ładna ale ja raczej chce zachować żwirowe rabaty z większymi krzewami a byliny tylko jako dodatki ale w tym trójkącie mi czegoś brakuje kurcze na wiosnę będzie ładnie jak zakwitną azalie, różanecznik, magnolia i wiciokrzew ale potem pusto no nie licząc takiej małej niespodzianki :
Wiciokrzew znowu będzie kwitnął
Moja jabłonka w tym roku pierwszy raz ma jabłuszka już się nie moge doczekać aż dojrzeją:
aaaa i jeszcze dziś moja nową lampkę i gniazdko elektryczne 2w1 pomalowałam 3ci raz jeszcze jedna warstwa i będę montować elektrykę pierwsza wyszła nie najgorzej (robiłam ją całe 2 dni) zobaczymy jak ta będzie wyglądać pierwsza:
a na koniec opielilam moja warzywna gorke, ktora juz prawie nie jest gorka i porozsadzalam truskawki. W przyszlym roku beda tam rosly tylko truskawki.
tu widok z okna
narazie rosnie tam troche truskawek, na srodku dziki pomidor i roslinki od Irenki. Z tylu jeszcze cukinia i buraczki ale juz ich niedlugo tam nie bedzie. No i koperku pare ladnych peczkow. Sam sie rozsial wiec poczekam troche jak podrosnie, posiekam i wrzuce do zamrazalki.
Super zakupki. Ja też widziałam dzisiaj takie czosnki po 1 zl za cebulkę a takie tulipany zakupiłam w ubiegłym roku(4zł za 8 szt) piękne lecz ich minusem jest to ,że pokładają się, nie wiem czym to jest spowodowane chyba są wrażliwe na słońce.
potem poogladalam moje kwiatki i kwitnie rozyczka, taka mala, ktora przesadzilam w upaly
rozchodnik, ktory wsadzilam w ziemie miesiac temu ma sie dobrze i wypuscil odnozke
Fajna sprawa Wstyd się przyznać ale ja na ziołach nie znam się najlepiej
Znam tylko te podstawowe Najczęściej korzystam z suszonych ziół podpisanych na torebce
Witam i podziwiam piekny ogród. Nie wyjdę jednak bez pytania ? Co to za żurawki? U Ciebie chyba dużo słońca i widać, że sobie świetnie dają radę. Takie właśnie chcę na południową wystawę.