Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Magdalenka 22:21, 26 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Magda, byłam dziś po drodze w Wilczycach. Deroma jest boska. Taka hurtownia na wiejskim podwórku. Oszalałam. Muszę tam wrócić kiedyś po skrzynki. Dzięki.

I nikt już nie pamięta, że to ja alarmowałam o donicach .... i bukszpnach..... A teraz Madzia się odwdzięczyla stelażem.
Magda tak jak pisze Sylwia, jak je raz porządnie uformujesz to potem już przyrosty łatwo się przycina

Madzia ja ci nie będę zawracać głowy tym stelażem, zamówiłam przez internet i dostałam potwierdzenie, że już wysłali
A jak sie umowimy na przekazanie donicy? Mam 36, 40 i 41 cm, którą chcesz ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:14, 26 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu - czym przycinasz bukszpany? Dostałam dość wyrośnięty i ładny okaz i chciałabym go formować/podciąć w kulę, ale boję się schrzanić i nie bardzo wiem jak się to tego zabrać, żeby było tak równiukooo

Bukszpany przycinam nożycami szpalerowymi Joseph Bentley z naszego sklepu.
http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/nozyce-szpalerowe-joseph-bentley

Danusiu wypróbowalam te nożyce do cięcia obwódek, obejrzałam jeszcze instruktaż, ktory linkowałaś i ....... jestem zachwycona !!!! Nigdy mi sie tak dobrze obwódek i równiutko nie cięło, te nożyce to cudo. Nie potrzebuje już nożyc akumulatorowych dziękuję, że mnie oświeciłaś, dzięki tobie w tym roku wreszcie moje obwódki mają szansę byc równiutkie.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:05, 26 mar 2012

Do góry
Heloł jak humorek ? Wpadam na chilę bo ma mnóstwo czytania
Ogrodnik mimo woli 22:03, 26 mar 2012

Do góry
Aniu późno dzisiaj zawitałam a czytania było dużo. Mi się Twoja grafomania podoba i chętnie będę odwiedzać
Magnoli nigdy nie przycinam bo wszędzie piszą, że nie lubi. Podsypanie nawozem do magnoli powoduje, że zawsze ma więcej pąków. A przesadzałam swoje kilka razy i dawały radę ale dopóki była młode. Natomiast gdy mi się magnołia rozrosla do 5 m w malutkim ogrodeczku to jej nie przeprowdziłam do nowego domu bo połowę ogródka musielibyśmy wywieźć
Rododendronowy ogród. 21:43, 26 mar 2012

Do góry
Bożenko witam późnym wieczorem. Piękne krokusy a doczekać się nie mogę na dwukolorowe
Mój kawałek raju 21:34, 26 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No połaziłam, ale po mieście, kupiłam 50kg ziemi do pikowania, bo już cynie krzyczą przesadź nas i papryka Chocolade też prosi, nawóz w płynie do rh i azalii i wapno do drzewek bo zabrakło i kupiłam wolską dymkę i skrzyneczki i kurę kwiatków do skrzyneczek nie kupowałam bo nic mi się nie podobało, posadzę jak te przymrozki odpuszczą

Śliczności i zazdraszczam skrzyneczek I kurki a dzwonek śliczny jako kompozycja stołowa
Uważaj na pikawkę !!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:30, 26 mar 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Ach te drzewka laurowe Nie mogę się napatrzyć

Abiko a widziałaś jak ucierpiały laury Danusi? Moje zimują w oranżerii a w innych warunkach moga nie przeżyć....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:28, 26 mar 2012

Do góry
Melduję donieść, że posadziłam dzisiaj 15 pęcherznic na żywopłot oraz 4 złotoliny japońskie
Oraz z M wygrabiliśmy kamienie z 15 m przed ogrodzeniem, jutro w to miejsce zostanie wysypana ziemia spod wykopów pod gabiony a jak skończymy to zamieszkają tam graby
hura w czwartek ruszamy z gabionami ściana wodna też ruszyła, dzisiaj poszedl beton na podbudowę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:24, 26 mar 2012

