Skoro juz po Poczdamie podróżujemy to zachęcam jeszcze do odwiedzenia holenderskiej dzielnicy Poczdamu, to częśc miasta zajęta przed wiekami przez osiedlające sie tu rodziny żołnierzy holenderskich, ktorzy zaciągali sie do wielkiej pruskiej armii Wielkiego Fryderyka - cesarza Prus i Niemiec. Pozwolił im na budowanie i ozdabianie swoich domów na holenderską modłę.....teraz znajduja sie tam głównie małe knajpki, sklepiki z bizuterią, butiki z odzieża czy galerie.....ale ogrodowiskowo jest tez na co popartrzeć - trawy, bukszpany, werbena, zadbane ogródki...:
Dzięki za fotkę bordo jakiego szukam jak sie nazywa wiesz? Może mu tam źle że taki słaby.U Syli takie ogromne są i Ana Art tez ma kolsy.To nie wiem co z nim nie tak u ciebie Ps.Wstawiasz fotki bezpośrednio z Tel.mnie się nie udajeI strukcje pliss
Jest bardzo ekspansywna, choć, jak kwitnie..wynagrodzi ci to z nawiązką; rada taka, jak za dużo siewek, to je trzeba wyplewić i w sumie można ją kontrolować, tak zacznę i ja sama robićjak przekwitnie i zaschną nasiona, rozsyp je wkoło i tyle, innych zabiegów nie wymaga, można ją ścinać i wtedy kwitnie dłużej
floks ciociGosi i moje, schną
kosmos siarkowy
budleje