Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:10, 08 wrz 2015

Do góry
I jeszcze trochę różyczek niestety NN

Parole
Małymi kroczkami do celu... 12:09, 08 wrz 2015

Do góry
tak, ja mam od zeszłego roku i fajowo rośnie

to zdjęcie z czerwca
Ogród u stóp klasztoru cz. II 12:08, 08 wrz 2015

Do góry
A takie prezenty dostaje ogrodnik z wakacyjnych wojaży dzieci.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:01, 08 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

]

Marzę o takim szpalerze gracków! Jest po prostu piękny!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:57, 08 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
zostawię kilka przedulewnych fot

Baron w donicy! Czad
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:54, 08 wrz 2015

Do góry
achimee napisał(a)
Witam Wszystkich Ogrodowiczów, zaczynam swoją przygodę z ogrodem i od miesiąca buszuję po ogrodowisku, i szukam inspiracji na skarpy w ogrodzie, ale nigdzie nie znalazłam konkretnych i ciekawych inspiracji do tak długich skarp i położonych w środku ogrodu, skarpy są dwie, z obu stron domu, przecinają się pod kątem 90 stopni, no i obie bardzo długie - jedna ok 30m druga nieco mniejsza i łagodniejsza ok 20m; może ktoś bardziej doświadczony podpowie mi jak sadzić na takiej skarpie rośliny; jakie by się tu sprawdziły bo skarpa jest z totalnej gliny i nawieziono na nią 20-30 cm dobrej czarnej ziemi z odrobiną torfu, nie wiem czy to nie za mało ale może jakoś da się to obsadzić a jeśli nie to co zrobić? dosypać jeszcze ziemi? sadzić w donicach?
przeczytałam też wszystkie wątki ze słowem glina ale niewiele tego jest a zdjęć z ogrodami na glinie też mało...
wszędzie czytam aby wybrać dwa trzy gatunki, ale czy na dwóch skarpach o podobnej długości to nie będzie nudne?
jak sadzić rośliny na takich skarpach - wybrać 3-4 gatunki i na przemian po 2-3 sztuki z każdego czy lepiej w rzędach?
chciałabym stworzyć nowoczesne skarpy i jednocześnie ładnie komponujące się z ogrodem który będzie za nimi, ponieważ za skarpami jest jeszcze ok 12- 15 metrów do ogrodzenia i tam ma być warzywniak z jednej strony a z drugiej budynek gospodarczy i sad.
Och mam tysiące pytań... i potrzebuję Waszej pomocy żeby to ogarnąć...
Jak to nowocześnie zagospodarować?

Witaj, poszukaj fotek w tych wątkach

www.ogrodowisko.pl/watek/5928-czy-facetowi-uda-sie-wyczarowac-ogrod-marzen

www.ogrodowisko.pl/watek/5161-moj-ogrod-pod-gorke

Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:53, 08 wrz 2015

Do góry
dobra to pokaże moje wczorajsze bazgrołki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:51, 08 wrz 2015

Do góry
Macham do Was mocno Przesyłam słońce iii... doniczki z Aten - bukszpanów tu mało, ale oliwek ile dusza zapragnie

"W kolorze blue" 11:50, 08 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Knujemy, knujemy, wrzody bede miała od knucia.
Ogrod, pobojowisko, z roslinami wyjezdzają busy.
Oczkowa wygląda tak, tataraki tak

Przeczytałam -z roślinami wyjeżdzają buksy! I myślę sobie, oszalała dziewczyna, co Ona tam posadzi?!
"W kolorze blue" 11:42, 08 wrz 2015

Do góry
Knujemy, knujemy, wrzody bede miała od knucia.
Ogrod, pobojowisko, z roslinami wyjezdzają busy.
Oczkowa wygląda tak, tataraki tak
Kolorowy ogród na piasku 11:41, 08 wrz 2015

Do góry
viva napisał(a)

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu. Zdjęcia jednak mają taką przewagę że można oglądać je dowolnie długo. Relacja w tv jest szybka, obrazy szybko umykają z głowy. Można co prawda powtarzać dowolną ilość razy, jeżeli nagra się program. A zdjęcia zacytowałam bo wypatrzyłam sprytnie zakamuflowany skalny ogród przy lustrze. Co to za ciemnoróżowe kwiaty w donicy i między kamieniami? I co jeszcze w tym miejscu rośnie? Paprocie, bluszcz i ?
Działeczka koło Muzeum 11:41, 08 wrz 2015

Do góry
Długo mnie nie było i nieco nieswojo jest mi po tak długiej przerwie pisać - ale co tam

Jeśli jeszcze tu zaglądacie, to może miło będzie Wam przeczytać parę słów ode mnie.
Działkę użytkujemy już trzeci sezon. Zmiany, które na niej poczyniliśmy nie są tak dynamiczne, jakbym sobie tego życzyła. Dzieląc uwagę na życie domowe, zawodowe, niewiele czasu pozostaje na dodatkowe obowiązki - jak działka.

