Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:57, 20 lip 2023

Do góry
Co za kontrast, podobno kwietniki zmieniają kolor ciała w zależności od miejsca, na którym przebywają - ten chyba nie zdążył jeszcze
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:53, 20 lip 2023

Do góry
Zajęła miejsce między rutewką orlikolistną a tawułką - mikrusek

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:47, 20 lip 2023

Do góry
Dziś przyszła moja rutewka Delevay'a, aż się uśmiałam jak ją zobaczyłam, ledwo z 10 cm wystaje z doniczki , zamówiłam przez Internet, bo u nas nigdzie jej nie mogłam upolować, a ja to niecierpliwa jestem no i mam za swoje a już sobie obiecałam, że nie będę nic zdalnie kupować - mam za swoje.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:45, 20 lip 2023

Do góry
Właśnie grad pada
I to jest szok
Tyle lodu do basenu ochłodzi wodę
Szarobiałego ogrodowe początki. 18:24, 20 lip 2023

Do góry
Jak za dawnych lat
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:10, 20 lip 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)

Piękny widok

Ps. Rudbekia Ci oszalała . Ale kępy!
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:07, 20 lip 2023

Do góry

Moje miejsce na ziemi -początek 18:06, 20 lip 2023

Do góry
edi75 napisał(a)
Trzymam ją w domu.Magnolia George Henry Kern.. jak myślicie wysadzić do ogrodu...no i gdzie jej znaleźć odpowiednią miejscówkę

A dlaczego trzymasz ją w domu? Spokojnie może stać na zewnątrz, w cieniu, pilnuj tylko podlewania.

Magnolie w doniczkach można sadzić cały sezon, także pozostaje tylko wybór miejsca .
Ogród z koniczynką 18:03, 20 lip 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)

To coś w kolorze miedzi żywe czy nie?
Ogród bardzo przybrał w masie, zrobił się bujny. Trawnik widzę że się regeneruje.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:37, 20 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
No ja nie wiem co ci się nie podobało jak one takie ładne byly

Proszę bardzo - widok po ścięciu przywrotników. Wiem, że za dwa tygodnie będą ładne zielone kępki ale…

A tu po wymianie dwóch kęp przywrotników na hakonki. Szału na razie nie ma ale będzie . A przywrotników i tak zostało tam sporo .

Anna i Ogród 2 16:55, 20 lip 2023

Do góry
Wykopałam z tej gliny ledwo żywe różaneczniki. Pojadą do mamy

A wsadziłam w końcu hortensję dębolistną.

Dołek wykopałam dużo większy, nawaliłam swojego półprzetworzonego kompostu (pewnie ziemniaki tam wyrosną dosypałam ziemi uniwersalnej i obornik granulowany. Mocno podlałam. Gliniana niecka będzie trzymać wodę tylko żeby się błotko nie robiło
Może jednak powinnam do tej ziemi gliny dosypać. Hmm...
Anna i Ogród 2 16:49, 20 lip 2023

Do góry
Dziś odkryłam u siebie złoto czystą glinę. Nie mogłam łopaty wbić taka wyschnięta jest. Wypróbowałam metodę Danusi - szefowej. Akurat wczoraj wklejała filmik, aby przed kopaniem zmoczyć glebę. Było o wiele łatwiej.

Usypałam sobie kupkę z gliny to będę dosypywać jej do nowych nasadzeń w moim piachu.
Anna i Ogród 2 16:47, 20 lip 2023

Do góry
Z boczniaków zrobiłam to

Z tego przepisu
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/grzyby/boczniaki/przepis.html

Było przrpyszne. Myślę że na stałe zagości ten przepis w moim menu boczniakowym. Jeszcze mam przepis na gulasz i boczniaki z makaronem ale dziś nie dam rady sprawdzić. Muszę zerwać na jutro. Rosną jak na drożdżach olbrzymy.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 15:48, 20 lip 2023

Do góry
Posadzony

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:21, 20 lip 2023

Do góry
April napisał(a)

Haniu, to ożanka nierównoząbkowana Crispum Też w tym roku dostałam od Kwarteta. Faktycznie cudnie ci się rozrosła. Ma podobne warunki jak u Ani. Ciekawe jak jej będzie u mnie.

Wspaniale radzi sobie u ciebie krwiściąg, no zazdroszczę. Uwilbiam to połączenie z perovskią

I znowu pudło! Kompletnie nie radzę sobie z zapamiętaniem nazw bylin. Dziękuję za przypomnienie.
Perovskia świetnie współpracuje z wieloma roślinami. Bardzo ją lubię. Świetnie się u mnie mnoży z powsadzanych wiosną bezpośrednio do ziemi patyczków.

Podwórkowa rehabilitacja 15:03, 20 lip 2023

Do góry
Krótka historia Powojnika Mayleen posadzonego w 2016r.
Maj 2022

Dzisiaj
Pisałam już, że w tym roku nie zakwitł, zmarzły mu liście i kwiaty zanim wypuścił. Taką mam teorię, bo wycięte pędy były żywe.

Wycięty, od razu zrębkowany w rozdrabniaczu. Wyszło 19 wiaderek 10l.
17 poszło do kompostownika, dwa pod powojnika.
Przed wsypywaniem ścinków wlałam kilka wiaderek gnojówki z pokrzywy do kompostownika.
Poprzedni materiał to groszek.

Od korzenia ma nowe przyrosty. Myślę też, że zacznie wypuszczać z tych grubych pędów.
Blaski i cienie nowego życia 14:35, 20 lip 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
Niezawodny bodziszek korzeniasty

Tę hosty też lubię

Bardzo ładnie wygląda ta ściana z Bodziszkami. Żeby te bodziszki jeszcze kwitły to cudo.

Mam też ta hoste kilka sztuk też je bardzo lubię zaczynają kwitnąć. Nazywa się Patriot.

U mnie liliowce idą w liście nie kwitną. Wywalam na teren gdzie może zakwitną.
Magary Dramaty z Rabaty 14:23, 20 lip 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Widoki z sofki mam takie:

Magarku, ależ pięknie masz w ogrodzie, aż chciałoby się pospacerować wśród kolorowych rabat lub posiedzieć i odpocząć pod koronami drzew.
Tak spokojnie, zielono, wakacyjnie, super.
Ogrod nad bajorkiem 13:38, 20 lip 2023

Do góry
nie mialyscie sumienia chwalac sie zakupami, pojechalam do apteki i zahaczylam po drodze o ogrodniczy. w sumie chcialam tylko wziac grochy keramzytowe a tylko tam maja w duzych 50 litrowych worach w dobrej cenie, no i obornik owczy. ale musialam, po prostu musialam wejsc na plac, bo ludzi prawie wcale, ekspedientki i ekspedienci do dyspozycji, no i wtopilam jak zwykle. na szczescie tylko byliny ale za to okazale sadzonki, z ktorych porozsadzam i bedzie kilka

mamy tam 2 odmiany tirrelli takie bardziej jasnozielone i Pink Skyrocket, Osmunde, Podrzenia żebrowca,Pióropusznik, żurawki, przetaczniki i driakiew Barocco. Plus jeszcze 3 sadzonki jakichs paproci ale nie wiem co one za jedne ale w dotyku sztywne, skorzaste i piekne. Juz znalazlam to Paprotnik 'Fortunea Clivicola', niech i tak będzie

Plus zamowilam tamte dzwonki, na probe dzwonka Gaudi, kilka floksow wiechowatych i rozchodnikow okazalych, no i kirengeszome

Kto ma? Niech sie pochwali jak rosnie.

Ostatecznie do apteki nie dojechalam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies