Violu, nie wiem. Dostałąm od Ewy bacowej, mocno podzieliłam, a jak się rozrosła, zrobiłam piękny dywan. Musze w końcu skatalogować moje roślinki i popytać się o nazwy moich żurawek.
Ale kupiłam trzy piękne żurawki Berry Smothie. Polecam. Bardzo wytrzymałe na słoneczko, pięknie się rozrastają. Wiosną będę ją dzielić
Pada deszcz, pada deszcz dzwonią...krople o parapet
W kroplach deszczu najpiękniej wygląda mój przedogródek, bo kolory są nasycone i roślinki czarują swym wyglądem. Jasnota plamista od Ewy jest przecudna i koło bodziszka korzeniastego i begonii stale kwitnącej wygląda bosko. Mało to skromne ale tak myślę
Już wiszę na płocie i marznę☺. Jest ślicznie. Ciekawe co fajnego wymyśliłaś tym razem? Perovskia lubi się pokładać, w towarzystwie miskantów lepiej wygląda.
Ja się wyżywam w innych ogrodach, u mnie na razie koniec zmian, odetchnęłam z ulgą i przerzuciłam siły na wnętrza☺.
Pozdrawiam
Byłam dzisiaj na zakupach w Auchan i zajrzałam do działu ogród. Dużo cebulowych było, ale ceny takie sobie.
Chciałam kupić krokusy - 5 cebulek 5,00 zł to jak myślicie dużo?
Kupiłam tulipany, tylko dwa opakowania 5 cebulek 7,00 złotych. Ale tego mieli, oczy bolały.
Chyba dokupię w Biedronce i poczekam na październikowe wyprzedaże w siatkach
Teraz specjalne podziękowania dla Marzenki. W zeszłym roku były debaty nad donicami tarasowymi i z głosowania wyszło całkiem coś innego. Jednak Marzenka rzuciła pomysł zachwycona donicą Jagody i bardzo za to dziękuje bo ja jestem ogromnie zadowolony, że posłuchałem i posadziłem Morning Lighty... pelargonia tymczasowo na ten rok bo brakuje pomysłu co posadzić przed miskantami.
Druga donica też ma się dobrze i lawenda kwitnie pięknie drugi raz... pomijam fakt, że moja nadaje się na śmietnik, a tutaj jest ogromna. Nie będzie bukszpanów tylko lekkie roszady z rozsadzeniem lawendy
Jak już wszedłem z aparatem na to drugie podwórko to pochwale się zakończonymi pracami nad jedną z dwóch skarp. Fakt roślin nie ma tylko zagrabiona i wyrównana ziemia i pomysłu co na tych skarpach posadzić też nie mam, ale co tam
Mnóstwo jeszcze pracy i sprzątania, na dniach wchodzi ekipa od elewacji, więc kolejny krok do czystości będzie poczyniony. Na dzień dzisiejszy marzy mi się zakopanie nawadniania i trawnik z rolki, ale to marzenie niestety się nie spełni
Chcę założyć drugi wątek bo nie wiem jakie drzewa w końcu posadzić, a od tego i żywopłotów chce zacząć
Ewuniu...myślami jestem z Tobą...wiesz zresztą.
Przesyłam Ci zdjęcie królowej w moim przedogródku- jasnota od Ciebie nie dość, że rośnie z jakąś kosmiczną siłą to jeszcze obficie kwitnie
Buziaki i uściski
ale ślicznie mmmm Joasiu super zakupy i wpadła mi w oko w szkółce ta trawa ciemna śliczna Pięknie u Ciebie pierwsza fota robi wrażenie i róże śliczne a co tam będę gadać bajka