój chrześniak ale jest to jedyne zdjęcie z tamtego okresu na którym się załapały katalpy)

Wybija z nieusuniętego korzenia jakaś inna odmiana

A czeka na wsadzenie to (Aurea)

Zmiany zaszły ogromne u Ciebie nie do poznania Cudnie.... to tamte katalpy są w formie drzewa a kwitną?? Ja się zastanawiam nad taką szczepiona parasolowatą a nad taką drzewiastą przed dom aby troszkę cienie dała, którą polecasz bardziej????