Ponieważ różanka retro nadal mi się pustawa wydaje, bo roślinki malutkie, to co chwila coś tam dosadzam Dziś wcisnęłam ostróżkę 'Magic Fountains Deep Rose White Bee'
Gienka ma mączniaka na bank. Też miałam w zeszłym roku zachowawczo też muszę opryskać. Pryskam często kwasoluby mikstura z drożdży 10 dkg(kostka) na 10 litrow wody dodaje 1 łyżkę szarego.mydła potasowego lub Ludwika.
Musisz opryskać bo nie nawiąże pąków.
Zresztą róże też lubią drożdże.
U mnie forsycje też kolosy. Co sezon zapominam o ich przycieciu. Trzeba ciąć zaraz po okwitnieciu aby mogły na następną wiosnę zakwitnąć trudno niech rosną.
Właśnie ta jeżówka też ja mam jest najładniejsza. Ma wszystkie zalety dobrze się krzewi, kwitnie, trzyma kolor. Wiosna muszę je podzielić.
Mam też inne, ale takie niewygledne poprostu zdechlaki.
W zeszłym roku wiosna z tych wysiałam nasiona i w tym zaczynają pojedyncze kwitnąć specjalnie nie odchodzą od tych licencjonowanych.
W tym roku znowu zbiorem i posieje wiosna.
Przepiękne są też je mam. Jednak w tym roku ten kolor Martagony był bardzo niski za to inne kolor pod 2 m podchodzą.
Piękny ogród jak zawsze.
Żywopłot bukowy czerwony przepiekny szczególnie te czupryny.
Giganty różane tylko pozazdrościć w dobrym znaczeniu.
To taka odmiana też ja miałam i ja wyrzuciłam.
Ta lawenda nadaje się na przerób mydła, flakoniki pachnące.
Musisz inna odmianę kupić.
Co prawda ta co jest u ciebie to lawenda nie do zdarcia, ale na obwódki się nie nadaje. Trzeba ją sądzić Ok 60-70 cm od krawężnika tak wyrasta. Raj dla bzykow ale co z tego jak nie ładnie to wygląda.
No dobra, sesleria ombre wykopana i wsadziłam inną kępę. Trochę zielonkawa ale rosła w cieniu. Za kilka dni się wyrówna
Zielona część tamtej seslerii będzie w donicy
Judith tam jest około 1.5 szerokości, śś można ciąć, a jak ją posadzę przy skraju ścieżki to może nie będzie tak źle, ona jest jeszcze bardzo mała, tak się biję z myślami bo planowałam jej inną miejscówkę, a nagle mi ta wskoczyła do głowy Rabata jest od wschodu, słońce tak do południa świeci, później już tu nie dociera.
ŚŚ planowałam o tu posadzić, w tym wolnym kwadracie.
Rabaty względnie buszowate, najlepiej to się ma skrzyp jest absolutnie wszędzie.