Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 10:50, 24 wrz 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Zakwitła kolejna ostróżka, powtarza kwitnienie Misiaczek kochany

jest śliczna, nie mam takiego kolorku róże pięknie kwitną, czy tu drugie kwitnienie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:43, 24 wrz 2015

Do góry
Kochana Madżenko jeśli znajdziesz chwilkę to napisz jaka to odmiana magnolii i czy jakoś ją podkrzesałaś że ma taki ładny goły pieniek czy już taką kupiłaś? Zależy mi na takim wyglądzie żeby był widoczny pień i ładna korona i żeby nie wyglądała jak krzak jakiś. Aha i czym jest podsadzona bo ponoć ma bardzo wrażliwe korzenie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:36, 24 wrz 2015

Do góry
...początek jesieni, fajnie, że kolorowy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:34, 24 wrz 2015

Do góry
początek jesieni, fajnie, że hortensjowy

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:33, 24 wrz 2015

Do góry
Albo mam tez te tuje bowling kuliste i mogłabym posadzić tak jak wieloszka tutaj i można tam dac tez pomiędzy te tujki kuleczki jakieś trawy:
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:31, 24 wrz 2015

Do góry

Udało się ☺
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:30, 24 wrz 2015

Do góry
Dzisiejszy poranek
powtórne kwitnienie ostróżek

zagubione zimowity...rosną w trzech różnych miejscach, a już myślałam, że mi całkiem wyginęły,

Ogród wyrozumiały 10:30, 24 wrz 2015

Do góry
Wkleję zdjęcie czy to mogłoby być mniej więcej takie rozmieszczenie tych miskantów ML i berberysów orange rocket..?

po wydzieleniu tego w żwirku z przodu zostaje jeszcze sporo miejsca, na tym zdjęciu tak nie widać ale jest.
Na tym może bardziej można sobie wyobrazić

I..czy tam z przodu mogłyby być bukszpany z Ice Dancami ????

Albo....w żwirku ML i jednak przesadzę Red Barony.

To co wtedy z przodu ,przed nimi też mogą być buksy i Ice dancy?

A jeśli nie zaryzykuję Ice Dance na tę rabatę ze względu na słońce to co zamiast nich...?????

Plus pytanie zasadnicze ile tam posadzić miskantów ML ??
Narysowałam 5 ale moze trzeba gęściej?? Rabata będzie miała niecałe 7m długości.
W Gąszczu u Tess 10:25, 24 wrz 2015

Do góry
Witam Tess ! Czy to twoje znalazłam gdzieś na O. Masz więcej zdjęć tego cudnego miejsca i jakie to graby?
Ogród u stóp klasztoru cz. II 10:20, 24 wrz 2015

Do góry
I ja tak właśnie radze.w końcu w realu to nie to samo co fotki .Choć ja myślę ze dużo gorzej.
skąpo ale z telefonu fotki jesiennych róż

Brązowienie iglaków 10:12, 24 wrz 2015

Do góry
Proszę o pomoc.
Wczoraj zauważyłem, że na moich 2 sosnach (stoją obok siebie) pojawiły się brązowe igły. Wiem, że sosny raz na kilka lat pozbywają się starych igieł, ale żeby wszystkie naraz akurat teraz?

Przyznam się również, że mój ogród zaczął mnie dopiero tego lata inspirować i interesować i nie wiem, jak było przez ostatnie lata,więc po cichu liczę na to, że mi powiecie, że to może ma jakiś związek z przygotowaniem się do zimy....

Poniżej zdjęcia z komentarzem. Będę wdzięczny za wszystkie uwagi.

To dwie sosny, myślę że mają podobny wiek:

Zauważyłem, że za płotem obok na sośnie sąsiada jest podobnie:

Vis a vis tej sosny sąsiada, już na mojej działce, stoi żywotnik zachodni, któremu niektóre liście zaczęły robić się żółto-pomarańczowe i przybierają dziwne końcówki (nie wiem, czy jedno ma związek z drugim, ale załączam fotkę):

Obok tej sosny sąsiada i tego żywotnika stoi sekwoja, która również dziwnie się zachowuje, chociaż akurat to może być wynikiem, że za chwilę spuści liście na zimę:

No i zobaczyłem, że moja sośnica, zawsze zdrowa jak byk, również zaczęła zmieniać kolor igieł, co mnie bardzo martwi:

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi!
Pozdrawiam

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:11, 24 wrz 2015

Do góry
Biała ketmia przyciąga motylki

Ranczo Edy 10:03, 24 wrz 2015

Do góry
A tu poszły sosenki na pniu jedna przy palenisku bo ma być do 3 metrów a reszta przy tarasie mają być kuliste

Moja bajka 09:59, 24 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Gosiaczek to lista moich chciejstw, coś wybiorę, hahaha . A tak na serio to jeszcze nie wiem. Jak masz jakieś propozycję to dawaj . Z prawej strony klona specjalnie rozpędzać z sadzeniem się chyba nie będę, bo ten bez malusi jeszcze ma być dość szerokim krzewem.

Robi wrażenie . Zmieścisz to wszystko u siebie?
Ranczo Edy 09:58, 24 wrz 2015

Do góry
rabatka z lawendą i rozchodnikami żółtymi przy siatce i sam się zasiał z tamtego roku Beer słonecznik

Ranczo Edy 09:54, 24 wrz 2015

Do góry
Dziś z rana słoneczko piękna pogoda a Lencia kaszle mam nadzieje że jakoś się rozejdzie siedzimy w domu
ale fajnie że tatuś pomógł mi powsadzać sosny ja tylko asystowałam i z głowy rozchodniki też siedzą w ziemi z donic także spokojniejsza jestem

Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:51, 24 wrz 2015

Do góry
Jak myślicie czy te róże pasują do tego kwadratu bukszpanowego w którym ma być drzewo albo te żurawki różowe z zielonymi liśćmi? Chciałabym wykorzystać te rośliny które mam choć w części. Do tych róż mogłabym dosadzić stipy.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:47, 24 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ognista, sierpień 2015

Fajna ta ognista rabata . Szczególnie o tej porze roku, takim lekko zamglonym powietrzu, ślicznie się prezentuje . U mnie najżywsze kolory w warzywniku tzn. dużo żółtego i pomarańczowego. Może dodać jeszcze trochę czerwieni?
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 09:45, 24 wrz 2015

Do góry
moja druga ścieżka dostała żwirek wokół donicy
donica musi poczekać do wiosny na nowe ubranko by wyglądała na dokończoną
trawa też nie dodaje uroku temu zakątkowi ale takie było w tym roku lato piękne dla nas szkodliwe dla mojej trawy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies