Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 17:32, 26 mar 2012

jotka napisał(a)
Aniu, śliczne zakupy, a kura to z moją chyba są spokrewnione

Ja ziemię do pikowania mam od soboty, ale może dopiero jutro, bo ten tydzień mam pod znakiem wizyt u lekarzy. Moje cynie też już się nadają do pojedynczych lokali i nie tylko one ...

no chyba Jolu jakieś pokrewieństwo jest powinnam pikować a mnie się strasznie chce kawy, chociaż ciśnienie wysokie, chyba zrobię najpierw sobie jakąś niemocną, bo zasnę
marzena 17:44, 26 mar 2012

Ania, to Ty uważaj z ogrodem, pikawka ważniejsza !
ale ja tez tam mam, no akurat nie z pikawką, ale z innymi dolegliwosciami po pracach ogrodowych... i co ? i nic...dalej robię...to chyba choroba nasza jakaś
Ania, no zrobie fotkę tej namnażarki, bo rzeczywisie nie mam, niefotogeniczna jest...
Joanka 21:11, 26 mar 2012

Super zakupy. Moje skrzyneczki też jeszcze nie obsadzone, przed świętami coś wykombinuję
monteverde 21:13, 26 mar 2012

marzena napisał(a)
Ania, to Ty uważaj z ogrodem, pikawka ważniejsza !
ale ja tez tam mam, no akurat nie z pikawką, ale z innymi dolegliwosciami po pracach ogrodowych... i co ? i nic...dalej robię...to chyba choroba nasza jakaś
Ania, no zrobie fotkę tej namnażarki, bo rzeczywisie nie mam, niefotogeniczna jest...

a co tam niefotogeniczna, nie ważne wstawiaj, kręgosłup tez boli po ogrodzie ale co tam
monteverde 21:14, 26 mar 2012

Joanka napisał(a)
Super zakupy. Moje skrzyneczki też jeszcze nie obsadzone, przed świętami coś wykombinuję

same bratki były i stokrotki, bardziej obawiałam się tych przymrozków, a zresztą zbliża się wyjazd na giełdę kwiatową może tam coś wypatrzę
Bogdzia 21:18, 26 mar 2012

Pikawka Ci wysiada a Ty ziemię kupujesz?chociaz jeden dzień mogłaś poczekac. Zakupy fajne.
barbara_kraj... 21:27, 26 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Lawenda mi się też nie przyjęła, liczę na to, że może się coś wysiało na rabacie.. O ile już nie posprzątałam młodych siewek podczas porządków..

Zauważyłam, że najłatwiej przyjmują się sadzonki wetknięte bezpośrednio w ziemię tuż po cięciu pędów kwiatowych, tak gdzieś w połowie sierpnia w taką sobie, piaszczystą glebę

A kura, Aniu, wypasiona Skrzyneczki super!!!
Madzenka 21:34, 26 mar 2012

monteverde napisał(a)
No połaziłam, ale po mieście, kupiłam 50kg ziemi do pikowania, bo już cynie krzyczą przesadź nas i papryka Chocolade też prosi, nawóz w płynie do rh i azalii i wapno do drzewek bo zabrakło i kupiłam wolską dymkę i skrzyneczki i kurę kwiatków do skrzyneczek nie kupowałam bo nic mi się nie podobało, posadzę jak te przymrozki odpuszczą

Śliczności i zazdraszczam skrzyneczek I kurki a dzwonek śliczny jako kompozycja stołowa
Uważaj na pikawkę !!!!
monteverde 21:37, 26 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Pikawka Ci wysiada a Ty ziemię kupujesz?chociaz jeden dzień mogłaś poczekac. Zakupy fajne.

sama jej nie niosłam do samochodu a była potrzebna
monteverde 21:38, 26 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Lawenda mi się też nie przyjęła, liczę na to, że może się coś wysiało na rabacie.. O ile już nie posprzątałam młodych siewek podczas porządków..

Zauważyłam, że najłatwiej przyjmują się sadzonki wetknięte bezpośrednio w ziemię tuż po cięciu pędów kwiatowych, tak gdzieś w połowie sierpnia w taką sobie, piaszczystą glebę

A kura, Aniu, wypasiona Skrzyneczki super!!!

Basiu tak zrobiłam,ale wsadziłam do pojemników, teraz prosto do ogrodu pójdą