Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Patrycja_KG_Lu 07:35, 29 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Pogoda idealna my dosiewalismy trawę z mikrokoniczynką, trawa wzeszła koniczynki nie widzę, ale to może kwestia nasion

Siałam w maju trawę z mikrokoniczyną. Ona pokazuje się jako ostatnia po ok. 3 tyg.
DariaB 10:18, 29 sie 2023

Judith ale by mi się przydał taki mąż też potrzebuję zrobić domek ogrodnika, sama nie dam rady, pozostaje albo kupić gotowca albo kogoś poszukać.
Ogród widać, że odżył po opadach, trawnik nawet nieźle wygląda w porównaniu z tym co było wcześniej. Hakonki masz super! Rabata z red baronem i jeżówkami pierwsza klasa!
Kokesz 20:45, 29 sie 2023

Judith napisał(a)

Mój trawnik dostanie mikrokoniczynę za współtowarzyszkę. Małżonek ciężko znosi pomysł takiego towarzystwa dla trawy. Rozum mu podpowiada, że to jedyne sensowne wyjście, a emocje protestują .

Mój eM też nie mógł przetrawić trawnika z mikrokoniczyną
Na razie mamy go na probę na rabatce leśnej i widzę, że mu się podoba
Zobaczymy co dalej
Judith 10:52, 30 sie 2023

darkowa napisał(a)
Judith , kiedyś pisałaś że chciałabyś
orlaję, jeżeli to aktualne to mogę ci
wysłać nasiona

Dziękuję za propozycję, jednak namierzyłam juz sklep, który ma ją w ofercie i podumam czy zamawiać . U mnie z wysiewami kiepskawo .
Judith 10:54, 30 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Pogoda idealna my dosiewalismy trawę z mikrokoniczynką, trawa wzeszła koniczynki nie widzę, ale to może kwestia nasion

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Siałam w maju trawę z mikrokoniczyną. Ona pokazuje się jako ostatnia po ok. 3 tyg.

Plan jest na poczynienie stosownego zamówienia . Zobaczymy
Judith 10:59, 30 sie 2023

DariaB napisał(a)
Judith ale by mi się przydał taki mąż też potrzebuję zrobić domek ogrodnika, sama nie dam rady, pozostaje albo kupić gotowca albo kogoś poszukać.
Ogród widać, że odżył po opadach, trawnik nawet nieźle wygląda w porównaniu z tym co było wcześniej. Hakonki masz super! Rabata z red baronem i jeżówkami pierwsza klasa!

Mężem się nie podzielę , ale na pociechę wypowiem się w temacie kosztów: koszt samodzielnej budowy vs koszt gotowego domku to różnica niespecjalnie znacząca...

Tak, ogród po deszczach odżył i to niesamowicie . Zielono jest, byjnie nie aż tak, bo jednak miesiące bez deszczu wstrzymały mocno rozwój roślin. Podlewanie było tylko takie na przezycie...

Dziękuję za dobre słowo dla redbaronowej rabaty .
Judith 11:00, 30 sie 2023

Kokesz napisał(a)

Mój eM też nie mógł przetrawić trawnika z mikrokoniczyną
Na razie mamy go na probę na rabatce leśnej i widzę, że mu się podoba
Zobaczymy co dalej

Mojemu małżonkowi tez się podoba. Ale gdzie indziej . U siebie chciałby Wimbledon, choć rozum mu mówi, że to niemożliwe . W każdym razie nasiona będę kupować .
DariaB 12:12, 30 sie 2023

Judith napisał(a)

Mężem się nie podzielę , ale na pociechę wypowiem się w temacie kosztów: koszt samodzielnej budowy vs koszt gotowego domku to różnica niespecjalnie znacząca...

Tak, ogród po deszczach odżył i to niesamowicie . Zielono jest, byjnie nie aż tak, bo jednak miesiące bez deszczu wstrzymały mocno rozwój roślin. Podlewanie było tylko takie na przezycie...

Dziękuję za dobre słowo dla redbaronowej rabaty .

Nawet nie śmiałabym prosić Mówisz, że różnica niewielka? Mam chłopaka, który mógłby mi taki domek zrobić, ale wiadomo, że nie za darmo, a jak jeszcze doliczyć materiał to może lepiej gotowca kupić, no sama nie wiem.
Judith 16:17, 30 sie 2023

DariaB napisał(a)

Nawet nie śmiałabym prosić Mówisz, że różnica niewielka? Mam chłopaka, który mógłby mi taki domek zrobić, ale wiadomo, że nie za darmo, a jak jeszcze doliczyć materiał to może lepiej gotowca kupić, no sama nie wiem.

Może nie niewielka, ale nie na tyle duża , by to akurat było motywem działania.
Drewno jest bardzo drogie, do tego dochodzą koszty wszelkich wkrętów, śrub, okuć, zamków, dachu, materiałów izolacyjnych.

Na pewno warto zapytać gościa o wycenę .
Judith 16:23, 30 sie 2023

A’propos trawnika - takie porównanie (to samo miejsce):

31 lipca

27 sierpnia