Te dwa kwiaty bardzo ciekawe, które posadzonych przez Ciebie pachną?
Z grujecznikiem nie pomogę, ale na fotce to tak jakbym widziała swojego. Ja tak zainfekowane pędy wycinałam jak jeszcze były cienkie. Muszę do niego zajrzeć.
Z tego co widzę, ma Pan korpus z regulacją ciśnienia (brązowa nakrętka 2,1 bar), więc niezależnie od ciśnienia w sieci dysza pracuje z ciśnienim 2,1 bar i nie osiąga zakładanego zasięgu.
Proszę zastosować korpus/zraszacz bez regulacji - zwykłego prosa-04 z czarną nakrętką (Pro-Spray-04 firmy Hunter), lub ewentualnie Pros-04-prs40 z szarą nakrętką (mało populary).
Mistrzowska uprawa pomidorów, korzystałam z Twoich wskazówek przy sadzeniu
Dyskusja na temat drzewka trwa, ciekawa jestem na co się w końcu zdecydujesz?
Wybieram trawę, która ma rosnąć przy tarasie, ładna nie za wysoka. Mam dwa typy: rozplenica hameln gold lub molinia variegata, obie mam u siebie, kusi mnie rozplenica bo ona ślicznie kwitnie a wtedy do donicy przy oknie mogłabym dać molinie zamiast turzyc, które nabyłam. Co myślicie?
Różanka się rozkręca, szałwia to już nawet zaraz przekwitnie. Kiedyś pisałam, że to szalwia Deep blue ale dokupowałam sztukę jesienią i teraz do donic i one się różnią. Deep blue aktualna nawet bardziej mi się podoba
Asia, ja kodów różanych nie ogarniam Proszę o info co to za róża I czy dobrze widzę, że ona u Ciebie raczej głównie półcień łapie w ciągu dnia???
Z góry przepraszam jeżeli te wszystkie informacje już podawałaś, ale wiesz jak jest - nie da się na forum nadążyć w sezonie
Madziu, to naprawdę widok okropny, ale pokaże co po nim pozostało, ile pracy mnie jeszcze czeka, żeby te glebę jakoś doprowadzić do ładu!
A elegancko to jest pół na pół:
Miejsce - wyzwanie ten plot z lewej w bluszczu będzie zlikwidowany, jak już go nie będzie, pokaże z czym kusze się zmierzyć. W tej dodatkowej przestrzeni chce zmieścić Miejsce na palenisko, basen, w przyszłości altanke, a właściwie tylko zadaszenie. Ściana nieotynkowana - może będzie na niej drewutnia. Jeszcze myślę o gabionach, może jakimś murku, ale na razie nie mam sprecyzowanych planów cieszę się, bo wreszcie wszystko nabiera wyglądu!