Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:53, 01 kwi 2012

Do góry
Wow kulki mirtowe, będę takich szukać a jak nie to będą bukszpanowe
Ogrodnik mimo woli 21:49, 01 kwi 2012

Do góry
Ania czy męźowi juź zapewniłaś dostęp do lodówki i czajnika ? Skaranie boskie ma ten chłop z Tobą
Ogród w Alei Lipowej... 21:44, 01 kwi 2012

Do góry
Justynko cieplutko u Ciebie
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:43, 01 kwi 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
A u mnie dzisiaj wiosna I to nie jest prima aprilis

A dlaczego wiosennie?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:34, 01 kwi 2012

Do góry
No właśnie Sebku, czas siedzieć w taką pogodę przed komputerem
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 21:30, 01 kwi 2012

Do góry
Ladniutki ten wianek - eco, brawa za konsekwencje w stylu
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:29, 01 kwi 2012

Do góry
A widzisz nie ogarnęlam całości. Bez planu to ja wyobraźni nie mam. W ruchu drogowym tez tylko z mapą
Skoro jest kula to po drugiej stronie jak najbardziej pasuje
Pomyśl na kratkę tęż ok, ale pnącze które nie wymarza i znosi cien to znów ciemnozielony bluszcz.... Dlatego mimo braku miłości do tuj rekomenduje pod werandą żywopłocik z takich o kolorze jasnej zieleni lub żółtym.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 14:01, 01 kwi 2012

Do góry
No to Rh będzie dobrze, ale pomyśl o tle w innym kolorze niż ciemna zieleń aby urozmaicić zakątek. Poza tym hosty by dobrze wyglądały w tym miejscu.
Kupiłam ostatnio runiankę variegata, czekam na efekt ale chyba fajnie też by jako zadarniająca fajnie wyglądała u podstawy.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:59, 01 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pieknie Marzenko szczególnie drugie ujęcie zachwycajace ale czy te bambusy nie będa Ci z kostki wyrastac bo to bardzo rozrastająca się roślina.

Będą Bożenko przerastać i wiem, że bariera nieuchronna, ale nie miałam sił M męczyć a bajzel na podjeździe przed Wielkanoca był nie do zniesienia. Jesli bambusy będą szaleć zamówię zaprzyjaźniona firme i mi to zrobią, bo dla normalnego człowieka samodzielne wykonanie bariery w takich warunkach (kruszywo i wiatr) i na dodtek w kształcie prostokąta jets nie moźliwe do zrezliwowania..... I M muszę oszczedzać.....
Kubusiowo 13:55, 01 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ehhhh dziewczyny i co ja mam zrobić..... Kuba dzisiaj rano wymiotował a teraz temperatura.... I to taka, że lek stracza jedynie na 4 godziny..... Nie wiem czy lecieć z nim do lekarza czy czekac do poniedziałku....

Kasia w takich sytuacjach czopek jest niezawodny. Jest Nurofen w czopkach, bo pyralginy teraz chwilowo nie ma na rynku. Wiem, źe dzieciaki tego nie lubią ale szybko działa i w przypadku wymiotów wiesz, że podałaś odpowiednią dawkę. To tak na przyszłość, bo mam nadzieję, że wszystko ok.
I odezwij sie co z Kubą bo wszyscy przeźywają z Tobą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:49, 01 kwi 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Marzenko,
mam pytanie czy w jakis specjalny sposób zabezpieczyłaś miejsce dla bambusów przed ich inwazyjnością (blokady dla korzeni??) bo ja sie tego bardzo w bambusach boję że jak się toto rozpełźnie to sobie nie dam rady. Cyknij kilka fotek bambusom jak wyglądają

Joaśka nawet barierę kupiłam. Ale jak zaczęliśmy wykopywać ziemię pod bukszpany, w tych wąskich paskach między podjazdem! to się okazało, że brukarze poszli na łatwiznę i po całości posypali kruszywem i podsypką. Tylko tam gdzie ich przypilnowałam było więcej ziemi niż kruszywa. Mój M caly dzień spędził na wyciaganiu tego kruszywa to nei mialam sił go jeszcze z ta barierą męczyć. A jej założenie nie jest proste bo jest twarda jak blacha. Jak mi zaczną przechodzić przez to kruszywo i rozwlać podjazd to zamówię firmę, ktora to założy. Ale może to kruszywo granitowe z obu stron troche je powstrzyma i będą wyłazić na wierzch. Zobaczymy, kupiłam bamabusy dzrewiaste, ktore są bardzo ekspansywne. W ogródku bym się nie odważłyla ich bez bariery posadzić ale liczę, ze granit ni jest ich żywiołem. Bariera póki co idzie do garażu a ja planuję w przyszlości bambusami wszystkich obdzielać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:43, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A ja nie obejrzałam Mai, bo mi dzieci telewizor okupują . Ale za to nadrabiam zaległości w wątkach. Dolnoślązaczki twarde są, żadna pogoda im nie straszna, Ty też wczoraj się napracowałaś, tym swoim ADHD mogłabyś obdzielić parę osób, nie dziwię się, że M. nie może za Tobą nadążyć .

Agnieszka wiesz, ze wszystkie odcinki moźesz w necie obejrzeć?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:41, 01 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Marzenko, no bardzo interesująco, oryginalnie i pięknie u Ciebie, gabiony, bambusy itd a zaczęło się od niesztampowego domu !
no, nieźle się tez napracowałaś z tym wszystkim...

Marzenko skoro nie ma widoków takich jak ty to musze innymi elementami nadrabiac
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:40, 01 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetnie wyglądają te bambusy A magnolię bym okrywał w razie przymrozków...

Sebek zatem magnolię dzisiaj opatulę.
Bambusy będą dopiero fajne jak je przytnę i wyeksponuję łodygi oraz gdy się rozrosną w calych kwaterach za rok pewnie już będa rosły jak szalone chyba że zimą wymarzną......
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:38, 01 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Mogę się założyć, że tak - podsadzone mchem

Też tak myślę i zamierzam skopiowac. Uformuję sobie wiosną trzy takie same i na przyszły rok wsadzę do doniczek na parapet
O....! 12:36, 01 kwi 2012

Do góry
Marzenka cudze wątki odwiedza a u siebie daaawno nie była
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:35, 01 kwi 2012

Do góry
Danusiu a proszę o szczególowe instrukcje co na oknie stoi w ilości 3 cudownych kuleczek na nóżkach. Czy to są bukszpany?
Mój mały raj na ziemi :) 12:30, 01 kwi 2012

Do góry
Ania czy u Danusi to Ty byłaś w chusteczce na głowie? Bo podpisów pod zdjęciami nie było
Rododendronowy ogród. 12:28, 01 kwi 2012

Do góry
Ania ja też w tym roku umyję po świętach bo postanowiłam zamówić firmę do prac na wysokościach a oni zawaleni robotą przed świętami więc okna umyjemy po świętach
Ogród Sylwii od początku :) 12:26, 01 kwi 2012

Do góry
Aura zadbała o to abyśmy cokolwiek zrobiły przed świętami w domu.... Gdyby było tak fajnie jak w poprzedni weekend to bym tylko w ogródku siedziala a w domu ugór.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies