Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

iwonaal 11:39, 13 wrz 2015

Agatko pięknie
ewsyg 12:03, 13 wrz 2015

Makabryczne odkrycie. Fuj, nie chciałabym mieć takich sąsiadów. Coś ostatnio uaktywniły się szerszenie bo u nas w pracy też są. Raz na strychu mieliśmy gniazdo os, ale jest zdecydowanie mniejsze. No, osy tez mniejsze od szerszeni. Pozdrawiam Agatko.
Patrze na Twój ogród i wzdycham, kiedy u mnie będzie taki cudowny busz
Urszulla 17:02, 13 wrz 2015

Scenerię masz przecudowną do oglądania z tarasu.
Nie wiedziałam że wodę wcześniej chlorowaną można wylewać do oczka.
Gniazdo szerszeni niezłych gabarytów( w porównaniu z kaskiem),opuszczone całe szczęście.
Gabriela 20:22, 13 wrz 2015

Nigdy nie widziałam tak dużego gniazda szerszeni. Chociaż w tym roku dwie sztuki pojawiły się wieczorem w środku domu.
Za to osy upasły się na naszych winogronach i gruszkach, ale gniazda nie ma.
Chciałam napisać, że posadziłam małe brzózki od Ciebie na Mordorze, wiele nie urosły w doniczkach od zeszłego roku, męczyły się wyraźnie, ale mam nadzieję że śmigną w przyszłym roku i ani się objerzę, jak będę miała brzozy.
Zbieraj białe cleome, chyba różowego nie masz, więc są szanse na zgodność odmianową w przyszłym roku. Ja nie posiałam żadnego.
Margarete 13:26, 14 wrz 2015

Agania napisał(a)

U mnie wrzosy mają środowisko, które lubią, u Ciebie bodziszki dobrze się czują może dlatego bodziszki rosną dobrze u Ciebie, a wrzosy u mnie...niby jedne i drugie nie są szczególnie wymagające, a sprawiają jednak kłopoty

Trawnik miejscami jest ładniejszy ten w najniższej części ogrodu, a wyżej czyli bardziej na górce jest wysuszony.....ale deszczyk był

Twój ogród cudny o każdej porze roku ale jesien jest u ciebie szczególnie piekna, to chyba przez tą duża ilość wysokich drzewi krzewów stanowiących róznorodne tło dla pozostałych roslin.......i te twoje wrzosy........cudo

Aganiu jak sie maja u ciebie o tej porze roku magnolie? moje połapały jakiegoś grzyba albo pasozyta......i to zarówno "stra" Susan - ona łapie co roku jaki "młoda" Genie...a twoje ?
Agania 08:42, 17 wrz 2015

kasiek napisał(a)
Piekne łany kwiatów. A to gniazdo powalające, ale moje dziewczyny miałyby używanie

Gniazdo już opuszczone, ale wyglada jak z kosmosu
Ogród kwitnie słońca nie brakuje
Bondarenisis

Agania 08:47, 17 wrz 2015

JoannA napisał(a)

Pięknie plony i najważniejsze że własne i zdrowe.

Joasiu dziękuję, to prawda, że własne plony cieszą, jeszcze zbieram pomidorki...ugryzłam wczoraj owocka z derenia, piekny, ale sam z siebie jest niejadalny

Na tym zdjęciu też rośnie dereń, widać po nim jak susza mu doskwiera...

JoannA 08:52, 17 wrz 2015

Pewnie będzie dereniówka
Aganiu, wyślę Ci tojeść purpurową bo zmiany na rabatach i muszę je wysadzić.
Miłego dzionka
Agania 08:52, 17 wrz 2015

yolka napisał(a)
Plony smakowite, gniazdo w wentylacji? u mnie coś słabo wyciąga wentylacja, może też coś tam jest.Muszę sprawdzić. Ogród czarowny jak zawsze. Pozdrawiam

Lepiej, że ich u Ciebie nie było
a w ogrodzie wrześniowe słońce

Agania 09:27, 17 wrz 2015

jona napisał(a)

Ależ cudnie u Ciebie . Bardzo podobają mi się też ozdoby: latarenki i wiklinowe kosze .
Nie wiem jak to jest z szerszeniami, ale jakieś 3 lata temu kosiłam trawę i ugryzły mnie 3 osy zanim się zorientowałam, że w pobliżu mają gniazdo. Nie wiem od kiedy tam były, agresywne były jesienią.

Osy zaatakowały, bo byłaś nieświadoma, że tam gniazdują, mnie ukąsała jedna osa, wspólczuję, bo bolało i czerwony placek na ramieniu długo mi nie schodził

Kosze wiklinowe i rzeźby z wikliny, to coś co lubię bardzo

i ostatnie róże