Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:09, 29 lip 2015

Do góry
a teraz ładniejsze zdjęcia
tuje pieknie przyrastają
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:08, 29 lip 2015

Do góry
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:05, 29 lip 2015

Do góry
to ta po prawej nie mam jak dokąłdnego zdjęcia zrobic bo albo dom sasiada albo slonce albo jasne niebo..

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:04, 29 lip 2015

Do góry
no to jak tak dobrze idzie identyfikacja paskudności to grusze drobnoowocowe....jedna super, druga sie zebraal w sobie ale trzecia kiepsko...poza tym co na zdjęciach ta gąsienica w kokonie to na liściach nic nie ma...wiekszośc liści oklapnieta i brazowa na obzezach, pogryziona

Typografia ogrodu 20:00, 29 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ID i runianka, to rosliny, którym u mnie nawet beton nie straszny. popatrzcie

dokladnie...to są "twarde" rosliny
Mój mały zakątek :D 19:54, 29 lip 2015

Do góry
Wczoraj podziałem na drugim ogrodzie dwie tuje i bukszpana, starałem się je trochę wyprostować, jeszcze nie jest idealnie ale myślę że przy następnym cięciu już wyrównam.
Stożek, taki trochę gruby a niski

Drugi stożek ale tutaj zacząłem wycinać spirale, nie wiem czy to dobrze wygląda. Najwyżej zostawię i zarosnie

No i czas na pseudokuleczkę z bukszpanu
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:43, 29 lip 2015

Do góry
na poprawę nastrojów

Mały ogród, ale duuużo radości 19:40, 29 lip 2015

Do góry
Reniu Małpiszonie! Jak możesz we mnie wątpić. Taczek- nie zliczę ile wywiozłam tej wiosny. Ręce wydłużyły mi się o parę centymetrów, szkoda, że nie zmierzyłam przed.

Działka wkoło Lubczyka :) 19:36, 29 lip 2015

Do góry
Wiem, że macie mało czasu, ale może akurat ktoś coś doradzi, oceni!?
Przymiarka

I jak Wam się widzi?
Lifting starego ogródka 19:20, 29 lip 2015

Do góry
W związku z tym, że już nie mogę kupować roślin (bo nie mam ich gdzie sadzić) sprawiłam sobie dziś nóż do kantów

Dalej niespecjalnie czuję klimat, czy to rzeczywiście takie fajne, ale zrobiłam ...
Objechałam wszystkie krawędzie moich dwóch trawników i póki co chodzę koło nich i się przyglądam ... i za jakiś czas zdecyduję, czy mi się taki rów wokół zielonego podoba.

A napiszcie, proszę, jak głęboko robicie kanty. Na całą głębokość - długość szpadekla czy na pół, czy jak?

Ciężko zrobić kant przy kostce granitowej, żeby wyglądałó ładnie i równo, bo kostki są różnej wielkości i przy jednej jest wąski pasek a przy drugiej, bardziej cofniętej w szeregu, jest wielki wąwóz :/

Chyba że ja to wogóle jakoś totalnie źle zrobiłam ?

Kłopoty - problemy z trawnikiem 19:16, 29 lip 2015

Do góry

Przesylam zdjecia trawy - prosze o porade.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:06, 29 lip 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:01, 29 lip 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:00, 29 lip 2015

Do góry

i jeszcze zdjecia robione przez okno z salonu

Rododendronowy ogród II. 18:58, 29 lip 2015

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 18:57, 29 lip 2015

Do góry
Zostawiam drobiazg z tarasu bo tu teraz siedzę

Ogród w budowie - nieustającej 18:51, 29 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Gabrysiu, pokazalabys calegojego Abrahama ? Tak cały krzak zeby było widać i trochę z bliska ?

Kasiu Abraham Darby znowu kwitnie. Dla Ciebie troche cały i trochę z bliska.

Ogród w budowie - nieustającej 18:37, 29 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I tylko tyle????

Może Pan Angielski szuka ogrodnika od roboty.. możesz mnie zaanonsować

A Twoja rzeczka liliowcowa boska

Pan Angielski ma już ogrodnika, który przychodzi codziennie na 3-4 godziny, więc posada zajęta.

margaretka3 napisał(a)
Już piąty raz wchodzę, żeby napisać i ciągle coś mnie odrywa. W pięknych miejscach byłaś! Kompostowe zaplecze robi wrażenie, nic dziwnego, że tak im potem wszystko dorodnie rośnie.
Ja też walczę o jak największą ilość kompostu. Nawet zielskom pozwalam na obrzeżach doróść, żeby potem więcej masy kompostowej było

I u Ciebie też wysiewane cynie czerwone, ketmie, hortensje, słoneczne rabaty i pelargonii mnóstwo - lubie takie klimaty.

O tak, kompost jest nie do przecenienia, mój przerzucony "na lewą stronę" dwa tygodnie temmu i muszę czekać do przyszłego roku, bo jesienią założyliśmy nowe kompostowisko, tym razem dobrze ukryte.
A rośliny w naszych ogrodach są podobne, od razu na to zwróciłam uwagę.

paniprzyroda napisał(a)
Liliowce w masie, to jest to, normalnie zachłysnęłam się nimi, jak zobaczyłam fotkę, ostatnio pomarańczowe zaczęły mi się podobać, chyba ze względu na ich energię Zamienimy się hortkami? U mnie różowe do znudzenia wiem, gleba

Widziałam przed chwilą u Ciebie takiego liliowca falbaniastego, ślicznego.
Moje "małe Wojsławice" od zeszłego roku dają oczekiwany efekt. Aż myślę, że jest ich teraz za dużo.
Możesz sobie kupić nawóz do robienia niebieskich hortensji, będą Ci wtedy do donic pasowały.

popcorn napisał(a)
wow, ile cudności, a ile kwiatów! liliowców masa.. pięknie!
ja też się piszę na nawóz różowa hortensja, bo wolałabym mieć różowe

No to mnie rozumiesz, w dodatku ten ich niebieski taki jakiś mało naturalny.
Kapusta morska - będę próbować rozmnażać w przyszłym roku, więc możesz liczyć na "machniom".

roma2 napisał(a)
Łooo zachłysnęłam się cudownościami i wracam na swoje ugory!

Ja też mam ugory, ale nie pokazuję.

Urszulla napisał(a)
Agapanty piękne kwiaty, szkoda że się położyły.

To też chyba przez bardzo długie i mało szytywne łodygi, trudno im utrzymać cieżkie, duże kwiaty, ale wiem że są odmiany które trzymają się prosto.

Toszka napisał(a)
Dziewczyny, jeszcze raz powtarzam - nawozem na różowe hortensje jest dolomit. Teoretycznie można i wapno, ale z tym można niebezpiecznie przesadzić i spalić rośliny.

Niby racja, ale obawiam się, że od dolomitu liście pzestaną być zielone i zrobią się żółte. Poza tym, u mnie kwaśna ziemia jest głębiej, tam gdzie sięgają korzenie włośnikowe. Musiałabym więc kopać duży dół, żeby dolomit był w głębokich warstawach gleby. Bo hortensje w pierwszym i drugim roku, a niektóre nawet jeszcze w trzecim są u mnie różowe, dopiero potem zmieniają kolor.

Agania napisał(a)

Czekamy na nowe wątki i relację.....cudowne mieliście wakacje i wyjątkowy pobyt
a na fotce oryginalna trawa i bordowe kłosy co to za niespodzianka, nie widziałam tego cuda wcześniej

Ta trawa to jednoroczna rozplenica Pennisetum americanum 'Black Knight'. Podsadzona jest czarną dalią, dlatego nie widać jej ciemnych liści na zdjęciu.

Kasya napisał(a)

A jak się zalkalizuje podłoże to hortki dobrze rosną ?

No właśnie, obawiam się że nie bardzo. Miałam hortensję ogrodową w starym ogrodzie, tam ziemia była zdecydowania zasadowa, było tam dużo wapienia. I ta hortensja miała b.jasne liście, z ciemniejszymi nerwami, a nawożenie azotem średnio działało.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zaglądam często, ale nie pamiętam czy już ślad zostawiałam, wiec witam się z pod Krakowa również

Cieszę mnie odwiedziny, wpadnę z rewizytą.Pół ha to jak u mnie.

alinak napisał(a)
Gabi widzę że nie tylko mnie ciągnie w tym roku do czerwieni . też zakupiłam na wiosnę krwisto Czerwone pelargonię i mam ambitny plan w zimie rozmnożyć cudownie a na następne lato załaduje nią wszystkie doniczki .podróż widzę udana ,a może wpadniesz ...?

Czerwień zawsze u mnie była - róża, pelargonie i begonie, liliowce, cynie i dalie. Podpalają mi ogród od lipca razem z pomarańczowymi i żółtymi kwiatami. A te doniczki na froncie dobrze wyglądają na tle zielono-żółtego jałowcowiska i tego będę się trzymać, zwiększę tylko ilość donic.
Zadzwonię.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:31, 29 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to nie mahonia?????

ha, ha, ha Anek, ja jeszcze rozmarzona wspominam ślub i wesele i głupoty piszę...dobrze, że łapiesz mnie za słówka
oczywiście, że mahonia....
Już się też nie mogę doczekać na nasze spotkanie i mam tylko w głowie to drugie wizyta u Ciebie i w Twoim cudownym ogrodzie
buziak
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:27, 29 lip 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Nacieszyłam oczy tymi cudnymi widokami.
Państwo Młodzi nie musieli szukać plenerów do zdjęć Zdrówka dla Nich i dla Ciebie

Dziękuję za pamięć i ciepłe słowa w imieniu młodej pary, ale muszę ich zaprosić na sesję w ogrodzie, ciekawe co oni na to...powiedzą

tymczasem lecę polewić wrzosowiska, bo wkrótce zakwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies