Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród z łezką II 11:31, 19 kwi 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Też czytałam, tylko szkoda, ze krótko kwitnie
Też mam kiku

Magnolia też krótko...a ciągle sadzimy nowe
W Gąszczu u Tess 10:40, 19 kwi 2018

Do góry
pięknie Tess.
Ciemierniki rzadzą, reszta wzorowa
Lawendowy zawrót głowy 09:53, 19 kwi 2018

Do góry
A to ci niespodzianka! Jak się cieszę, że mogę Cię poczytać, kochana
Ogród wygląda pięknie - ta soczysta zieleń i kwitnące kwiatki Magnolia przepiękna
Ale wiadomo, każdy ma jeszcze coś do zrobienia w ogrodzie. Wyobraź sobie, że codziennie coś robię i nadal widzę, co nie zostało zrobione. Znam to

U mnie lawenda wygląda jak nieżywa. Przycięłam ją krótko (a mam ją drugi rok) i czekam na zielone.

Buziaki
Moja działka na Dębowym Lesie 09:21, 19 kwi 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Śliczne clematisy. A magnolia, gdy kwitnie, to najpiękniejsza w ogrodzie. Ogród pięknieje i cieszy

Do pokazu clemkow jeszcze trochę czasu.
Ale magnolia bardzo rozświetla ogród co nas cieszy.
Skarbonkowy ogródek 09:09, 19 kwi 2018

Do góry
wow
ja to nawet nie umiałabym tak narysować
na planowaniu się totalnie nie znam sama jestem w kropce i zawsze liczę na dobre dusze

magnolia śliczna
W Dolinie Muminków 08:47, 19 kwi 2018

Do góry
O..już cieszycie się wiosną, super domek, fajną ma Mikołaj lornetkę

Magnolia na przywitanie wiosny...dziękuję

Całuję Basiu
Ogród, mydło i powidło. 07:42, 19 kwi 2018

Do góry
Magnolia Kobus sprawiła ci niespodziankę, szkoda m. Jolante.

Dereń kousa za chwilę da pokaz na bogato
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:02, 19 kwi 2018

Do góry
Witam ponownie, wszystko zaczyna rosnąć, więc pokażę co się zmieniło i nadal będę prosić o rady, bo chciałabym coś podziałać, tym bardziej, że zbliża się komunia i fajnie jakby jakieś rośliny tam widniały zamiast chwastów.

Przód domu, mamy już płot (częściowo - czekamy na ostatni odcinek), trawa ogarnięta

Nadal proszę o porady jak zagospodarować ten kawałek przy podjeździe (na razie jest klon czerwony, ale w dość marnym stanie i nie wiem czy zostanie), widziałabym tam trawy niskie, może red baron, hosty, jakieś zimozielone rośliny (jak bukszpany, cisy, sosny miniaturowe, kosodrzewina?, tam jest bardzo mało słońca) Myślę, że przy podjeździe dobrze byłoby wysypać żwir, ale jak to będzie się trzymać kupy jak gdzie indziej dam korę?)

Na tej części chętnie widziałabym rododendrony, ale jak je posadzić? w lini przy oknie? co posadzić pod nimi żeby nie były przysłonięte? błagam o podpowiedź, ten kształt mnie przerasta.
Drzewo pod oknem to magnolia

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:29, 18 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Mam nadzieję, że stipy nie pikowałaś po zdziebku ja siałam 2 lata z rzędu i to duuużo gęściej, potem tylko brałam łyżeczką do herbaty wykopywałam, lekko ruszałam korzenie z ziemią i sadziłam takie spore kupki - potem fajnie jak się wsadzi do ogrodu takie zieloniutkie i spore kępki. Mam wrażenie że stipa aż tak nie przyrasta na grubość. Warto dużo zebrać nasion i potem gęsto posiać
w tym roku dokupiłam w sklepie, ale nasiona będę zbierać latem żeby móc zasiać. Pamiętam że siałam koncem stycznia już, w swoje urodziny [i dlatego pamiętam].

Jak widzisz - nadal nie przeszłam całego Twojego ogrodu

Magnolia cudniasta!

Stipe pierwszy raz siałam. Teraz wiem, żeby to zrobić gęściej i żeby wysiać wcześniej. Pikowałam kępki podobnym sposobem, tylko, że metodą widelcową.
Ptasi gaj 23:26, 18 kwi 2018

Do góry
Cd

Magnolia. Żółta

Aby nie było tak wspaniale to na koniec mam takiego śmiesznego migdałków.
W zeszłym roku był obsypany pakami kwiatowymi przyszedł mróz i smarzł. W tym roku nie ma mrozu i wyglada jak widać.

W oflisowym ogrodzie 22:59, 18 kwi 2018

Do góry
Super będzie jak porośnie pergola winoroślą. Będzie takie urokliwe wyjście do ogrodu. Ale ta nowa magnolia ma duże paki i piękny kolor. Będzie spektakularna
Bawarka 22:42, 18 kwi 2018

Do góry
Zjawiskowe zdjęcia o poranku.
Magnolia też urzeka swym pięknem.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:40, 18 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Magnolia piękna.
Wszyscy mają a ja nie .

Nie płakusiaj. Ja mam dwie 5 cm wyższe od tulipanów. W dodatku niekwitnące.
Dwa ogrody 22:14, 18 kwi 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Mariola zaglądam - u mnie sasanki nie mają szans, miałam jedną od Karoli to wcięło ją lub zechlał kret
Magnolię też bym chciała właśnie białą ale mocno rozłożystą, nawet w kształcie parasola... miałabym miejsce na dwie obok siebie. Może jak ogarnę tam nieporządek to w przyszłym roku kupię coś w Opatówku.

żonkile i narcyzy też dziwnie małe u mnie

A słówko wyrudować funkcjonowało jeszcze w moim pokoleniu.

Agato, mam miejsce tylko na jedno drzewo i kusi mnie magnolia, widziałam dziś duże okazy, ale nie białe.
Już je widać ponad bukszpanem

i kolejne botaniczne

Moja działka na Dębowym Lesie 21:58, 18 kwi 2018

Do góry
Śliczne clematisy. A magnolia, gdy kwitnie, to najpiękniejsza w ogrodzie. Ogród pięknieje i cieszy
Dwa ogrody 21:50, 18 kwi 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Mariolu a jak orlaya? Udało się coś?

Łucjo, w prawym górnym rogu widać orlayę przepikowaną. Dziś prawie ugotowałam pikówki kwiatów. Wyniosłam je już pod tymczasową folię, jak wróciłam z pracy to prawie leżały kaput. Nie zapowiadało się tak ostre słońce, wywietrznik zostawiłam za mały. Do wieczora trochę się podniosły.
Czy siatka cieniująca 35 nie będzie za ciemna, by nakryć z góry? Ktoś wie?

zakwitła magnolia

a obok tulipany

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:50, 18 kwi 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wiśnia cudna, też mam taką
Magnolia też śliczna

A dziękuję, dziękuję.

Pochwalę się też co raz większą Hakone i coraz bardziej czerwonym klonikiem japońskim:

Graby wystartowały, ale niezbyt równo się zielenią:

Grujecznik, ten co akurat nie pachnie, bawi oko czekoladowymi listkami:

Powojniki i piwonię wyciągają się ku słońcu:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies