Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:24, 13 wrz 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:22, 13 wrz 2015

Do góry

Rozpoznawanie traw 16:21, 13 wrz 2015

Do góry
Witam czy ktoś zna nazwę tej turzycy?

Początki mojego ogródka. 16:19, 13 wrz 2015

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:19, 13 wrz 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:16, 13 wrz 2015

Do góry

Ranczo Edy 16:15, 13 wrz 2015

Do góry
i jest jeszcze jasny róż kwiat liść zielony tylko u mnie trochę liść zmienił barwę czyli wyjaśniał -Sedum Spektabile -chyba wszystkie tak się nazywają

Może niedoskonały ale..... 16:14, 13 wrz 2015

Do góry
Mirka, nie da rady być w dwóch miejscach a ja jeszcze w jednym jestem . Bożenka...no cóż niedościgniony wzór. U niej wszystko przemyślane a u mnie tak jak u Ciebie "wszystkiego po trochu" wszystko mi się podoba kupuje potem nie wiem gdzie wsadzić,wsadzam potem okazuje się,że żle. Brak mi samodyscypliny.
Róż się nie pozbywam ale miłość się skończyła.Ten sezon był trudny dla nich.Przez upały nie byłam w stanie robić koło nich tyle ile powinnam.Rozłożyłam linię kroplującą i to musiało im wystarczyć.Przeżyły dobrze ale ich kwitnienie drugie nie było olśniewające.Na wiosnę rozłożę lepiej linię bo teraz kładłam jak już wszystko rosło.

róże też kwitną

i już jesiennie

Ogród w budowie - nieustającej 16:13, 13 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Kawał pracy za Wami...u mnie też ogród w budowie i w suszy jak u większości z nas, ale już woda w basenie nadaje się do podlewania
Cudowne plony u Ciebie....szopa też przecudnej urody....u mnie tylko dwie dynie i kilka cukini, nie miałam za wiele czasu na warzywnik i jeszcze mój pomocnik zabrał się za plewienie i wyplewił mi maki...więc tak jest u mnie ha, ha, ha
Pozdrawiam Gabrysiu i życzę deszczu pod nowy trawniczek

Czy chcesz przez to powiedzieć, że nie masz nasion tych ślicznych maków?
Dyni mam trzy sztuki, bo pomyliłam je z cukinią i wsadziłam do skrzyni, obok ogórków. To nie był dobry pomysł.
Nowy trawniczek po dwóch wałowaniach, wczoraj został pierwszy raz skoszony i jest najpiękniejszy i najbardziej zielony w całym ogrodzie. Narazie jest.
Czy jak się zetnie przekwitłe jeżówki, to one wiążą kolejne kwiaty? Nie ścinałam i mam teraz resztki.

Ranczo Edy 16:11, 13 wrz 2015

Do góry
a ten to Brillant-ciemny kwiat róż

Ogród w budowie - nieustającej 16:10, 13 wrz 2015

Do góry
Wreszcie mam chwilę przy niedzieli - miałam większy remont, który już się kończy, więc ogród zszedł na plan dalszy, no i praca mnie polubiła - akurat na to ostatnie nie ma co narzekać.
Ulubiony, choć niewybitny aparat mi się zapsuł, nieulubiony i bardziej wybitny nie zachęca do dźwigania i robienia zdjęć. W końcu jednak poszłam i mam kilka , bo nie będę mieć żadnych pamiątek z tego sezonu na zimę.

paniprzyroda napisał(a)
Nadrobiłam zaległości winogrona i u mnie obrodziły w tym roku, dereń dochodzi, ale pestka i skórka składają się na owoc
Mordor do zagospodarowania to dla Ciebie pestka, już widzę te łany roślin Pozdrawiam. Aha, dalie u mnie rosną dobrze jedynie te podpędzane w doniczkach, pozostałe marne, niektóre chyba nie zdążą zakwitnąć.

Winogrona usiłują zjeść osy, są wyjątkowo żarłoczne, zjadły wszystkie gruszki w ciągu dwóch dni, paskudy.
Dalie są wielkim tegorocznym rozczarowaniem - połowa "jeszcze" nie zakwitła. Więc nie wiem jak wygląda część angielskich i nie wiem jak wygląda żółta, którą dostałam od Hani.
Najbardziej z nowych nabytków podoba mi sie Jowey Mirella, niemal czarna, w typie dużych pomponów.

