Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

monteverde 11:44, 11 lip 2014

katiaxx napisał(a)
no ja nie mam CO w pobliżu, zostaje castorama ale tam nie ma więc muszę zamówić przez net. Próbowałam robić zwykłą łopatą ale zawsze to wcięcie wychodzi mi pod leciutkim kątem bo każda moja łopata jest wygięta.

w zwykłych ogrodniczych patrz
Donia72 12:39, 11 lip 2014

agatanowa napisał(a)
Rabatka południowa, czyli jeszcze więcej wiejskości

Uwielbiam takie klimatyTaka kwitnaca rabate robie u siebie. Sorki, ze tak pisze, ale nie mam tu polskich znakow Po powrocie do domku poprawie sie
katiaxx 12:47, 11 lip 2014

jak zaczynałam myśleć o ogrodzie to miałam jedną krótką packę z pazurkami - kupioną do porządków cmentarnych teraz już nie mam gdzie tego wkładać, ostatnio nawet stałam się posiadaczką wideł które otrzymałam w spadku, myślałam że oczyszczę nimi ziemię z kłączy perzu ale jakoś marnie mi idzie, może dlatego że starannie staram się oczyszczać rabaty podczas plewienia i niewiele jest tych kłączy.
Tak czy siak coś muszę kupić, zastanowię się jeszcze. czy ta księżycowa jest od nowości jakoś starannie naostrzona ? Pytam bo w necie czasem jest pod nazwą nóż do trawnika a nóż jak wiadomo ...
yolka 12:52, 11 lip 2014

Kanciki jak po liftingu komputerowym, jestem w szoku, czym to zrobiłaś
agatanowa 15:34, 11 lip 2014

yolka napisał(a)
Kanciki jak po liftingu komputerowym, jestem w szoku, czym to zrobiłaś

Jolka zwykłą łopatą, o tych kancikach i czym robić, wywód idzie już od dwóch stron
agatanowa 15:38, 11 lip 2014

Donia72 napisał(a)

Uwielbiam takie klimatyTaka kwitnaca rabate robie u siebie. Sorki, ze tak pisze, ale nie mam tu polskich znakow Po powrocie do domku poprawie sie

piszesz zupełnie zrozumiale - wiesz, to co się chce to się szybko wyłapuje miłego urlopowania (bo chyba się urlopujesz )
agatanowa 15:38, 11 lip 2014

katiaxx napisał(a)
jak zaczynałam myśleć o ogrodzie to miałam jedną krótką packę z pazurkami - kupioną do porządków cmentarnych teraz już nie mam gdzie tego wkładać, ostatnio nawet stałam się posiadaczką wideł które otrzymałam w spadku, myślałam że oczyszczę nimi ziemię z kłączy perzu ale jakoś marnie mi idzie, może dlatego że starannie staram się oczyszczać rabaty podczas plewienia i niewiele jest tych kłączy.
Tak czy siak coś muszę kupić, zastanowię się jeszcze. czy ta księżycowa jest od nowości jakoś starannie naostrzona ? Pytam bo w necie czasem jest pod nazwą nóż do trawnika a nóż jak wiadomo ...

nie zauważyłam, żeby ona była szczególnie ostre
Donia72 17:24, 11 lip 2014

agatanowa napisał(a)

piszesz zupełnie zrozumiale - wiesz, to co się chce to się szybko wyłapuje miłego urlopowania (bo chyba się urlopujesz )

No, niestety, nie jestem na urlopie Dopiero odpoczne za m-c. I nadrobie swoje zaleglosci w ogrodzie
zawitka 18:46, 11 lip 2014

Agatko odpisała u siebie Fajnie że floksy odemnie nie chorują
jambosana 20:29, 11 lip 2014

Agatko, czemu mi zazdrościsz kompozycji, jak sama tworzysz tak piękne, barwne dywany.

Nie wkurza Cię tylko marzec i kwiecień ? Wtedy takie bylinowo- różane rabaty zastąpiłabym samymi iglakami, a latem, zwłaszcza od czerwca- lipca kocham je !