Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 09:39, 29 sie 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

U Cibie, Dorotko, jak zawsze mogę oczy nacieszyć pięknymi widokami. Masz rękę do kwiatów
A, i dodatki dojrzałam
Skąpana w słońcu 09:34, 29 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Odpowiem jutro a dzisiaj NIESPODZIANKA

No proszę - to ci niespodzianka Na koniec sierpnia Może faktycznie zimy nie będzie?

Bałagan budowlany, to coś co każdy musi przejść, by mieć ładniej/lepiej. WIęc nie ma się czym przejmować Kiedyś się skończy
Szałwie czy lawendy? 09:28, 29 sie 2015

Do góry
Ogród doskonały. Dolina Bugu.

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:26, 29 sie 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
i jeszcze małe porządki koło ścianki, miniaturowe sadzonki miskanta ML i miniaturowe Red Barona - cały rządek a coś na zdjęciu tego nie widać:
było:

jest:

liczę na to, że w przyszłym roku się proporcje odwrócą i miskant przewyższy red barona

Miskant się rozrośnie. Widać, ze sadzonki są ładne, teraz tylko w górę musi pójść. A to dopiero wiosną
Ja Ml sadzilam wiosną i też w górę nie bardzo, ale na bok już ładnie się rozrósł

Akcja cebulowe, czytam?
Lawendowy zawrót głowy 09:20, 29 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jolu, przyznaję Ci się oficjalnie, ze mam założony folder z Twoim ogrodem i będę się inspirować. Nie będziesz bić?

Masz tak elegancko, równiutko, aż słów brakuje...

Powiedz mi, na pierwszej fotce jest miłorząb? Na jakiej wysokości szczepiony? Pod nim miskanty?

Te platany robią świetną robotę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:08, 29 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sorki dzis muminkuję.... w przerwie na żłobek pracowałam i pojechałam na wake..to po drodze ☺.
Skacze z pomostu i robie obrot w trakcie jazdy...poza tym szyja sie naciągnęła i niedlugo będe przypominać żyrafę.
Pisze z telefonu wiec nikomu nie odpowiadam.
W niebieschim błękicie zakochałam sie... Igunia jest cudowna. Msm dls niej kawalera

Ania nie ma sprawy, wchodzę w to. To co? Podpisujemy umowę małżeńską? . Zięciunio słodki . Buźka szalona kobieto, chciałabym kiedyś zobaczyć te Twoje wodne szaleństwa na żywo, ale bym kibicowała .
Prawie - jak ogród 09:05, 29 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Jolu, czyli mam rozumieć, że tak jej uroda? I będzie różowieć?!
Myślałam, ze one pozostają białe, ewentualnie zzielenieją...

Zobacz moją
Moja działka na Dębowym Lesie 08:48, 29 sie 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
ale hortensje czadowo Ci kwitną, jak z resztą cała reszta

Hortensje , się trzymają jakoś .
coraz mniej bujnych kwitnień.Nawet marcinki podsuszone, może jeszcze odbiją .

Hortensja Bobo - przysypałam gałązkę. może się ukorzeni.Byłaby do nowego ogrodu.
Każdej już swojej gałązkę przysypie. zobaczymy co z tego będziee.a jak nie to na wiosne spróbuję z patyczkami.Bo w nowym ogrodzie to sporo przydałoby sie takich hortensji.

Chyba ostanie

Liliowiec Kwanso - zawsze kwitnie późno
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:42, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś co to za trawka na 4 zdjęciu?

U nas drzewa liściste przy drodze usychają, w lesie susza okropna,brzozy, akacje, jarzębiny umierają... na stawach hodowlanych przyducha i już wiadomo, że cena milickiego karpia będzie kosmiczna.
Ciężki ten rok nie tylko dla ogrodników

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:26, 29 sie 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Wiesz ja sobie powiedziałam, że żadnych orzechów nie posadzę w ogrodzie, bo przynoszą same choroby, ale jak widzę takie piękne drzewa u Ciebie, to chciałabym je mieć, teraz u mnie świerki kłujące tracą igły na potęgę, a były cały czas nieskazitelnie kłujące, demonstrując swoje igły, w każdym roku jest albo gorzej, albo lepiej, ale z tą wycinką to mi zawsze szkoda...och ja taka rozterkowa jestem

Ja specjalnie nie lubię orzechów, za te trujące soki i duże liście, które ciężko się grabi i długo się rozkładają. Choć ten wygląda nieźle, to za kilka lat będzie do wycięcia, bo gałęzie bardzo blisko domu już są.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kaktus superowy, a te łodyżki kwiatów zaskoczyły mnie, zawsze widziałam jak kwiatki wystawały wprost z kaktusa, ten wygląda jak postać z bajki "Potwory i spółka"

Takie też mam

babka napisał(a)
Kwiaty kaktusa śliczne, subtelne takie Miałam kiedyś kwitnące kaktusy ale dzikie kolory miały, nie powiem, że nie cieszyły

A co tam działasz, znajdujesz czas na ogród czy prócz podlewania inne obowiązki ważniejsze ? Synek do przedszkola czyli Ty do pracy się wybierasz? Jak ze zdrówkiem, lepiej ?

Wczoraj udało mi się ściągnąć darń z połowy pozerzenia rabaty. Strasznie duszno było i praca marnie szła. Do tego ziemia trwarda jak kamień, ciężko nożem darń przekroić Planuję dzisiaj dokończyć to pokażę.
Mam setki różnych pomysłów....
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:18, 29 sie 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Najbardziej aktualne zdjęcie szałwi. Jest niezawysoka, bardzo ładnie się rozkrzewia. Druga nie jest tak imponująca.

śliczna jest muszę zaprosić ja do swojego ogrodu, tak myślę, że w nogi do hortek na nowej rabacie by się nadawała kupiłaś sadzonki czy ona z siewu jest ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:06, 29 sie 2015

Do góry
Pomęczę Was jeszcze nad wyborem trawek

Zamiast żurawek w kulkach bukszpanowych chciałabym jakieś jasne, delikatne trawki...

Rabata po prawej stronie to Miskant Morning Light i niski carex Silver Sceptre.

Rabata po lewej stronie to Morning Light, Red Baron i Ice Dance ( zdjęcie z poczatku lipca)

Wszystkie te trawy są stojące, sterczące. W kulkach myślę aby dać coś lekkiego, zwiewnego czyli Amazon Mist albo Frosted Curls a może ptasie łapki?
AM lub FC mogłabym często wyczesywać aby nie dopuścić do wielkiego rozrośnięcia, nawet mogę dzielić co sezon

A może myśleć jeszcze nad czymś innym??

Moja działka na Dębowym Lesie 07:33, 29 sie 2015

Do góry
eda napisał(a)

Aniu powodzenia utulam i będzie dobrze siadaj w fotel i nogi do góry Buziaki zostawiam Piękne kwiecie kwitnie u Ciebie miałaś deszczu ? u mnie wczoraj spadło dziś znów słońce ale już nie takie palące

Oj z ta przeprowadzka to tylko wszędzie rozgardiasz
Deszczu miałam tylko ciuteńkę,pokropiło i na tym się skończyło dalej susza.
Vanilke mi przypaliło,reszta może być Jeżówki w większości ok,Ze 2 tez podpieczone te , które rosną bardziej na słońcu

Od ulicy osłaniają wysokie tuje

I na razie tyle- druga strona ogrodu- działki jest katastroficzna
Mała Eleczka 07:33, 29 sie 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Przytulny masz taras! Też bym obserwowała gwiazdy przez długie godziny!
Moja działka na Dębowym Lesie 07:30, 29 sie 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Aniu czytam o przeprowadzce, nie martw się dasz radę, zobacz ile masz wiedzy dzięki O. stworzysz przepiękny ogród kwiatuchy masz cudne, jeżówki piękne a Limka cudna, to moja ulubienica

Mala_Mi napisał(a)

A komu kredyt nie daje w kość Jak jeszcze problemy z pracą, ze zdrowiem

Nie jesteś sam w tych dylematach

Szukaj pozytywów...ja ciągle to robię.. inaczej bym w już dawno wylądowała w wariatkowie..

Ogród przy swoim domu to coś co powinno cieszyć, nawet jak jest pusto i niczego nie ma. My przeprowadziliśmy się na budowę, by nie marnować czasu na dojazdy.. dawało to prawie 2 godzinny dziennie zysku. Zima w nieogrzewanym domu, z dziurą w dachu zatkanym folią.. bez mebli, spanie na materacu, pracuję w domu wiec praca w czapce, rękawiczkach i kurtce puchowej.. Przenieśliśmy się na budowę by porobić więcej w domu i ogrodzie po pracy.. i tak zostaliśmy Na mieszkanie jeździliśmy tyko po brakujące przedmioty. Dzięki temu ogród zaczął się tworzyć.. a niedogodności wspominamy na wesoło .

Edit.. woda w instalacji padła..a szlam do szpitala wiec nawet nie miałam jak się umyć, skorzystałam po przyjęciu szybko ze szpitalnej łazienki

Witajcie !!
To też duużo przeszłaś i masz co wspominać.

O tak życie rządzi sie swoimi prawami i nieprzewidywalnymi sytuacjami.Zaskakuje nas niejednokrotnie,Ale jakoś dajemy radę.
I ja mam nadzieję.że uporamy sie ze wszystkim.
Ja też mam długi,, i różne problemy.
Ale rodzinę i to jest bezcenne.Reszta z czasem się zmienia.
Ten ogród wymaga duuuzo pracy.ale mam nadzieję,że dam radę .
mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia
Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie
Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję
bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej.

Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.

Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej

jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę

Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:25, 29 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Obiecane zdjęcia trawnika

Ale cudo! Prawdziwy zielony dywan
Czasem słońce czasem deszcz 06:53, 29 sie 2015

Do góry
Czasem słońce czasem deszcz 06:47, 29 sie 2015

Do góry
Czasem słońce czasem deszcz 06:40, 29 sie 2015

Do góry
Czasem słońce czasem deszcz 06:33, 29 sie 2015

Do góry
Jesienny ogród...
ale ranek jeszcze dość ciepły, spacer odbyłam jeszcze w piżamie z kawą w ręku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies