Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudny teren - dużo pracy! 13:25, 21 sie 2015

Do góry
Pendula mojego męża

Moja kanadyjska nie wiem czy na stałe w tym miejscu bo wiele okaże się po posadzeniu thui Niemniej jednak jest piękna

Miskant strictus

Na tej rabacie thuje posadze ale jeszcze nie w tym roku... najważniejsza jest ta szeroka po drugiej stronie

Susan z miskantami, a tych mniejszych nie pamiętam za to Enya73 powinna je znać

Ta rabata musi taka pozostać....

Proszę o wyrozumiałość dla tej skarpy i jej wyglądu. Wszystko z czasem... kora umiejscowiona tam gdzie brak agro bo woda spłukiwala mi piasek

Będzie Halloween Udało mi się ją wyhodować na piasku

Tu ma być ogród :) 13:07, 21 sie 2015

Do góry
U Kasi z ogrodu pod górkę wypatrzyłam obłędne żurawki Peach Flambe - w końcu je mam!
W lokalnych szkółkach nie do zdobycia, więc zostały zakupy internetowe.
I kolejny raz pełne zadowolenie, przepiękne rośliny, perfekcyjne spakowane, w dobrej cenie i jeszcze tania przesyłka - i jak ja mogę narzekać, że przez internet badziewie wysyłają?
Mi w całym sezonie nie zdarzyła się żadna wtopa zakupowa przez internet, z każdych zakupów byłam bardzo zadowolona.
Sami zobaczcie:

Peach Flambe

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:07, 21 sie 2015

Do góry

już jesiennie

na chwast nie zwracać uwagi!

Pszczelarnia 13:05, 21 sie 2015
Do góry
mam pytanie ....na moich szałwiach...zaobserwowałam pszczoły? ...chyba..... czy osy?

nie widziałm uli w okolicy ...muszę sie po kątach porozglądać lepiej.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:05, 21 sie 2015

Do góry
I z samodzielnego siewu

Trawa woła o koszenie, ciut się boję, żeby mi potem nie wyschła

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:02, 21 sie 2015

Do góry
a wygódki z jednej strony już nie widać

i w warzywniku

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:59, 21 sie 2015

Do góry

liriope też w tym sezonie w kwiatkach będzie

Czas zaczynać, a w głowie pustka... 12:53, 21 sie 2015

Do góry
Czy tak powinna wyglądać rozplenica? Kupina na jesieni a na z początkiem lata zaczęła wypuszczać jakieś dziwne kłosy, juz myślałam że mi się pomyliło i to nie była rozplenica a tu znowy zdziwienie, bo teraz tamte uschły a wypuszcza kłosy takie jakie powinna mieć.
Czyżby 2 w 1

działka ztalerzowana teraz pozostaje oczyścić, dowieźć ziemi i startować. Oj boję sie strasznie że chwaściszewo powróci zamin trawa urośnie!!!

Tu ma być ogród :) 12:50, 21 sie 2015

Do góry
Narzekałam na moje konwalniki, które jakby wcale nie rosły, a tu wczoraj niespodzianka, wypatrzyłam, że jeden z nich tak mi się rozmnożył

I co zrobić, bo będę je przesadzać na inne miejsce, poodcinać i potraktować jako małe sadzonki, czy próbować przenieść cała kępe wraz z tymi maluchami?
Odcienie zieleni 12:42, 21 sie 2015

Do góry
Obiecane Evergoldy - wczoraj już nie dałam rady.

Pszczelarnia 12:32, 21 sie 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ale czyściec Humelo u mnie wcale dłużej od liatry nie kwitnie... mam i jedno i drugie. Czyściec wcześniej i już kończy żywot a liatra różowa jeszcze kwitnie w najlepsze.

Czyściec

Jeszcze wyjaśnienie/sprawdziłam dokładnie:
mam 2 czyśce koło siebie i koło seslerii
sam gatunek - stachys officinalis (czyściec lekarski, bukwica lekarska) - rozeta liści jest bujniejsza, kwiatostan rozstrzelony
staychs moenieri (nowa nazwa densiflora) 'Hummelo' - rozeta liści jest w kępce, kwiatostan bardziej zwarty.

Różnią się terminami kwitnienia: gatunek zakwita wcześniej, a odmiana później (u mnie na tym samym stanowisku).

Tutaj jest s. 'Hummelo' (?):

Odcienie zieleni 12:28, 21 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Już raz myślałam, że umarł ale jak widzisz ma malutkie listeczki ale ciągle wygląda jakby umierał

Wow, to chyba będzie hit dnia - Krasnoludek jak nic
Mój mały zakątek :D 12:15, 21 sie 2015

Do góry
Obok raczej jakąś lawenda przy cegiełkiach żeby uspokoiła czerwień

Placyk i obok chodnik

Ścięty narożnik też ułożony po skosie
Podwórkowa rehabilitacja 12:15, 21 sie 2015

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 12:13, 21 sie 2015

Do góry

Melisa na suszki i do nalewki, jarmuż na czipsy, świeże pomidorki na suszenie a ogóras chyba na nasiona bo jest olbrzymi.
I bukiecik dla zaglądających mocno już sfatygowany ale uroczy

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:07, 21 sie 2015

Do góry
Rabata przy domu ładnie się rozrosła:

niestety stojak z surfiniami mocno pachnącymi w ostatnie wiatry dwa razy się przewrócił i surfinie straszą już a domem , bo wyglądają koszmarnie
a takie były oblepione kwiatami

lawenda z mojej rozsady ładnie się rozrosła i mimo iż niewielka to zakwitła obficie

teraz tak po cichutku myślę, aby może jakoś obsadzić taras (po cichutku, bo M. przeciwny)
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:03, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Kolejną różą, którą chcę się pochwalić to Brother Cadfael Austina. Pierwszy rok stała u mnie w donicy, a w tym sezonie przesadziłam ją do gruntu. Jest zdrowa, pięknie pachnie - tak jak stare róże, szybko i często kwitnie.

Pięknie!! Zestawienia i połączenia a wcześniej podziwiałam szałwię z tym żółtym, no nazwa mi wyleciała
Życie w wiejskim ogrodzie 12:00, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Załapałam się na fotki
Slicznie masz, bardzo romantycznie. Uwielbiam takie klimaty. Suszy u Ciebie raczej nie widać, na szczęście.

Ślicznie dziękuję Ogród romantyczny ... podoba mi się to określenie
Sucho niestety jest ale rośliny dobrze są ukorzenione i radzą sobie ... muszą

Podwórkowa rehabilitacja 11:54, 21 sie 2015

Do góry
Nadaję z telefonu bo jestem w centrum przetwarzania co popadnie.
Moje pomidorki koktajlowe żółte i czerwone obrodziły i je suszę a potem zalewam olejem.
Sprawdziłam jest to smaczne i nadaje się do konsumpcji
Hortensjada 11:54, 21 sie 2015

Do góry
Już dawno powinnam być w drodze ale oczywiście musiałam najpierw podlać ogródek no i wykradłam telefon syna, na którym fotki są fajniejsze, przy okazji wpadłam na prawie to samo ujęcie z wiosny ( jednak te hortensje mają moc )

Pa i dzięki za odwiedziny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies