Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

AgnieszkaW 13:08, 24 kwi 2018

Jak ja kocham ten Twój wiosenny ogród. Buziaki
Urszulla 13:13, 24 kwi 2018

A gdzie takowe narcyze można kupić (PW). Raz tylko kupowałam wysyłkowo,miały być białe pełne a są inne. Choć i tak je lubię.
sylwia_slomc... 13:28, 24 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)

Hej To młoda, dwuletnia sadzonka, którą ukorzeniłam z powojnika kupowanego z 15 lat temu pod nazwą "botaniczny" do starego ogrodu

Śliczne są te botaniczne, nie nachalne, a wdzięczne
GorAna 22:28, 24 kwi 2018

Mariolu nacieszyłam oczy Twoimi narcyzami, zwłaszcza białymi, bo moje chyba wszystkie wymarzły
Wyszły ociupinkę z ziemi i zoong
Sasanki też masz cudne, nie wspomnę już o reszcie
Pozdrawiam
paniprzyroda 06:19, 25 kwi 2018

magnolia napisał(a)
hej, ale masz ładnie, kwiaty wszędzie!
Sabińska się obudziła?

Magnolio, chciałabym zobaczyć Twój wiosenny ogród, zapraszam z fotkami do mnie sabińska ledwo dycha, ale dwie nitki są w tej mniejszej sadzonce, kilka w większej
paniprzyroda 06:23, 25 kwi 2018

margaretka3 napisał(a)
Mariolo, jak lubisz narcyze, to ja Ci gorąco polecam pachnące Cheerfulness i Bridal Crown, są świetne.

Popatrzyłam w necie na zdjęcia. Mnożą się? Gdzie kupić, u kogo? Widzisz, bez pytań się nie obejdzie
paniprzyroda 06:30, 25 kwi 2018

Kuklik napisał(a)
Hej nie będę udawać że nadrobiłam zaległości, ale wiosnę obejrzałam Coraz piękniej
Zobaczyłam grujecznika, powiedz, czy jak był mały to zabezpieczałaś na zimę jak judaszowca? Zasadziłam jesienią i chyba nie żyje. Nie wiedziałam że to taki wrażliwiec... Widzimy się na bzach?

Dzięki Nie pamiętam dokładnie, ale grujecznika mogłam owinąć na zimę tylko w pierwszym roku, później na pewno nie zabezpieczałam. Judaszowca za to nie zabezpieczałam na pewno ani razu, bo był kupiony w stanie bezlistnym jako grujecznik, a potem okazało się, że to judaszowiec.
Grujecznik u mnie bardzo wrażliwy był do tej pory na majowe przymrozki i pierwsze letnie upały, ale z roku na rok jest coraz lepiej.
Na lilaki się wybieram, więc do zobaczenia
paniprzyroda 06:40, 25 kwi 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Jak ja kocham ten Twój wiosenny ogród. Buziaki

Aga, miłe to, co piszesz

Kochamy te nasze i nie nasze wiosenne ogrody i to jest czas, kiedy cieszymy się nimi najbardziej, latamy rano i wieczorem i sprawdzamy kolejne pączki, listki, kolory i niespodzianki.
Ja uczę się przyjmować takie słowa z radością, i nie dodawać nic w stylu "...ale przecież jeszcze to jest nie tak, tego mu brakuje, za młody, za stary, nie ten kolor..."
paniprzyroda 06:44, 25 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
A gdzie takowe narcyze można kupić (PW). Raz tylko kupowałam wysyłkowo,miały być białe pełne a są inne. Choć i tak je lubię.

Tylko kilka cebul kupowałam stacjonarnie u mnie, reszta to wysyłkowe oraz markety. Zdrówka życzę, czytałam, że już lepiej
paniprzyroda 06:49, 25 kwi 2018

GorAna napisał(a)
Mariolu nacieszyłam oczy Twoimi narcyzami, zwłaszcza białymi, bo moje chyba wszystkie wymarzły
Wyszły ociupinkę z ziemi i zoong
Sasanki też masz cudne, nie wspomnę już o reszcie
Pozdrawiam

Na moich też widać pozostałości mrozowe. Kiedyś miałam narcyzy w hurtowych ilościach i jedna zima albo mucha załatwiła wszystkie cebule jednorazowo. Teraz powoli wracam do nich. Utrzymają się pewnie te babcine, reszta to jednak loteria, szczególnie te z serii dla kolekcjonera, ale co się nimi nacieszę, to moje