Do góry
Witajcie kochane tyle odwiedzin a mnie tak długo nie było dziękuję wszystkim za życzenia, chętnie przyjmuję z okazji każdej 5-tki
Ciekawa dyskusja się wywiązała na temat budlei. Miałam już jedną piękną w moim poprzednim malutkim ogrodzie i uwielbiałam obserwować grupy wizytujących ją motyli.
Nie obawiajcie się, nie mam małych dzieci , budleje będą posadzone przy płocie sąsiada z dala od miejsc wypoczynku zatem ryzykuję, bo uwielbiam te niebieskie kłosy.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:53, 25 mar 2012

Do góry
Minus 1 to niczemu nie zaszkodzi, gdyby było -5 to może.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:48, 25 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Stratą po zimie jest pienna trzmielina - przynajmniej tak mi się wydaje. Pąki niby ma - zobacze co dalej z nią będzie

Nasyfiła nieźle tymi liśćmi

Mi się wydaje, że trzmielinie nic nie jest. Listki zmrożone zrzuciła a teraz wypuści nowe.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:44, 25 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
U mnie trzmielina też sporo liści straciła, ale teraz - w ciągu kilku ostatnich ciepłych dni. W sumie, to zastanawiam się, czy to nie jakaś choroba, bo opadnięte liście były całe w czarne plamy.

Trzmielina gdy wypuszcza młode listki nagminnie gubi stare, taka wymiana liści. Jeśli jednak łiście były czarne to chyba jakiś grzyb ???
Mój zielony świat malowany roślinami... 22:40, 25 mar 2012

Do góry
waska napisał(a)
Nie wiem czy pamietacie tego pana co spytał mnie jaki chce kolor grandiflory. ..
Ostatnio przechodzę koło szkółki i mnie wola, idę a on hasło że ma dla mnie za 10zł hortensje co chciałam.

I pytanie brać?????

Bo boję się że to będzie inna skoro tak spytał?

Ja bym wzięłaza taką cenę nawet jak będzie inna to za tyle żadnej nie kupisz.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 22:38, 25 mar 2012

Do góry
Hm nie wiem , czy żółto obrzeżone? Chyba będzie pasować, bo bukszpany ciemne, liście roż też.
Ogrodnik mimo woli 22:33, 25 mar 2012

Do góry
W takiej szklarni to nawet pomidory by sie zrobiły czerwone ze wsytdu gdyby źle rosły
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:27, 25 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jakie ciasteczko było na 100-tkę? Gratulacje

Danusiu MATKO CHRZESTNA ogrodowiczan dzięki tobie mnie wirus ogrodowiskowy pochłonął. Dziękuje za piękny stól, torcikiem sie poczęstuję, bo słodkości nigdy nie odmawiam
Na spotkanie Dolnego Sląska upiekę szarlotke czy serniczek z brzoskiwniami? Zdecyduj SZEFOWO
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:24, 25 mar 2012

Do góry
Kasia, Hania, Noemi baaaardzo dziękuję. Może kiedyś dotrwamy razem tysiączka ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 25 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Gości miałam, a własciwie M..i nie upilnowałam setki...... za to mam szansę złozyć życzenia stalowej dziewczynie na 102...na 102 stronie
A to dla Ciebie......

Chociaż tak długo szukałam Nigry, że będzesz być może dziewczyną na 103 frajerki, a nie pancerna jak Rudy 102

Chętnie na 103 fajerwerki dzięki że zaglądasz.
Ogródek Hanusi po zimie 22:20, 25 mar 2012

Do góry
U nas wiało ale głów nie urywalo i w południe zaczęło śłońce świecić.
A przypowieść świetna, musze naszym PM opowiedzieć .....
Zielony Punkt - ogród Finki 22:16, 25 mar 2012

Do góry
finka napisał(a)
Kawka m.in. z Kasią i Tomkiem

Martuś a obowiązkowe zdjęcia ze spotkania społeczności O?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies