Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kwiaty z ogródka Marty :) 09:13, 20 maj 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Śliczne te czosnki Też mam kilka, ale bardziej wpadają w niebieski. Chyba też zacznę zbierać do słoika

jeszcze ze 3 miesiące i pojawi się oferta cebulowych, te kupowałam w Hortulusie jak byłam kilka dni nad morzem, wziełam je bez przekonania i nie przypuszczałam, że są takie efektowne tak się jakoś dziwnie składa, że dużo roślin lepiej wygląda na zdjęciach jak w rzeczywistoścci a z czosnkami odwrotnie chciałabym ze 100 cebul conajmniej, byłam tylko zdziwiona, że kwiat pięknie kwitnie a liście już zasychają, są brzydkie, tego akurat nie wiedziałam. Powinnam gdzieś miezy byliny je posadzić, żeby liście innych zasłoniły czosnkowe liściory, tak myślę, że może na jesieni wsadzę w żurawki, floksy.. mam czas do namysłu
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:41, 20 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I kałuża , nawoziłam lilie wodne.. i maja duuuużo pąków .. hura A floksy przekwitły

Spóźniłem się, miałem powiedzieć - nie wstawiaj ich za głęboko, do podniesienia koszy najlepiej nadają się trylinki.
Miłego dnia, do usłyszenia, a może i niedługo do zobaczenia
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:47, 19 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przyjmie się... to raczej bezproblemowe drzewa Dlatego tyle ich mam

I kałuża , nawoziłam lilie wodne.. i maja duuuużo pąków .. hura A floksy przekwitły

Anek jak nawoziłaś lilie wodne ,bo ja jeszcze nigdy nie nawoziłam i nie mam pojęcia jak to zrobić
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 19 maj 2014

Do góry
eda napisał(a)
fajniutko uśmiech szelmowski jakiś dla mnie słodki ha ha klon wielgachny super ,mój dopiero w ziemie wrasta zobaczymy czy się uda pozdrówka zostawiam Mi

Przyjmie się... to raczej bezproblemowe drzewa Dlatego tyle ich mam

Ogród z łezką 19:33, 19 maj 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
A u mnie większość kosaćców złapała paskudną chorobę grzybową. Chyba nic nie zakwitnie bo pąki kwiatowe zamierają. Jutro jadę pryskać bo mi bidulek szkoda.

A czardasz piekny

Kosaćce też grzyby biorą??? Nawet nie wiedziałam...u mnie do tej pory bezproblemowe...
U każdego coś, ja wczoraj floksy pryskałam, u mnie zawsze sobie pięknego mączniaka wyhodują...zobaczymy czy pomoże w tym roku.
Ogród z łezką 17:05, 19 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Noooo Dziewczyno - nazwy ni mom... To jeszcze przedogrodowiskowy zakup... wiesz jak jest... U Kapiasa kupowała, ale dwa lata mi chorowała na mączniaka jak szalona... i tylko ona...

Buuuu...może by Bogdzia wiedziała co to. Na prawdę piękna!!!
U mnie takie dwa mączniakowe lata floksy miały Już je wczoraj pryskałam, może się uda w tym roku.
Ogród z łezką 15:03, 17 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Kasiula, dobrze, ze powaznych szkod nie ma. Reszta sobie poradzi, chociaz ostrozki szkoda

Buziam

Udało się, jest w porządku. Tylko żeby padać przestało, dzisiaj!
Jutro, mam nadzieję, będzie można róże i floksy na grzyba potraktować...te najbardziej podatne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:15, 17 maj 2014

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Łukaszu mam pytanko, czy w Rudniku Małym dostanę hortensję bukietową, czy są tam tylko same byliny i jakie ?

Agato krzewów tam nie dostaniesz tylko byliny: żurawki, ostróżki, floksy, jeżówki, prymulki, pełno roślin skalnych, piwonie, irysy no ogólnie masa bylin. I nie ma się co krępować chodząć po ich terenie, za tunel do tunelu wszdzie można coś ciekawego znaleźć.
Kubusiowo II 23:12, 16 maj 2014

Do góry
Jakie fajne te floksowe poduchy, ja tyz chcę takiefloksy mam
Mój 4 arowy azyl... 19:48, 16 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu ja mam takie same rozterki co ty,ale jutro może przestanie padać to pójdziemy,ja to się najgorzej boję ślimaków czy one teraz mają raj,czy aby coś zostawiły
Żurawka pięknie kwitnie ja tez ją mam ,ale kwiatów jeszcze nie widziałam, bo nowa jeszcze mi nie kwitła.
Pozdrawiam

Fakt, taka pogoda to dla ślimaków raj. U mnie najbardziej narażone są funkie i floksy, bo warzyw nie mam. Ale kto wie, co im jeszcze zasmakuje?
Bajkowy ogród Weroniki 19:34, 15 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

No pięknie zawsze wchodzę jak do bajki lub zaczarowanego ogrodu piękne rh i inne kwitnące, moje floksy szydlaste ładnie się rozrastają
pozdrawiam serdecznie

Zawsze mnie cieszy Twoja wizyta, wiem że o ogrodach masz wielki zasób wiedzy, podczytuję na innych wątkach. Pozdrawiam Aniu bardzo ciepło.

Od strony warzywnika.

Pachną konwalie.

Wciąż kwitną tulipany.
Ogród z łezką 18:56, 15 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu z koncem lutego bylo cieplej i sloneczniej niz teraz. U nas sciana deszczu Leje okropnie i wieje bardzo, zapewne znowu i połamie duzo w ogrodzie ale tak jak mowisz byle domow nie pozalewa a zreszta sobie poradzimy. U mnie to nic nigdy nie zalewa ale po drugiej stronie miasta juz tak Pozdrawiam i zycze ciepelka

Danuś w Zabrzu nie jest aż tak paskudnie, wiem, że w Pszczynie niewesoło...czyli w Goczałkowicach i Czechowicach też niedobrze...domostwa się przygotowały jak mogły, worki z piaskiem leżą...

Wkurza mnie tylko, że znowu ostróżki mi padną, floksy...i nie wiem co jeszcze...ile można ciągle ratować, sadzić nowe...rok w rok tak ma być???
Ogród Janiny 15:32, 15 maj 2014

Do góry
U mnie taż pada ,wieje i nie chce się z domu wychodzić . roślinki nawet w szklarni nie chcą rosnąć bo z zimno .. Ja samo nie lubię chodzić po ogrodzie bo wracam mokra . Dobrze że wczoraj nie padało i od czasu do czasu pokazało się słoneczko to córka pokosiła trawniki . A mnie z zielskiem przy takiej pogodzie pewnie się zejdzie do lata ..Pięknie pachną bzy

aronie też ładnie kwitną .

będzie co podjadać a i bażanty będą miały czym się pożywić ..

Widok nowego ogrodu , deszcze podlewają moje piaski i nawet wszystko ładnie rośnie ..

skalniak na nowym ogrodzie

III skalniak z floksami szczególnie ten czerwony ślicznie się rozrósł ..

I skalniak po przekwitnięciu krokusów tez zaczyna nabierać kolorów

Na II też się zadomowiły floksy

ogródek przydomowy

zakątek z II skalniakiem i różanką ..
Róże pomału wypuszczają listki ,znowu u mnie będą pierwsze kwiaty jak w innych ogrodach już po raz drugi będą pokazywać ..
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:06, 14 maj 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania zobacz .... pamiętasz patyczki?

Sasanki nie znalazłam niestety..... ale kokoryczka cudnie zbiera się do kwitnienia i floksy pięknie nawyłaziły z ziemi. Zresztą cała reszta też pięknie wystartowała I zrobiłam fotkę dzwonków jeszcze

Ale będę miała do Ciebie pytania bo dwóch roślin nie mogę zidentyfikować Tylko zdjęcia muszę przy najbliższej okazji zrobić

Gosiaczku cieszę się ogromnie, że w większości wszystko się przyjęło, przezimowało i rośnie szkoda sasanki ale pewnie nie była dość silna
do rozpoznania wstawiaj portreciki
Kondziowy ogrod cz II 08:31, 14 maj 2014

Do góry
Konrad ,znowu to samo no chłopie ,kurcze prawie jak dziecko z piaskownicy.Każdy ma doła ,ja też ostatnio miałam (psina pod naszą nieobecność pogryzła synkowi aparat ortodontyczny) miałam nerwa kilka dni ,i też tu nie wchodziłam ,przeszło ,to nie taka tragedia ,są większe .Pokazuj reszte kurek ,bo pewnie dotarły.

ps.wyczytałam,że chcesz floksy ,jak się na mnie nie obraziłeś ,to zapraszam po nie.
Bajkowy ogród Weroniki 00:54, 14 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

widzę Twojego pupilka

mojego w ubiegłym tygodniu obcy kot zaatakował ...zauważyłam, że ma zamglone oko i szramę w środku
aż się martwię ...od kilku dni dziwnie za mną chodził jakby chciał coś powiedzieć ....
jutro obowiązkowo wizyta u weterynarza

No pięknie zawsze wchodzę jak do bajki lub zaczarowanego ogrodu piękne rh i inne kwitnące, moje floksy szydlaste ładnie się rozrastają
pozdrawiam serdecznie
Hirutkowy raj:)) 11:25, 13 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zrobiłam przegląd rośłin ozdobnych które mogą przypominać tego chwasta.. porównaj sobie.. potem usunę.. by nie zaśmiecać wątku. Czasami siewka sie trawi i w trawach ale siewka nigdy nie jest tak szybka w rozwoju

Szałwia, ale ma bardziej powcinane liście i szybko widać paki kwiatowe

Floksy

Przetacznik Christa

Onętka czyli panieński welon

firletka chalcedońska

Aniu jesteś wielka Mała_Mi dziekuje za pomoc i w żadnym przypadku nie usuwaj zdjęc sa bardzo ładne i poglądowe,przydadzą się sprawa rozstrzygieta chwascior do kasacji
Hirutkowy raj:)) 09:37, 13 maj 2014

Do góry
Zrobiłam przegląd rośłin ozdobnych które mogą przypominać tego chwasta.. porównaj sobie.. potem usunę.. by nie zaśmiecać wątku. Czasami siewka sie trawi i w trawach ale siewka nigdy nie jest tak szybka w rozwoju

Szałwia, ale ma bardziej powcinane liście i szybko widać paki kwiatowe

Floksy

Przetacznik Christa

Onętka czyli panieński welon

firletka chalcedońska
Na Francuskiej 09:26, 13 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Witaj Magda. Nadrobiłam zaległości. Nie mogę uwierzyć, że wszystko już u Ciebie tak kwitnie.Moje orliki dopiero dzisiaj mają pąki. Dobry interes zrobiłaś na kompoście. Niech Ci warzywka ładnie rosną.

Dzięki Aniu, codziennie zaglądam do mojego warzywnika i czekam na efekty i zbiory
Teraz kwitną orliki,czosnki żurawki, irysy, żagwin, floksy i 2 kwiatki liliowca. Już niedługo zakwitną piwonie, galardie, złocienie, kamasje, lawendy, bodziszki...troszkę tego będzie. Z każdego kwiatka się cieszę.
Pozdrawiam słonecznie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:13, 12 maj 2014

Do góry
Aneczko - floksy dostałam od mamy no i Kasia mówiła żebym zostawiła dla innych , bo Ona tez je ma. Śliczne dzięki , ale fiołeczki chcę bardzo.

Oglądnęłam ogródek mamusi i tylko pogratulować - Pięknie. A te azalie powalają. Kiedy moje takie będą?

Buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies