Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 10:57, 18 sie 2015

Kapibara napisał(a)
Kasiu no to poszalałaś Dbaj o swoje kosteczki dziewczyno, bo kto będzie nowe chciejstwa w ogrodzie usadzał?

Tylko nich Ci nie przyjdzie do głowy ustawienie u siebie takiej fontanny!

Ale muszę przynać z nieukrywaną zazdrością, że fotki fajne, może oprócz ciemki i pszczółek Jakiś czas temu miałam też taki niecny plan aby pojechać na Chorwację ale czynnym kierowcą jest tylko Emuś, więc odpuściłam...

U mmnie prawie wszystkie byliny wycięte, bo padły i mam łyse placki, a pieniążków na nowe chciejstwa brak. W to lato to chyba tylko plantacja kaktusów by wytrzymała

serdeczności

Kurcze nawet nie wiecie jak cięzko jest osobie tak ruchliwej jak ja powiedzieć nie rób tyle - równie dobrze mozna by było mnie zamknać w klatce, masakra, a tyle chciałam zrobic, zwłaszcza teraz gdy mam urlop io doopa - będzie jak będzie, nic na to nie poradze, było cudnie na wyjexdzie to dla równowagi bedzie do bani po powrocie - tak by się w główce nie poprzewracało

Do Chorwacji jechał eMus, ja proponowałam zamianę ale stwierdził ze i tak nie uśnie jako pasażer Spisał się bardzo dzielnie! Ale brak postojów zrobił swoje.

U mnie tragedi pustynnej nie ma, pwenie że kilka przypalonych jest roślin, pewnie gdybym wyjeżdżajac nie zostawiła sąsiadce weża ogrodowego to nie było by do czego wracać.
kasiek 11:34, 18 sie 2015

leki zaczynają działać, dobrxze vże miałam je od zaszłego razu bo stan zapalny nie rozwinął się na tyle by uziemić mnie na tydz. udało mi się wypionizować i 2 min przejść po ogrodzie i sprawdzić stan roślin. Szału nie ma ale tragedii też nie. Jest po prostu zielono...
Wybaczcie za jakość fotek i uijęcia ale nie moge jeszcze manewrować ciałem tylko robię na sztywno

Przy oczku stracona na ten rok jest nowo zakupiona hartka, będzie trzeba nan następny poczekać aż odbije...

Horty ogrodowe straciły kolor
kasiek 11:40, 18 sie 2015

Za to ślicznie przyjeła się od Małej koniczynka

Ze słońca korzysta oczywiście hibiskus

Ku mojemu zdziwieniu nawet floksy dyszą jeszcze
kasiek 11:48, 18 sie 2015

Rudbekie też szczęsliwe - muszę jeszcze im dosaczić takie brązowo żółte (to chyba czarnookie Zuzanny)...

ścieżka z płyt jest koszmarna, ale może w przyszlym roku da się ja zmienić (łączy się to z instalacją nawadniania i prądem)

Przy ławce floksy też się mają w miarę dobrze

I jarzębiny w bród
kasiek 12:12, 18 sie 2015

W japońcu horty też potraciły kolory, smutno jest ale cieniscie
kasiek 12:17, 18 sie 2015

A to miejsca do zrobienia, myślałam że zrobię je teraz na urlopie, no trudno to plan na jesień
Pierwsze miejsce jest za oczkiem między ogrodzeniem. tu był kompostownik i ogólny burdel. Po wyczyszczeniu zrobię leśny pokoik

kasiek 12:24, 18 sie 2015

Do drugiego nwchodzi się od babcinej altany i przechodzi aż do japońca. Tu zaczęłam robić po powrocie, i tu pewnie dołożyłam sobie po podróży

Pałąki na pranie zostanę zlikwidowane, płyty też i zrobi się drugi lesny zakątek

07_Rene 17:32, 18 sie 2015

czekam na czasy, kiedy będę mieć taki busz, w dodatku z naturalnym wyglądem Niezwykle klimatyczne u Ciebie.
kasiek 18:31, 18 sie 2015

07_Rene napisał(a)
czekam na czasy, kiedy będę mieć taki busz, w dodatku z naturalnym wyglądem Niezwykle klimatyczne u Ciebie.

Nim sie obejrzysz, ale fakt szkielet jest ładny dopiero po ok 10 latach ...
Katkak 20:17, 18 sie 2015

kasiek napisał(a)

Zdjęć mam pełno, tu zamieszczam takie które ogrodników mogą zainteresowac
Na południu owady są o wiele większe niż u nas - motyle, ćmy, chrząszcze, pająki - wszystko w rozmiarze xxl.

Darusia też się cieszy choć zastrzega sob ie brak całusów Za pare lat będzie tego żałowac Specjalnie ją zostawiam bo eM wyjezdża z Oliwką do babci do Tarnowa (mieliśmy równolegle zaproszenie) i podzielilismy dzieci między sobą - dobrze że mamy ich na tyle

Filip życzenie damy przyjął na klatę . Oj, to Krzysiek będzie w rozpaczy, że Wojtka nie będzie, szkoda .