W dodatku potomstwo nie reaguje optymistycznym "HURRRRRAAAAA!" na wieść o spędzeniu popołudnia na działce. Starsza córka ma już swoje życie towarzyskie, młodsza ciągnie nas na plac zabaw.
Pogoda, która również dała nam w tym roku popalić, spowodowała na działce spustoszenie. Trawa to właściwie siano, ogórki zrobiły się poskręcane i niedobre, roślinom ozdobnom ciężko było przetrwać w tym upale. Nic wprost mi nie zaginęło, ale niewiele brakowało hortensjom limelight, zakupionym w maju na Agrotravel w Kielcach.
Poniżej znajdziecie garść w miarę aktualnych zdjęć - z około połowy sierpnia, sprzed fali chłodów. Kadry są tak dobrane, aby te mniej atrakcyjne widoki nie rzucały się w oczy

Na koniec chcę podziękować wszystkim, którzy o mnie pamiętają - mimo, że nie piszę, często o Was myślę.

Warzywnik - cukinii mieliśmy nadmiar, ogórków niezbyt wiele, drzewko to jabłoń malinowa, mamy jeszcze papierówkę. "Wypadła" nam niestety grusza konferencja.

Rośliny ozdobne były ugotowane, a ziemia tak twarda, że unimożliwiała jakiekolwiek prace.

Na koniec gwóźdź programu czyli moja walka z osami, które postanowiły swoją przyszłość związać z moją furtką. Niestety nie zaznały spokoju, jako że furtka jest z oczywistych powodów często używana. Nie było widoków na zgodę między nami a osami, dlatego trzeba było użyć cięższej baterii. Wypłukałam ich gniazdo strumieniem wody z węża (oczywiście stojąc jak najdalej się dało). Miesce ich osiedlenia zatkałam taśmą naprawczą, bo nic innego nie było pod ręką, a bałam się, że przyjdzie im do ich małych pustych łepków myśl o ponowym zamieszkaniu w furtce.

Teraz już jesteście na bieżąco, zatem nie pozostaje mi nic innego jak Was pozdrowić!
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:33, 08 wrz 2015

Do góry
Mam pytanie odnośnie mojej magnolii. Jeszcze nie kwitła, bo jest młoda, ale ładnie rośnie. Przybiera jednak formę krzaczastą. Ma tak dalej rosnąć, czy wiosną nadać jej kształt drzewka?
Bardzo proszę o jakieś sugestie.
Na zdjęciu ona.

Ania z zielonego wzgórza :-) 11:30, 08 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Salvia nemorosa u Ani z Zielonego Wzgórza

Aniu, czy wiesz jaką odmianę Szałwi tu masz? Bardzo mi się podoba
Ogród prawie romantyczny 11:27, 08 wrz 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Różyczki

A co to za piękność jest Agnieszko?
Okropnie dawno mnie u Ciebie nie było i czytam, że lato miałaś nieogrodowe i susza eh. Podobnie jak ja. Dobrze, że teraz trochę pada to roślinki odżyją jeszcze. Szczawik mnie też wykańcza, cierpliwością chyba trzeba go pokonać
Pozdrawiam cieplutko
Tworzę mój skromny ogród 11:22, 08 wrz 2015

Do góry
Witam serdecznie zaglądających do mnie
Miałam tydzień nieobecności w moim królestwie i po przyjeżdzie zaraz zrobiłam fotki.

Dynie jakimś cudem daly radę upałom.

Nie wiem jak wstawiać zdjęcia, aby były obok siebie?
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:21, 08 wrz 2015

Do góry
ha ha i moje uszytki filcowe, tylko się nie śmiejemy, ciężko było ale jakoś wyszło
Gosia, dzięki za pozwolenie splagiatowania kosza

Do góry
moje sobotnie zakupy

Chore bukszpany chyba udało się uratować, uff

Do góry

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:20, 08 wrz 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies