Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 13:17, 20 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
śliczny ten kolorek tulipanowca

Za chwilę bedzie to gigantyczna pochodnia bo październik ma byc piękny i ciepły. A dzis leje i to mocno więc na kilka dni spokoju z podlewaniem
kasiek 13:19, 20 wrz 2015

waldek727 napisał(a)
Ile Kasiu wallichiana liczy sobie u Ciebie wiosen?

Himalajkę dostałam w 2006r. i mierzyła 1 m.
To przyrost po pierwszym roku

Przy okazji wyszperałam fotkę widoczku gdzie teraz jest oczko - w 2007r. była tu piaskownica a drzewka były na tyle małe że sąsiada miałam jak na dłoni
kasiek 13:21, 20 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Pamiętam, że zeszłej jesieni królował u Ciebie perukowiec . Kolorków już mam sporo. Kasia zgapię tego miniaturowego rh jeśli pozwolisz, co?

A zgapiaj - jest wary kopiowania
A z ogłoszeniem wyników miss jesieni jeszcze poczekam, sporo mam ładnie przebarwiających się, zreszta pod tym względem sumaki zawsze wiodą prym
kasiek 13:24, 20 wrz 2015

renatamama3 napisał(a)
Uwielbiam ,kolory z liści ,widzę ,że zakupy cebulowe wszędzie trwają ,ja wczoraj kupiłam w Auchan 10 narcyz po 0,50 gr .pozdrawiam

Ja juz mniej ich robie bo zacebulowany mam ogród, teraz do nowych rabat w lasku dokupuje .
A narcyze miałam kupic - dzieki za przypomnienie.
kasiek 13:26, 20 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Dopiero po chwili dotarło do mnie, że to odbicie w lustrze
Bardzo tajemnnicza aura

Wiekszość mysli że to dziura do sąsiada Strasznie lubie to lustro
Katkak 13:34, 20 wrz 2015

kasiek napisał(a)

A zgapiaj - jest wary kopiowania
A z ogłoszeniem wyników miss jesieni jeszcze poczekam, sporo mam ładnie przebarwiających się, zreszta pod tym względem sumaki zawsze wiodą prym

Ja też mam sporo ładnie przebarwiających się: już same borówki amerykańskie i aronia, klony, berberysy, tawuły japońskie, zawciągowiec, grujecznik... Oj będzie się działo. Marzy mi się jeszcze trzmielina oskrzydlona, prowadziłabym ją sobie jako kuleczkę na pniu zamiast takiego krzaczora . Wtedy byłaby ciekawa przez cały rok . Kasia zobacz jak wymiata ta żarówa od Ciebie
Katkak 13:41, 20 wrz 2015

KAsia chodź jeszcze do mnie, doradzisz coś.
sylwia_slomc... 13:49, 20 wrz 2015

kasiek napisał(a)

Himalajkę dostałam w 2006r. i mierzyła 1 m.
To przyrost po pierwszym roku

Przy okazji wyszperałam fotkę widoczku gdzie teraz jest oczko - w 2007r. była tu piaskownica a drzewka były na tyle małe że sąsiada miałam jak na dłoni

Nawet nie wiesz jak mnie tymi fotami podbudowałaś- jest szansa i u mnie na dorodny ogród za parę lat
Pokaż wiecej fotek porównawczych jak było, a jak jest
kasiek 15:01, 20 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Ja też mam sporo ładnie przebarwiających się: już same borówki amerykańskie i aronia, klony, berberysy, tawuły japońskie, zawciągowiec, grujecznik... Oj będzie się działo. Marzy mi się jeszcze trzmielina oskrzydlona, prowadziłabym ją sobie jako kuleczkę na pniu zamiast takiego krzaczora . Wtedy byłaby ciekawa przez cały rok . Kasia zobacz jak wymiata ta żarówa od Ciebie

No bomba, zaraz lece zobaczyć moją
kasiek 15:11, 20 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nawet nie wiesz jak mnie tymi fotami podbudowałaś- jest szansa i u mnie na dorodny ogród za parę lat
Pokaż wiecej fotek porównawczych jak było, a jak jest

tu sa metamorfozy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=64
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=52
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3614-ogrod-pelen-zludzen-i-niespodzianek?page=13