Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 17:59, 06 lip 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Ale busz turzyce pięknie- bardzo je lubię i pieknie wygladaja na Twojej rabacie .
Proszę ucałować Piesę
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:57, 06 lip 2023

Do góry
Przeprowadziłam eliminacje z sześciu do trzech

Ma razie badylaki, ale miejcie nadzieję nie tę cichą marną…

Zapłacone, czekają na odbiór. Chłopa muszę jeszcze tylko uświadomić
Ogród w malinówkach 17:34, 06 lip 2023

Do góry
Takie oto sadzonki mi przyszły. Jedne większe, drugie mniejsze. Szałwia bez kwiatów, kocimiętka kwitnąca. Rozchodnik blady jak te moje w ogrodzie.

Sesleria jesienna
Miskant chiński 'Gracillimus'
Kocimiętka Fassena 'Six Hills Giant'
Szałwia omszona 'Caradonna'
Rozchodnik okazały 'Carl'
Ogród z zegarem 16:39, 06 lip 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Magic rokoko ze stipą, po prostu odlot ❤️

Przepięknie :⁠-⁠D
Dosłownie odlot :⁠-⁠D
Podwórkowa rehabilitacja 15:27, 06 lip 2023

Do góry
Sylwia obserwuje na nim wypuszczanie solidnych pędów od ziemi. To zamaskuje te suche. Ja tak nie chcę i będę usuwać w pierwszym wolnym terminie. Ptaki już się tu nie kręcą.
Mam świadomość, że efekty jak w zeszłym roku będą dopiero za kilka lat przy korzystnych wiatrach

Ogrod nad bajorkiem 15:24, 06 lip 2023

Do góry
Sylwia ja nigdy nie sprzatalam tak czesto jak teraz odkurzacz czasem i 2 razy dziennie dziala a one ciagle szyszki z lasku przynosza i na czesci pierwsze je chrupia. A i tak juz luzuje i czasem nie zauwazam. Ale jak ktos do nas przychodzi to jakby piorun w rabarbar. Jest mi glupio, ze mam taki rozgardiasz. Do tego wszystko kradna, chusteczki papier toaletowy, reczniki papierowe, broje okropne.

To z wczoraj, byl serwisant od suszarki i juz mu zajumały recznik

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:02, 06 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
I ja tez mam ptaszka

Świetne te dekoracje
Blaski i cienie nowego życia 14:59, 06 lip 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)

Ula za rok nie będzie gleby widac. Mam liliowce stellad'oro drugi sezon i nie moge się nadziwić jakie to żywotne kwiaty. Dobrze idą w masę.

Też je mam, z innej strony domu, rozczonkowane w zeszłym sezonie z dużych kęp. Mają zdecydowanie żółty kolor. One są nie do zdarcia.

A na liliowcowej te niskie to Arctic Snow
Wilczy ogród 14:54, 06 lip 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Moja sunia też wciąż z jakimś badylem chodzi, i rzuca nam pod nogi, żeby jej rzucić

Podoba mi się u Ciebie, wszystkie poszerzenia ekstra wyszły. Podziwiam za różnorodność, ja jakoś nie umiem u siebie ale u innych się zachwycam.
Dębowe zakątki 14:39, 06 lip 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

na tym mi zależało aby w moim ogrodzie s tale coś kwitło. tj od wiosny po późnej jesieni.
Róża o którą pytasz to cudna róża Rosomane Janon . taka zmienna, ciekawa, piękna.
Jedna z moich ulubionych

Róża Rosomane Janon

I tak masz Aniu, pięknie, kwiatowo

Róża przepiękna i ciekawa
W moim małym ogródeczku II 14:27, 06 lip 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Dziękuję za pochwały, wczoraj znów były sopelki brzoskwiniowe.
Eden rose kwitnie i uważam, że ma sporo kwiatków. Jednak w internecie widzę bardziej ukwiecone. U mnie jest kiepska ziemia, dobrze, że chce rosnąć.

Ogrodowa i kulinarna poezja Masz może więcej fotek z tego skansenu? Uwielbiam takie klimaty
Choroby i szkodniki wiśni, wiśnia - Prunus 14:13, 06 lip 2023
Do góry
Chciałam tez bardzo prosić i rade może ktoś zmagał się z tym samym albo pani Danusiu wie pani w czym może tkwić problem… 3 wiśnie umbraculifery posadzone na wiosne w marcu. Wszystkie maja ten sam problem od początku miały zarówno kwiaty jak i teraz liscie od połowy w góry jedynie te dolne części gałązek praktycznie łyse. Druga sprawa jedna z tych wiśni zaczęła żółknąc i nie ma nowych przyrostów jak dwie pozostałe martwię się ze mi padnie przez zimę. Czy mogę im jakoś pomoc aby zaczęły puszczać listki na całych gałązkach a nie od połowy w przyszłym roku no i co zrobić z ta jedna wiśnia- jaka może być przyczyna marnego wzrostu i żółknięcia bo ma dokładnie te same warunki co dwie pozostałe? Spisać ja już na straty? Zdjęcia tych z przyrostami od połowy i tam w tle ta jedna bez przyrostów żółknące plus z bliska ta zolknaca
Moja sielanka 14:12, 06 lip 2023

Do góry
Sezon na prawdziwki rozpoczęty
Moja sielanka 14:10, 06 lip 2023

Do góry
Moja sielanka 14:08, 06 lip 2023

Do góry
Lubię moje róże
Choroby i szkodniki wiśni, wiśnia - Prunus 14:02, 06 lip 2023
Do góry
Tak ja chętnie tez dołączę do powyższego postu bo również mam ten sam problem - mnóstwo liści na Pissardi z dziurami. To jakiś szkodnik czy choroba?
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:18, 06 lip 2023

Do góry
Takie łapki przydają się przy pracach brukarskich albo gdy trzeba utrzymać się na łańcuchach żeby przypadkiem TOPR nie miał dodatkowej roboty.

Jaki pan takie szyszki i wiewiórki

bambusiki -zimowały
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:12, 06 lip 2023

Do góry
Wczoraj wieczorem się zbierało na burzę, w końcu przyszła, na szczęście nie narobiła szkód, trochę popadało i dobrze bo już było bardzo sucho, hortensje mdlały od upału, musiałam podlać bo pewności, że popada nie było.

Zajrzałam wczoraj do ogrodniczego i wpadł mi w oko ten powojnik ale się nie skusiłam.

Liatra zaczyna kwitnąć, z każdym rokiem lubię ją coraz bardziej. Tą taką zmarniałą przeniosłam na bylinową za dom, może tam jej będzie lepiej.

Dobrze, że się troszkę ochłodziło, muszę dokończyć plewienie i rozkładanie kartonów na nowych rabatach.
Podwórkowa rehabilitacja 12:06, 06 lip 2023

Do góry
Na koniec mamy powojnikową ścianę z 5 Krakowiaków i 3 Prince Charles. Blisko huśtawki jest Alionushka ale zapomniałam zrobić jej zdjęcie.

Dziękuję bardzo za wycieczkę szlakami powojników i za uwagę
Podwórkowa rehabilitacja 12:00, 06 lip 2023

Do góry
Zawracamy do kącika wypoczynkowego z oczkiem.
W donicy rośnie obecnie:
Arabella

Matka Siedliska

Princess Red

I nowość Mrs Cholmondeley

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies