Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 10:19, 20 wrz 2015

kasiek 13:23, 20 wrz 2015

Jestem pewna że nawet ich prześcigniesz we wzorach talenciaro
Katkak 13:35, 20 wrz 2015

kasiek napisał(a)
Jestem pewna że nawet ich prześcigniesz we wzorach talenciaro

Mam jeszcze pewien pomysł w zanadrzu do wykorzystania z udziałem kamyków i betonu, więc może faktycznie dojdę do wprawy
Katkak 13:40, 20 wrz 2015

Robiłam wczoraj obrzeże z kostki po prawej stronie trawnika. Orobiłam się jak diabli, trawnik zryłam jak dzik, a efekt i tak do bani.

Chciałam żeby było symetrycznie do lewej części, a jakieś krzywulce ciągle mi wychodzą. Nie zwracajcie uwagi na te wory, To resztki usuniętej darni (a raczej chwastów).

Środek trawnika będzie pust, specjalnie dla dzieci go zostawiam. Krzewuszka zostanie stamtąd zabrana. Kiedyś trawnika będzie ubywać, a rabata będzie bardziej falować, nie myślcie, że się zresocjalizowałam , fale muszą być .

wydaje mi się, że kostka powinna biec gdzieś między tą obecnie ułożoną linią, a tą wydartą w trawniku i chyba wtedy będzie ok. Ale pomóżcie proszę.
AgataBC 13:51, 20 wrz 2015

Tak. Masz rację. Gdzieś pomiędzy tym wydartym a tym ułożonym. Wiem z doświadczenia, że nie łatwo taką symetrię stworzyć.. węża rozkładałaś?? rozłóż, spójrz z daleka (tak jak na zdjęciach) i dopiero wydzieraj
AgataBC 13:55, 20 wrz 2015

Na zdjęciu trudno wszystko dojrzeć. Ten zaznaczony odcinek z tej perspektywy wydaje się zbyt prosty. Tak jest czy źle widzę?

sylwia_slomc... 14:09, 20 wrz 2015

Kasia moja rada jest taka,

żeby wymierzyć od ogrodzenia do ogrodzenia oś dzielącą ogród na idealne połowy i rozpiąć sznurek lub położyć węża jako tą oś, a następnie mierzyć od osi odległość do rabaty już istniejącej tak co 20 cm i przenosić ją na drugą stronę czyli tam gdzie zmieniasz i wbić patyczki np do szaszłyków , żeby zobaczyć jak wyjdzie i mieć naniesiony kształt, a potem dopiero układać po linii nabitych patyczków - powinno wyjść idealnie........wiem masa roboty dodatkowej, ale chodzi o spektakularny efekt i bez tego się chyba nie uda, a szkoda niszczyć dodatkowo trawnik.

Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałaś i pomogłam
kasiek 14:38, 20 wrz 2015

Kasiula - po pierwsze ja linię układałam poprzez gumowy wąż lub kresliłam z patyków, kamyków itp. Po drugi chcac w srodku zrobic coś kulisteo (okrągłego znajdujesz srodek, wbijasz kija, do niego na szczycie przywiązujesz linkę, sznurek i jak cyrklem robisz okrąg I wychodzi póki co super, ale jeszcze modeluj zdejmując darn i jak będziesz zadowolona to dopiero kładź kostkę
AgataBC 14:49, 20 wrz 2015

Dziewczyny dobrze radzą Chyba nie poszłaś poprawiać??
Karol99 14:57, 20 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Ale piękne fotki.