Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:57, 18 sie 2015

Do góry
Mania0 napisał(a)
Witam wszystkich
Mam ogromną prośbę, doradźcie jak uzyskać taki efekt (chodzi o sosnę), jakiś specjalny gatunek? To jest jedna czy dwie? Może jakieś inne iglaste drzewko?

Miały być brzozy.. no ale niestety.

Takie niwaki formuje się z różnych sosen, najlepiej kosodrzewina, bo rośnie szeroko. Można z każdej tylko musi być systematycznie cięta. Najlepiej poszukać w szkółce jakiegoś szerokiego i już wyrośniętego okazu, i potem przez kilka lat formować podcinając świeczki. Użyj wyszukiwarki, są rady jak zrobić niwaki, Bogusław w swoim wątku " Ogród Bogusława" dużo pisze i pokazuje jak formować sosny.
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:48, 18 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)

Irenko zwiedzam ile się da jak tylko gdzieś jestem ale fotki się musi chciec wgrywać hmmm. Za ciepło

A te dalie posadziłam do donic i piękne liście same w sobie ale strasznie marne kwiatki maleńkie co znów nie tak zrobiłam, w kompoście posadzone dziady.

nie dałam ręki coby widac było

Moje super są, znaczy jedna, bo 2 zżerały ślimaki, zabrałam w inne miejsce i już spore i gęste, myślę, że nawet zakwitną i wtedy znowu przeniosę tam gdzie miały być, przy złotej hakone
tak podrosły, kwiat taki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:48, 18 sie 2015

Do góry
Rudbekie też szczęsliwe - muszę jeszcze im dosaczić takie brązowo żółte (to chyba czarnookie Zuzanny)...

ścieżka z płyt jest koszmarna, ale może w przyszlym roku da się ja zmienić (łączy się to z instalacją nawadniania i prądem)

Przy ławce floksy też się mają w miarę dobrze

I jarzębiny w bród
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:40, 18 sie 2015

Do góry
Za to ślicznie przyjeła się od Małej koniczynka

Ze słońca korzysta oczywiście hibiskus

Ku mojemu zdziwieniu nawet floksy dyszą jeszcze
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 11:38, 18 sie 2015

Do góry
Na nowej rabacie bardzo ładnie rozrosły mi się trawy:

trawa Blue Eros ma kwiatostany jak mglisty obłoczek

trzcinnik karl Forster

na miskancie Flamingo pojawiły się kwiatostany
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:34, 18 sie 2015

Do góry
leki zaczynają działać, dobrxze vże miałam je od zaszłego razu bo stan zapalny nie rozwinął się na tyle by uziemić mnie na tydz. udało mi się wypionizować i 2 min przejść po ogrodzie i sprawdzić stan roślin. Szału nie ma ale tragedii też nie. Jest po prostu zielono...
Wybaczcie za jakość fotek i uijęcia ale nie moge jeszcze manewrować ciałem tylko robię na sztywno

Przy oczku stracona na ten rok jest nowo zakupiona hartka, będzie trzeba nan następny poczekać aż odbije...

Horty ogrodowe straciły kolor
Ogródek Iwony 11:34, 18 sie 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
podoba mi się twoja stipa w połączeniu z czerwonymi daliami też muszę zebrać nasionka
pozdrówki

Edytko, stipę mam połączoną z jeżówkami, ale chyba mają mało słoneczka w niej, bo jedna już mi przekwitła
edit: przejrzałam zdjęcia, jesteś spostrzegawcza Faktycznie blisko stipy rośnie dalia i fajnie to wygląda

Ogródek Iwony 11:31, 18 sie 2015

Do góry
Bożenko, dziękuję. Trzeba zmienić klimaty, aby się nie denerwować brakiem deszczu. Na to nie mamy wpływu. Mam nadzieję, ze córcia moja dobrze mi ogródek podlała. W sobotę się okaże

Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:19, 18 sie 2015

Do góry
Budleja Dawida posadzona w tym roku ładnie się rozrosła, rozkwitła, pachnie i wabi motyle

regularnie wycinam przekwitłe kwiatostany, dzięki temu ciągle kwitnie na nowo
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:18, 18 sie 2015

Do góry
Pokażę się z moją rabatką i tutaj. Jeślinie mogę w dwóch miejscach, to proszę o informację (zamieszczam tez wszystko w moim wątku). mam pytanie odnośnie tego czym podsadzić tuje przy tarasie- miejsce cieciste. Myslę o żurawce citronelle albo może illex crenata golden gem. Citronelki są przefajne, tylko nie wiem czy będzie je widać- teran jest ponizej tarasu. Poradźcie- moze cos innego?

Aha i jeszcze coś- zakochałam się w robieniu ostrych kancików
Mój mały ogródeczek :) 11:17, 18 sie 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

Aga, przytnij liście, bo roślina wysila się na ich utrzymanie i może być utrudnione korzenienie się. Patyczki wsadzałaś z piętką, czy cięty dół sekatorem?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:09, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana, rozmawiałam z tobą o tej trawce. Możesz mi podać jej poprawną nazwę? Czy to jest hakonechloa macra aureola? Ktoś pisał na forum, że na słońcu ją przypala. Jak ona się zachowuje u ciebie?
Leśne Wzgórze 11:07, 18 sie 2015

Do góry
Aniu, witam się oficjalnie. Klimaty rzeczywiście podobne, ale u Ciebie ogrodnicze zaawansowanie znacznie większe
Ślę moje tegoroczne wiewiórki
]
Będę zadręczać Cię pytaniami, ale na razie spróbuję spokojnie pooglądać Twoje dokonania
Heliopsis helianthoides - Słoneczniczek szorstki 11:03, 18 sie 2015

Do góry
Mam trzy duże krzaki tych kwiatków. Pięknie i długo kwitną. Pamiątkowe kwiaty jeszcze z ogrodu po dziadkach mojego męża

Do raju daleko - u Ewy 11:02, 18 sie 2015

Do góry
Powojnik Kiki Te Kanawa ma swoje pierwsze dwa kwiatki

Impomea (wilec) mnie zaskoczyła. Nie wiedziałam, że kwitnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Drugie techniczne pytanie:
Od strony płotu masz gracki za hortkami, przed nimi sedum...
Chyba tak, jak się mylę, to mnie popraw.
W jakiej odległości sadziłaś gracki od siebie i między sobą, w jakiej odległości od gracków masz hortki, a potem sedum?
Dasz radę mi to oszacować? Byłabym wdzięczna
Ogród Agi K. 10:51, 18 sie 2015

Do góry
I zapomniałam załączyć zdjęć...Także nadrabiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:50, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana,którędy odprowadziłaś kabelek od pompki?
Choroby róż 10:50, 18 sie 2015

Do góry
Nie wiem co jest mojej róży, listki zasychają mimo że nie ma sucho.
,
Do raju daleko - u Ewy 10:48, 18 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Mój przedogródek. Stipa już wyrosła, a taka malutka ciągle była. Z przetaczników jestem bardzo zadowolona -kwitną bez przerwy To wielkie przy tui to kosmos czekoladowy z kłącza. Jest o wiele większą rośliną, niż te kupione jako jednoroczne. Jednak te jednoroczne kosmosy bardziej mi się podobają

Piękna rabata, o dziwo u ciebie przetacznik super, ja się z nim pożegnałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies