Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:40, 30 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
Wrzosowisko - dalekie od pięknych rabat wrzosowych w Magicznych Ogrodach

jest magicznie w świetle słońca
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:40, 30 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
Ilonka, jak tam tiramisu, skusiłąś się ? Ja nic ze słodkości nie zrobiłam, czasu mało a i o produktach zapomniałam by kupić tak więc diupa, trzymamy linię dalej

Iwona, Jazzy, Amelia śmiejcie się śmiejcie
Moja kula znów wyszła tak se. Wczoraj było za wcześnie a dziś już za óźno na zdjęcie formy. Poczekam aż porządnie wyschnie, może lepiej będzie wyglądać .. taka z natury, lekko postarzona

Dzięki Pawle dziś przez moment był jeszcze piękniejszy gdy zachodzące słońce go oświetlało. Taka wielka ognista kula, cudowny widok

Renatko jest dokładnie jak mówisz z tymi kamlotami i łopatą. Trochę mnie powstrzymują przed pochopnym działaniem
Księżyc i kule ... coś w tym jest zwłaszcza ta dzisiejsza wygląda jak łysy ze zdjęcia, pełna kraterów i ran
Lub jak po działaniach wojennych

Kuba i jak ??

Edytko taki ze mnie ranny ptaszekz przymusu, jestem raczej nocnym markiem a poranne wstawanie jest dla mnie zawsze bolesne

Dla Ciebie moje The Fairy

ślicznie kwitną jak dla mnie to by wystarczyły nie martw się brakiem innych róż przepiękne som Moje zdechlawe po tych upałach zastanawiam się czy by nie przyciąć tak wystrzeliły i nie mają teraz kwiatków tylko te co małe sadzonki porobiłam kwitną niemrawo....buziaki
Ogród z łezką II 12:38, 30 sie 2015

Do góry
dalii duzo, tu o ciemnych lisciach, niziutka, bardzo mi sie podobała
Kasiu dbaj o nią, za rok może sie podzielisz...ja dam kawałek mojej na wymianę

to na g....ładne

popatrzcie, jakie cudo
taki kolor mieczyka, to unikat
Szmaragdowy Zakątek 12:35, 30 sie 2015

Do góry
Margarete – sorrry...w poprzednim moim wpisie zabrakło fotki KRYSTAL…oto ona

ren133 – tak to już jest Reniu…najpierw męczymy się żeby zrobić rabatkę, a za chwilę męczymy się żeby ją poszerzyć…ot taka ironia losu

kitek81 – rabatka hortensjowa to moje najmłodsze „dziecko”…cały czas coś zmieniam, poprawiam, udoskonalam...
Całkiem niedawno wyglądała tak…

…a teraz jest coś takiego

Wczoraj popołudniu znalazłam jeszcze chwilkę, więc szarpnęłam się za przedłużanie linii kroplującej…mam nadzieję że moje hortensje nie zemdleją już w czasie przyszłorocznych upałów.
Ogród z łezką II 12:34, 30 sie 2015

Do góry
pełno pięknych astrów, fota nie oddają urody

chyba cos do pieska Kasia mówi, zachwycił nas ogolony spaniel, wygląda jak lwiątko

cd dalszy inspekcji, dalie bez wody cierpią, tu chyba coś Kasia chce zmieniać

Szmaragdowy Zakątek 12:32, 30 sie 2015

Do góry
W chwili obecnej mój „szmaragdowy” jest ogrodem prawie bezobsługowym. Trawa i chwasty nie rosną już tak szybko jak wiosną, więc koszeniem i pieleniem zajmuję się raz na dwa tygodnie. Rabaty raczej nie wymagają opieki…brak szkodników oraz chorób grzybowych, nie ma też nic do przycinania, wykopywania, przesadzania… Zostaje tylko podlewanie, ale w tym przypadku super sprawdza się linia nawadniająca.
Nie byłabym jednak sobą gdybym nie wymyśliła czegoś do roboty… Zaatakowałam więc garaż, który jest na działce i pełni raczej rolę domku ogrodnika. Znajduje się w nim sterta mniej lub bardziej potrzebnych narzędzi oraz oooogromny, wszechobecny bałagan.
Dlatego też, nabyłam drogą kupna kilka potrzebnych rzeczy, zaprosiłam do współpracy moją wkrętarko-wiertarkę i wzięłam się do pracy.

Tak wczoraj dopołudnia wyglądała moją ściana ze sprzętem ogrodniczym…

…a tak 2 godziny później…

Przy okazji oberwało się też przeciwległej ścianie garażu, gdzie mieszkają narzędzia do wykonywania drobnych, damskich robótek…
Wilcza Góra 12:31, 30 sie 2015

Do góry
Witaj. Ściągnęła mnie tu nazwa wątku, jako że jestem miłośniczką wilków
Pięknie u Ciebie, spokojnie sobie pospaceruję i ponapawam się. Na razie najbardziej zachwyciłam się Fredką w jeżówkach i rzecz jasna tymi cudnymi hortensjami. Pod pakietem jesiennego optymizmu podpisuję się obiema rękami.
Jakimi hostami podsadzone są hortki na tym zdjęciu? I czy między nimi - na dalszym planie - są bodziszki?
WilczaGora napisał(a)
Pozdrawiam
Ogród z łezką II 12:28, 30 sie 2015

Do góry
jeżówki u Kasi cudne, zwinęłabym je z chęcią

cynie, jak pomponiki

jak ma fajnie Figo z dostępem świeżej wody
piękne miejsce, pawie mnie tez bardzo do gustu przypadły
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:27, 30 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

zdjęcia nie oddają tego piękna, w realu cudniej

Ale mi się to zestawienie podoba

Juz wiem co muszę u siebie przesadzić
Lawendowy zawrót głowy 12:24, 30 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wrzos w skrzyneczce i jeżówki cudnie fajnie foty Jolcia wychodzą
Ogród z łezką II 12:23, 30 sie 2015

Do góry
jutro jeszcze, dziś mam juz ograniczony czas na komp

trawy u Kasi są cudowne
i jaka magnolia
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:21, 30 sie 2015

Do góry
Ogród z łezką II 12:17, 30 sie 2015

Do góry
Kasiu i Rysiu, dziękujemy za towarzystwo, śląski pyszny obiad i słodkości oraz za mozliwośc podziwiania ogrodu, dopieszczone na maksa, jak sie cieszę, że 1!! choc chwaścik znalazłam
tu tak pieknie, a nie pokazujesz!
ogród zadbany, jak cała reszta, wesoło u was, co tez daje wielkiego powera

stoimy, jak jakas komisja

Rysiu postanawia zwiać przed komisją
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:15, 30 sie 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:12, 30 sie 2015

Do góry
do Kasi zapraszam tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5133-ogrod-z-lezka-ii?page=247

wolno komp chodzi, reszta jutro
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:12, 30 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Widac ze wie co z tym zrobic, juz z niego ogrodnik.

Ogrodnik jak się patrzy.. wczoraj mi powyrywał wszystkie pieczarki z trawnika

Ale na razie ma nową fascynację ... samochody.. nie da siego wydrzeć z auta.. a za to mnie mało rodzice wczoraj na suchej gałęzi nie powiesili.. koniec z wchodzeniem do supermarketu bez wrzasku i płaczu

Moja "przyziemna" :) pasja 12:11, 30 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
No patrz nigdy mi do głowy nie przyszlo latem na szczycie ośnieżonej gory być Nigdy nie byłam na takiej wysokosci , najwyzej na 3300 Powyzej 1750 mnp śpie po 12 godzin na dobę

Wyrzuciłaś broznze form? One tak samo jak amazon mist i frosted curls potrzebuja stale wilgotnej gleby...

Całą wycieczkę i drastyczne zmiany wysokości okupiłam paskudną migreną, ale zdecydowanie było warto , a na takie dolegliwości i tak byłam przygotowana...

Wyrzuciłam Amazony i Bronzitę, po zimie nie odbiły jak trzeba, a palące słońce je dobiło, mimo, że starałam się utrzymywać stałą wilgotność. Teraz żal mi jedynie tych dziesiątek litrów wylanej w nie wody .

AM jak siano

Po akcji i co dalej???

Miejsce po Bronzitach

Może miniaturowa irga? Choć wolałabym jaśniejsze i lżejsze tło do kulek.... Do tego, gdy donica będzie grafitowa, całość zrobi się za ciemna.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:09, 30 sie 2015

Do góry
pełno traw, bylin, hortensji, rodków, tam jest zycie....tetni na każdym kroku

tu bosko
Czasem słońce czasem deszcz 12:06, 30 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Jesienny ogród...
ale ranek jeszcze dość ciepły, spacer odbyłam jeszcze w piżamie z kawą w ręku

No Ewuś jestem pod ogromnym wrażeniem !!!
Fotki artystyczne wręcz. A ta pajęczyna na ostatnim zdjęciu jakbyś ją na szydełku zrobiła sama i zawiesiła dla większego efektu
Ech dobrze do Ciebie zajrzeć bo zaraz dostaje jakiegoś takiego poweru i lecę do siebie walczyć dalej żeby też mieć chociaż po części tak pięknie...
Pozdrawiam niedzielnie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:59, 30 sie 2015

Do góry
Łukasz, tylko czasu ciagle brak, za wolno jednak się przemieszczamy, powinno sie 300 km w 30 minut pokonywać

30 letnia azalia robi wrażenie, jej dziecko u mnie, dzięki Gosiu

zdjęcia nie oddają tego piękna, w realu cudniej

tu też świetnie, bardzo mi się ogród podoba

chyba cos jednak z woda u mnie zawita, mimo urazu
Gosia, mistrzyni iluzji i nastroju
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies