Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

waldek727 16:18, 14 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Dobrze, że się rozjaśniło. Może zajrzyj do Łukasza na bylinową. Inspiracja jak znalał.

Przemo (ele2001) również pokazuje w swoim ogrodzie kunszt ogrodnictwa z którego na ,,Ogrodowisku" warto skorzystać.
iwka 19:41, 14 wrz 2015

kosolka napisał(a)
Czy to siewki werbeny?

według mnie tak
kosolka 21:06, 14 wrz 2015

iwka napisał(a)

według mnie tak

I co z nimi dalej robić? Zabrać na zimę? Do garażu? Ciepło w nim.
Viola 23:24, 14 wrz 2015

kosolka napisał(a)

I co z nimi dalej robić? Zabrać na zimę? Do garażu? Ciepło w nim.
Królestwo za odpowiedź Ja też nie wiem jak werbenę przechować, będę na kilka sposobów działała: w garażu ciepłym niestety i w gruncie też zostawię, zobaczę co z tego będzie

Rabata wielka i piękna. Widać ile roboty w nią włożyłaś
07_Rene 23:41, 14 wrz 2015

kosolka napisał(a)

Mistrzowskie ujęcie

Mówisz, że kocimiętki nie warto w eksponowanym miejscu sadzić? Zastanawiałam się właśnie, czy na piwniczkę jej nie dosadzić? Ja po kwitnieniu ścinam i teraz kwitnie drugi raz, ale nie zauważyłam żeby jakoś szpeciła...

Gratuluję sieweczek naparstnicy.. i innych dóbr

ps. mi też zapalił sie płomień ale jeszcze nie zaczęłam nic robic. Dziś święto - pada
kosolka 20:39, 16 wrz 2015

Violka, odpowiedzi nie doczekalysmy

Reniu, lubię kocimiętkę, wiosna jest śliczna, ale po ścieciu już tak ładnie nie kwitnie, a teraz wygląda nieciekawie. Ale mam drugą, inna, i ta po ścieciu nadal jest ładna, do teraz kwitnie. Później startuje i jest wyższa od tamtej brzydszej.

Dziś w końcu udało nam się jechać po obornik. Całe duże auto zapakowane wiekami Strasznie się cieszę, moge teraz działać pełna parą. Oprócz tego kupiłam klona jesionolistnego, świerka serbskiego, jabłoń ozdobna purpurowa Lemoinei (na bylinowo- różana), 4 Tuje danica i trzy brązowe trawki, kurcze, nazwa mi wyleciała. Planuję je do rozchodników. Brakuje mi jeszcze jednej vanilki. Niestety nie dostałam u nas nigdzie. Zaczęłam dziś działać na drugim froncie, czyli na rabacie z vanilkami. Nie będę ich jednak zmieniać na Polar bear, dam je gdzie indziej. Za to wywaliłam chorego świerka conice, a w jego miejsce przesadzilam Tuje sunkist, ładnie się rozjasnilo. Derenie ellegantsima muszę przenieść gdzie indziej, w zamian będzie świerk serbski i klon, przesadzić krzewuszki. Przedłużenie bylinowej prawie gotowe, jutro powinno być skończone i przygotowane do sadzenia. Na bylinowej codziennie coś przekładam, donosze, poprawiam. Ciekawa jestem co tym razem mi wyjdzie Zakładam że coś lepszego niż w zeszłym roku, w końcu trochę się już nauczyłam i napatrzylam przez ten czas Zdjęć nie ma, nie miałam czasu.. Pozdrawiam ja i mój obolały kręgosłup
Viola 00:12, 17 wrz 2015

kosolka napisał(a)
Violka, odpowiedzi nie doczekalysmy

Reniu, lubię kocimiętkę, wiosna jest śliczna, ale po ścieciu już tak ładnie nie kwitnie, a teraz wygląda nieciekawie. Ale mam drugą, inna, i ta po ścieciu nadal jest ładna, do teraz kwitnie. Później startuje i jest wyższa od tamtej brzydszej.

Dziś w końcu udało nam się jechać po obornik. Całe duże auto zapakowane wiekami Strasznie się cieszę, moge teraz działać pełna parą. Oprócz tego kupiłam klona jesionolistnego, świerka serbskiego, jabłoń ozdobna purpurowa Lemoinei (na bylinowo- różana), 4 Tuje danica i trzy brązowe trawki, kurcze, nazwa mi wyleciała. Planuję je do rozchodników. Brakuje mi jeszcze jednej vanilki. Niestety nie dostałam u nas nigdzie. Zaczęłam dziś działać na drugim froncie, czyli na rabacie z vanilkami. Nie będę ich jednak zmieniać na Polar bear, dam je gdzie indziej. Za to wywaliłam chorego świerka conice, a w jego miejsce przesadzilam Tuje sunkist, ładnie się rozjasnilo. Derenie ellegantsima muszę przenieść gdzie indziej, w zamian będzie świerk serbski i klon, przesadzić krzewuszki. Przedłużenie bylinowej prawie gotowe, jutro powinno być skończone i przygotowane do sadzenia. Na bylinowej codziennie coś przekładam, donosze, poprawiam. Ciekawa jestem co tym razem mi wyjdzie Zakładam że coś lepszego niż w zeszłym roku, w końcu trochę się już nauczyłam i napatrzylam przez ten czas Zdjęć nie ma, nie miałam czasu.. Pozdrawiam ja i mój obolały kręgosłup

Odpozdrawiam ja i MÓJ obolały kręgosłup Z werbeną będziemy eksperymentować, chyba nikt nie zna odpowiedzi To się jeszcze u Ciebie będzie działo Ciągle napatrzec sie nie moge na te Twoje rabatkowe kolorki.
07_Rene 13:47, 17 wrz 2015

Ja dzisiaj też piewrszy dzień coś dłubie po chorobie Będzie ładnie, w końcu jesteś o rok mądrzejsza
Iwk4 15:30, 17 wrz 2015

Olu, cyknij parę fotek w trakcie albo po pracy. Buziaki. Idę do ogrodu.
kosolka 20:31, 17 wrz 2015

Zrobiłam rano trochę fotek, biegiem, żeby zdążyć z dziećmi do szkoły, ale było tak CUDOWNIE, że nie mogłam się oprzeć.. Wschód słońca, lekka mgła i rosa.. Jak dzieci usną siadam do kompa.