Inne duże pompony to odmiana New Baby, ale na zdjeciach katalogowych była bardziej
pomarańczowa, więc może to jest zupełnie co innego.

Chyba najlepiej kwitną dalie z zeszłorocznego siewu, z pozostawionych karp, czyli mieszanka Bishop's Children

I te NN:

Sielsko - anielsko 16:06, 13 wrz 2015

Do góry
Powiem Wam jeszcze, że chciałabym zrobić na tej studni podest drewniany, taki na wymiar - żeby było bardziej naturalnie. Tylko muszę "złapać" naszego znajomego stolarza.
A jeszcze jedno- przed bukszpanami w żwirku są lawendy. Z braku laku posadziłam te, które już miałam. Takie marniutkie. Ale mam zamiar dosadzić więcej, tak,żeby w sezonie zrobić niebieską masę.

Nie mogę się przekonać do ścieżki. Strasznie mnie denerwuje. Za bardzo razi w oczy. Znając życie jutro spróbuję jak to będzie wyglądało z korą. Zobaczymy.

A wczoraj zaznaczyłam kontury gdzie będą rabaty:

Zaznaczyłam i zaczęłam wrzosowisko.

Wydawało mi się, że kupiłam masę wrzosów. A tu bida - trzeba jeszcze raz do sklepu.
Chociaż najpierw zastanowię się, czy nIe wykorzystać jakiś roślin, które już mam w innej części ogrodu. Mam min funkie ale teraz niezbyt ładnie wyglądają (spalone przez słońce).

W rogach działki staną perukowce bordowy i żółty. Zrobią ładną "masę" bo są już trochę rozrośnięte. A reszta to zobaczymy

Niestety wszystko robimy ręcznie. Usuwanie darni to tragedia. Niby coś popadało ale powyżej 5 cm w głąb już jest skała. U nas jest glina i strasznie ciężko się kopie. A od poniedziałku jestem w ogrodzie sama, bez jakiejkolwiek pomocy Ciekawe czy cokolwiek uda mi się zrobić.
Cały teren jest na lekkiej skarpie. Z jednej strony - fajny efekt, z drugiej o wiele trudniejszy teren.
Ranczo Edy 15:57, 13 wrz 2015

Do góry
ten to Aureova riegatum -zółto zielony liść

Ranczo Edy 15:54, 13 wrz 2015

Do góry
Ten to Matrona - ciemne łodygi

Trudny teren - dużo pracy! 15:50, 13 wrz 2015

Do góry
Pracowita niedziela. Poszerzona rabata z hortensjami, przygotowany pas do zimozielonego zywoplotu, ziemia z niego przesiana trafiła na pas między skarpa a tarasem bo tam nie za specjalnie rosła trawa.
Pogoda wspaniała, napędza do pracy.
Poza tym wszystkim troszkę porządków zrobiłam za ogrodzeniem. Musiałam rozgarnac kupki ziemi a potem ładnie wygrać i wyrównać. Chyba a się na robiłam bo kręgosłup daje się we znaki

Koniec dnia zakonczylismy pierwszym ogniskiem na Naszej działce z kiełbaskami, pieczonym chlebem i kartoflami

W miniformacie 15:42, 13 wrz 2015

Do góry
Elu, dzięki.

Ogólnie bardzo kiepsko, ale w szczególe jako tako.
Deszcz dał nadzieję, że jakoś się rośliny pozbierają.
Trawnik do zrobienia bo tragedia, a w rośliny nie wszystkie doczkały deszczu.
Zrobiły się wolne miejesca.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 15:23, 13 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Dzisiejszy zestaw, po ile cebulek wsadzacie do takiego koszyczka?

Koszyczki na zdjęciu wyglądają na bardzo małe ...albo to ja mam coś z okami

ja bym w nie wcisnęła ile wlezie
Ogród Loczka 15:18, 13 wrz 2015

Do góry
Ogród Loczka 15:17, 13 wrz 2015

Do góry
Piękna niedziela
Życie w wiejskim ogrodzie 15:14, 13 wrz 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies