Ewuś.Ja oglądając różne rośliny na necie parę lat temu, trafiłam na hosty i też się zakochałam.Zaczęłam je oglądać gdzie się dało.spisywać różne odmiany i szukać.I kupowałam w różnych miejscach, szkółkach.Ale pomyłek też sporo było.
To piękne rośliny i bezproblemowe.Jak masz trochę cienia, to suuper.Lepiej tam rosną.Moje tak nie mają, dobrze,Mają sporo słońca , które je( niektóre trochę przypala, szkoda.
Warto robić im zestawienia.mniejsze- większe.I kontrastujące kolory liście.Wówczas bardzie ich piękno podkreślamy i widzimy jakie są piękne
Oj chyba faktycznie pomyliłam się z tym pytaniem.Ale miło mi ,że mi odpowiedziałaś i napisałaś o swoim synu.Może kiedyś, jak będzie mu potrzebne to obroni pracę.
Mój starszy syn Kamil ukończył AWF.Pracuje już.Ale dziewczyny nawet jeszcze nie ma.Córcia -Dagmarka właśnie dostałą się na studia.Jak się cieszę.
I mam jeszcze jednego synia- Kacpra.Teraz będzie w 3 kl. gimnazjum
Olu.
Mnie ogranicza tylko czas.
Możliwości mam, materiał mam, na stolarstwie też się znam, tylko ten time.
Tego nie mam.
Popatrz co jeszcze mam do wykorzystania. Mają już ze 30 lat i nie są to podkłady kolejowe.
Schody, gazony, siedziska, ławy... W sklepie takiego towaru nie kupię. To co widać to tylko część tego co mam.
Znasz klimat starego drewna w ogrodzie?
Olu.
Temperatury dochodzące do 40*C nie sprzyjają wzrostowi traw. Ma to niekorzystny wpływ na metabolizm i procesy fizjologiczne dla większości roślin w naszych ogrodach. Nawet niewielkie odwodnienie komórki powoduje zaburzenia również w przebiegu podstawowych procesów fizjologicznych. Krótszy dzień, niższa temperatura i podwyższona wilgotność gleby niebawem zmieni wygląd naszych trawników na dużo lepszy. Zagęszczenie trawnika w głównej mierze osiągamy poprzez częste jego strzyżenie. Natomiast miejsca gdzie prześwituje goła ziemia, śmiało możesz ponownie obsiać tuż po koszeniu. Nie muszę już dłużej nikogo przekonywać, że trawników z niewykształconym w pełni systemem korzeniowym nie powinno się nawozić nawozami mineralnymi. W wątku ,,problemy z trawnikiem" setki zdjęć dokumentują i obrazują ten stan rzeczy w sposób nie do pozazdroszczenia. Składniki mineralne w glebie uzupełnia się przedsiewnie, bądź też przed posadzeniem roślin, a nie dopiero po tym fakcie. Ratunkiem w takiej sytuacji może być dokarmienie trawnika dolistnym nawozem wieloskładnikowym z pominięciem systemu korzeniowego.
Kochana, fakt nie ustaliłysmy godziny, ale na pewno nie przyjedziemy z rana Jeszcze dam zanć Agani i predko napiszę
Tak jak Ty ja ledwo zyję, farby ze skóry nie mogę domyć, klej do tapet mam we włosach
A ogród będę chłonąć wszystkimi zmysłami - aż do zatracenia