fenkuł purpurascens, klimatyczna koronka
a to białe to rutewka, czy gipsówka ?
budujemy
dla mnie jak brzózki, to od razu mam to foto przed oczami, oczywiście Sylii dla mnie bomba! gdyby tylko em na brzozy dał się namówić własne roślinki jak zawsze na 6+
A które odmiany najbardziej się nadają wg Ciebie?
Vanillki zaczynają się przebarwiać kwiatostany są naprawdę wielkie co mnie mile zaskoczyło po ubiegłorocznych lichotach, nad którymi płakać mi się chciało
Dla gości pokaz specjalny, jakiś zabłąkany fruczak trafił do naszego ogrodu mało sie nie posikałam, początkowo myśleliśmy że to bąk zwany naukowo trzmielem, momentami wygladał jak miniaturowa latająca ryba, myszo-ptak oraz zmutowany niedorozwinięty koliberek. Widywałam go na forum ale nie sądziłam że zobaczę na tzw włąsne oczy , a tu masz, jest przyleciał, jakimś cudem wynalazł naszą werbeenę i przez kilka minut topił swoją trąbkę to tu to tam. Tataaaam Fruczak gołąbek dla nas FRUTEK tu jest filmik jak ten słodziak lata https://pl.wikipedia.org/wiki/Fruczak_go%C5%82%C4%85bek
Uwielbiam Twoje zdjęcia- ogrodowe arcydzieła przestraszyłaś mnje tym bluszczem, pocieszam się że nie tylko ja nie zrozumiałam