Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 22:28, 12 wrz 2015

iwka napisał(a)
zmiana avatarka zmyliła mnie na początku, ale jak doszłam do wykopalisk z ziemi to już wiem gdzie jestem

Hortensje masz śliczne

Iwka mam nadzieje, ze ten na długo ze mną pozostanie
hihihi gdyby nie te wykopaliska hihihi
KasiaW76 22:29, 12 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

No to faktycznie ceny super!! Ja byłam zaskoczona że w L czosnki takie tanie 6 Szt za 5 zł to Fajna cena.

czosnków mam 3 paczki hmmm może wystarczy

Moja mama dzisiaj była w Aldi i dokupiła jeszcze 3 paczki gdzie Ja to posadze no?
KasiaW76 22:31, 12 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
I powtórzę extra zakupowe szaleństwo cebulkowe

Extra to będzie głowienie się gdzie je posadzić i jak
KasiaW76 22:59, 12 wrz 2015

Zapomniałam się pochwalić, że zaczęłam przekopywanie pasa długiego na 15 metrów, a szerokiego na 1,2 metra. Będę robiła kiedyś szczelny parawan odgradzajacy moje miejsce parkingowe z dzialka i bedzie z iglakow czyli thuje albo świerki albo kanadyjskie. Jeszcze nie wiem
KasiaW76 15:50, 13 wrz 2015

Pracowita niedziela. Poszerzona rabata z hortensjami, przygotowany pas do zimozielonego zywoplotu, ziemia z niego przesiana trafiła na pas między skarpa a tarasem bo tam nie za specjalnie rosła trawa.
Pogoda wspaniała, napędza do pracy.
Poza tym wszystkim troszkę porządków zrobiłam za ogrodzeniem. Musiałam rozgarnac kupki ziemi a potem ładnie wygrać i wyrównać. Chyba a się na robiłam bo kręgosłup daje się we znaki

Koniec dnia zakonczylismy pierwszym ogniskiem na Naszej działce z kiełbaskami, pieczonym chlebem i kartoflami

AnnaCh 22:35, 13 wrz 2015

Kasiu, super wyszło Fajnie będzie z iglakami przy parkingu, trochę będzie intymności w ogrodzie A smak ziemniaczków z ogniska - bezcenny
Buziaki
Efffa 22:39, 13 wrz 2015

Kasia super!
KasiaW76 23:06, 13 wrz 2015

Padam dzisiaj nie wiem tylko na jakie się zdecydować nasadzenia Serb, kanadyjska czy thuja. Wybór niby prosty a taki trudny ...
Anda 15:50, 15 wrz 2015

Dobra robota W wyborze nie pomogę niestety, iglaczki to nie moja działka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaW76 21:03, 15 wrz 2015

Od jakiegoś czasu zbieraliśmy się z mężem do postawienia murku oporowego przy jednym z tarasów. Niestety brak wiedzy na ten temat czy też brak umiejętności nie pozwalało nam ruszyć z tym tematem z miejsca.
Wielka życzliwość Enya73 i jej pomoc oraz wskazówki pozwoliły, że od dawna zalegający temat w końcu nabrał mocy rozruchowej To co otrzymaliśmy jest bezcenne Teraz musimy tylko skończyć pracę aby móc pchać temat ogrodu dalej

Anita DZIĘKUJĘ za przesympatyczne popołudnie oraz pomoc i wskazówki
Okulary przechowam do następnego spotkania