Miskant się rozrośnie. Widać, ze sadzonki są ładne, teraz tylko w górę musi pójść. A to dopiero wiosną
Ja Ml sadzilam wiosną i też w górę nie bardzo, ale na bok już ładnie się rozrósł
Ania nie ma sprawy, wchodzę w to. To co? Podpisujemy umowę małżeńską? . Zięciunio słodki . Buźka szalona kobieto, chciałabym kiedyś zobaczyć te Twoje wodne szaleństwa na żywo, ale bym kibicowała .
Hortensje , się trzymają jakoś .
coraz mniej bujnych kwitnień.Nawet marcinki podsuszone, może jeszcze odbiją .
Hortensja Bobo - przysypałam gałązkę. może się ukorzeni.Byłaby do nowego ogrodu.
Każdej już swojej gałązkę przysypie. zobaczymy co z tego będziee.a jak nie to na wiosne spróbuję z patyczkami.Bo w nowym ogrodzie to sporo przydałoby sie takich hortensji.
U nas drzewa liściste przy drodze usychają, w lesie susza okropna,brzozy, akacje, jarzębiny umierają... na stawach hodowlanych przyducha i już wiadomo, że cena milickiego karpia będzie kosmiczna.
Ciężki ten rok nie tylko dla ogrodników
Ja specjalnie nie lubię orzechów, za te trujące soki i duże liście, które ciężko się grabi i długo się rozkładają. Choć ten wygląda nieźle, to za kilka lat będzie do wycięcia, bo gałęzie bardzo blisko domu już są.
Takie też mam
Wczoraj udało mi się ściągnąć darń z połowy pozerzenia rabaty. Strasznie duszno było i praca marnie szła. Do tego ziemia trwarda jak kamień, ciężko nożem darń przekroić Planuję dzisiaj dokończyć to pokażę.
Mam setki różnych pomysłów....
śliczna jest muszę zaprosić ja do swojego ogrodu, tak myślę, że w nogi do hortek na nowej rabacie by się nadawała kupiłaś sadzonki czy ona z siewu jest ?
Zamiast żurawek w kulkach bukszpanowych chciałabym jakieś jasne, delikatne trawki...
Rabata po prawej stronie to Miskant Morning Light i niski carex Silver Sceptre.
Rabata po lewej stronie to Morning Light, Red Baron i Ice Dance ( zdjęcie z poczatku lipca)
Wszystkie te trawy są stojące, sterczące. W kulkach myślę aby dać coś lekkiego, zwiewnego czyli Amazon Mist albo Frosted Curls a może ptasie łapki?
AM lub FC mogłabym często wyczesywać aby nie dopuścić do wielkiego rozrośnięcia, nawet mogę dzielić co sezon
Oj z ta przeprowadzka to tylko wszędzie rozgardiasz
Deszczu miałam tylko ciuteńkę,pokropiło i na tym się skończyło dalej susza.
Vanilke mi przypaliło,reszta może być Jeżówki w większości ok,Ze 2 tez podpieczone te , które rosną bardziej na słońcu
Od ulicy osłaniają wysokie tuje
I na razie tyle- druga strona ogrodu- działki jest katastroficzna
Witajcie !!
To też duużo przeszłaś i masz co wspominać.
O tak życie rządzi sie swoimi prawami i nieprzewidywalnymi sytuacjami.Zaskakuje nas niejednokrotnie,Ale jakoś dajemy radę.
I ja mam nadzieję.że uporamy sie ze wszystkim.
Ja też mam długi,, i różne problemy.
Ale rodzinę i to jest bezcenne.Reszta z czasem się zmienia.
Ten ogród wymaga duuuzo pracy.ale mam nadzieję,że dam radę .
mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia
Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie
Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję
bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej.
Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.
Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej
jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę
Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??