Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dolina pałaców i ogrodów 09:57, 28 sie 2015

Do góry
16 - Pałac w Miłkowie

Całkiem inny. Otoczony parkiem, już nie tak komercyjny ale równie urokliwy.
Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że każdy z tych pałaców, zamków ma swój styl, urok. Każdy jest inny. I przez to się nie nudzą.

Problemy z tujami 09:57, 28 sie 2015

Do góry
Dzień dobry,
poproszę o pomoc specjalistów, dla których mój problem to pewnie pestka.
Mam szpaler z tuj, posadzonych jakieś 7 lat temu. Tuje rosły pięknie, wyrósł bardzo ładny żywopłot. Nagle, jakieś 3 lata temu uschła jedna tuja w środku szpaleru. 2 lata temu uschły kolejne 2 obok tej pierwszej. Wszystkie 3 wymieniłem (na zdjęciu zaznaczone jako obszar 3. W tym roku, na wiosnę padły kolejne 2 (miejsce zaznaczone jako 2) i tam już ich nie wymieniałem. Wsadziłem magnolię. Teraz patrzę a schnie kolejna (1) a następna schnie w połowie (4). Ta ostatnia ma dwa pnie i jeden już schnie. Dziwnie to wygląda bo jak tuja pada to cała od razu. Nagle wszystkie igły na raz zaczynają zmieniać kolor i schną. Podejrzewam, że to coś w ziemi. Ale dlaczego co roku schnie kolejna? Dlaczego w środku szpaleru?

Co to może być? Pomocy.
Kolorowy Ogród Geni 09:56, 28 sie 2015

Do góry
Dzis u mnie mży choć potrzebny jest wiekszy deszcz

Powtórzyły kwitnienie dwa liliowce

Special Candy

Coit Tower
W Kruklandii 09:55, 28 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
I przeniesione!

Widać werbeny???

Czytam i ogladam .....slicznie sobie poczyniasz slicznie
Jestem w polu 09:53, 28 sie 2015

Do góry
U nas dzisiaj piękna pogoda, mrzy od rana. Roślinki aż piszczą z radości.

Wczorajsze fotki
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:53, 28 sie 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

a to musze zacytowac bo juz sie zakopały za daleko i ciezko wracac
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:53, 28 sie 2015

Do góry
Zbyszku wiosną kupiłam kalinę, jaka odmiana - nie wiem bo bez karteczki. Miała zadatki na krzaczor, ale wycięłam wszystkie dolne odrosty i zamierzam poprowadzić ją w formie drzewka. Sądzisz, że jest to możliwe w przypadku tej rośliny? Dziewczynom powiedziałam, że Zbyszek na pewno powiedziałby, że tak, ale upewnić się nie zaszkodzi . Pozdrawiam .
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:52, 28 sie 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
I kilka z ogrodu,

nie doczytalam co to takie sliczne ?
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:48, 28 sie 2015

Do góry
tegoroczna rabatka tawiasto rozana

boczna rabatka zewnetrzna

limelight, anabelle i po prawej candelight ktora sie poklada okropnie, jest mocno oparta z przodu mniej udana pinky winky

i tulipanowiec, ktoremu zrobily sie 2 ladne przewodniki, nie wiem dlaczego i czy tak powinno byc ale zle nie wygląda

Dolina pałaców i ogrodów 09:48, 28 sie 2015

Do góry
15- PAKOSZÓW

Niestety tu nie dysponuję dużą ilością zdjęć. I nie oddają one uroku tego miejsca. Naprawdę warto tam zajrzeć, a jak ktoś ma troszkę więcej pieniędzy i poszukuje ciszy i spokoju - Pakoszów jest właśnie takim miejscem

Nowe funkcjonalności: Szybkie dodawanie zdjęć, uśmieszki, statystyki i inne drobne zmiany 09:47, 28 sie 2015

Do góry
A ja mam pytanie jak "obracać" zdjęcia, czy też wstawiać je tak żeby nie trzeba było łamać karku do oglądania . Wgrywaja się bardzo ładnie ale "leżą" na boku
O tak:

Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:47, 28 sie 2015

Do góry
Ania dzięki, że w tym zabieganiu znajdujesz chwilkę, żeby i do mnie zajrzeć i jeszcze poradzić co nieco. Kalina zostanie więc przesadzona .
Tu widać niebieskie oczka Iguni . Pozdrawiamy
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:45, 28 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Właśnie takie zamówiłam do szpalerku przed limkami miały mi pięknie wypełniać przestrzeń pod nimi. Przysłali wysokie na dwa metry i i różowo białe. Limki młode - tak więc nie widać ich zza dalii. Wywalę je napewno tylko jeszcze nie wiem gdzie, bo boję się, ż z tej złości to na kompostownik. Może zakwitną

Cudne są bardzo te Twoje.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:43, 28 sie 2015

Do góry
To jak wszyscy czekają to ja mam stresa
bo moze nic nie wzejdzie

to mniejszy kawalek naprawianego trawnika dlugosc ok 8m

Dolina pałaców i ogrodów 09:40, 28 sie 2015

Do góry

Moja bajka 09:37, 28 sie 2015

Do góry
Justynko dlatego ja wybrałam budleję, która już z samych liści jest cudna, a kocham taki kolor roślin. Pewnie, że się da w formie drzewka, Iza z wątku "Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów" taką ma. To np. mój hibiskus samosiejka, którego prowadzę w formie kuli

Mam od wielu lat także klona samosiejkę (potem wkleję zdjęcie), który mógłby już być wielkim drzewem, ale prowadzę go w formie niskiego drzewka w kształcie kuli. Wierzę więc, że się i z kaliną uda . Forsycja super . Zwykłych krzewów nie lubię, bo są ładne tylko kiedy kwitną, ale taka kuleczka jest fajniutka .
W Kruklandii 09:36, 28 sie 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ten żywopłocik wcześniej tu był ???

Był...ale na prosto
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:34, 28 sie 2015

Do góry
Pokoloruj drwala to juz nie wiadomo czy plakac czy rechotac

Plany plany energii to ja Ci zazroszcze i placu
Ogródek Iwony 09:30, 28 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, w naszym klimacie niekoniecznie przeżywa. Czasami przemarza.
W tym roku w wielu ogrodach przetrwała. Ale z roku na rok stipa jest większa i bardziej się pokłąda. Z doświadczenia innych ogrodników wnioskuję, że najładniejsza jest w pierwszym roku oraz potrafi się rozsiewać w bardzo nieoczekiwanych miejscach. Wiatr roznosi nasionka, pies, kot, itp.
Ja moją siałam w lutym z nasionek na parapecie. Potem pikowałam pierwszy raz w życiu Przeżycie ogromne, jak patrzysz, ze rosną pod twoją opieką.
W ogrodzie mam pierwszy rok, posadziłam w wielu miejscach jako dodatek do kwiatów. Bardzo mi się podoba, zobaczymy, jak długo
Jak przeżyje zimę, to chyba będzie trzeba ją przyciąć
Zobacz, na tej fotce widać nasionka zaczepione na jeżówce (z lewej strony):

a tutaj kłębią się niteczki wkoło naparstnicy. Wystarczy, ze wiatr zawieje i polecą sobie w siną dal

Dzięki Iwonko czyli ze stipą Ty i ja mamy podobnie. Obawiam sie tylko, że wiosną nie odróżnię posianych żdżiebełek stipy od zwykłej trawy.
Dolina pałaców i ogrodów 09:26, 28 sie 2015

Do góry
14 - ZAMEK CZOCHA
Od razu zaznaczam - nie znajduje się na liście Pałaców i Ogrodów.
No ale ominąć ten obiekt - to po prostu można tylko żałować.
Czochę zwiedzałam już kilka razy i za każdym razem jestem zachwycona.
To jeden z moich ulubionych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies