Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 14:02, 30 sie 2023

Muszelka napisał(a)
E. Munch mieszkał w pięknych okolicznościach przyrody!

Miejsce jest dobrze opisane. W określonych miejscach są miniaturowe kopie obrazów, które tam malował.

Przy plaży jest jeszcze pomnik Ewy.

W domku można zamówić nocleg.

A z lokalnych ciekawostek, to bardzo spodobała mi się idea wykorzystania budek telefonicznych. Zrobiono w nich punkty wypożyczeń książek. Otwarte całą dobę, uporządkowane, samoobsługowe.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Muszelka 14:17, 30 sie 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A z lokalnych ciekawostek, to bardzo spodobała mi się idea wykorzystania budek telefonicznych. Zrobiono w nich punkty wypożyczeń książek. Otwarte całą dobę, uporządkowane, samoobsługowe.

Super pomysł!

W moim mieście, w centrum, w pobliżu biblioteki publicznej ustawiono przeszkloną szafę z książkami. Działa na podobnej zasadzie, jak te w budkach telefonicznych w Oslo

Do tej naszej szafy można również przynieść swoje, niepotrzebne książki.
Jest duży ruch Ludzie przynoszą książki, inni wypożyczają, zwracają z powrotem. Nie ma żadnej ewidencji - kto chce wypożycza i przynosi. Można też wybraną książkę wziąć na własność.
Muszelka 14:33, 30 sie 2023

W Austrii widziałam wycofane z użytku gondole kolejki linowej, jako np. szklarenki w ogrodzie
Muszelka 14:52, 30 sie 2023

TAR napisał(a)

Z tymi gatkami mnie rozbawilas, pokazesz jaks fotke? Wydaje sie nieco zabawne.

Gatki rzeczywiście intrygujące Masz zdjęcie tego dzieła?

Ale gatki z pewnością nie przebiją "Gówna artysty" Piero Manzoniego z 1961 r.
Ostatnio czytałam, że 1. puszka z 30 g. odchodów sprzedaje się za ok. 30 tys. dolarów
Gruszka_na_w... 15:14, 30 sie 2023

Alejkę z gaciami można zobaczyć tutaj
Nocą jest podświetlana.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:16, 30 sie 2023

Muszelka napisał(a)

Ale gatki z pewnością nie przebiją "Gówna artysty" Piero Manzoniego z 1961 r.
Ostatnio czytałam, że 1. puszka z 30 g. odchodów sprzedaje się za ok. 30 tys. dolarów

Czego to artyści nie wymyślą.
Gruszka_na_w... 15:17, 30 sie 2023

Muszelka napisał(a)

Super pomysł!

W moim mieście, w centrum, w pobliżu biblioteki publicznej ustawiono przeszkloną szafę z książkami. Działa na podobnej zasadzie, jak te w budkach telefonicznych w Oslo

Do tej naszej szafy można również przynieść swoje, niepotrzebne książki.
Jest duży ruch Ludzie przynoszą książki, inni wypożyczają, zwracają z powrotem. Nie ma żadnej ewidencji - kto chce wypożycza i przynosi. Można też wybraną książkę wziąć na własność.

Tutaj te budki funkcjonują na podobnej zasadzie jak wasza szafa. Świetna inicjatywa. Lubię takie.
sylwia_slomc... 16:43, 30 sie 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Alejkę z gaciami można zobaczyć tutaj
Nocą jest podświetlana.

Kurcze wytężam wzrok i nie widzę tych gaci....
Gruszka_na_w... 16:45, 30 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze wytężam wzrok i nie widzę tych gaci....

A tutaj?
antracyt 18:49, 30 sie 2023

Haniu, ale mi przyjemność tą relacją zrobiłaś. Z chęcią wróciłabym do Oslo po raz drugi