Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mala_Mi 18:01, 12 sie 2015

Piszę, piszę i co chwila nie wyślę, a potem zamknę.. wiec melduję że zaglądam i oglądam..
Doniczki tez mi pozwalało i połamało.. do tej pory leża kwiatki na ziemi, bo nie mam innej doniczki by je przesadzić.
Donia72 21:29, 12 sie 2015

Mira, wstawiłam fotki swoich zawilców na str.274. Możesz zerknąć?
Milka 11:48, 18 sie 2015

mira napisał(a)

Irenko zwiedzam ile się da jak tylko gdzieś jestem ale fotki się musi chciec wgrywać hmmm. Za ciepło

A te dalie posadziłam do donic i piękne liście same w sobie ale strasznie marne kwiatki maleńkie co znów nie tak zrobiłam, w kompoście posadzone dziady.

nie dałam ręki coby widac było

Moje super są, znaczy jedna, bo 2 zżerały ślimaki, zabrałam w inne miejsce i już spore i gęste, myślę, że nawet zakwitną i wtedy znowu przeniosę tam gdzie miały być, przy złotej hakone
tak podrosły, kwiat taki
Justyna 19:34, 18 sie 2015

A w raju kolorowo i smakowicie
Mirosław, czytam, że krążysz po Wrocławskich okolicach. Jak będziesz następnym razem, odezwij się, zapraszam
Serdecznie
Bogdzia 21:58, 20 sie 2015

Mirus pisałas u mnie ale nie masz stopki w podpisie ,dlaczego?
Milka 12:55, 21 sie 2015

Macham, chłodniej, coś juz zmieniasz, już wiesz, co chcesz?
Donia72 17:10, 21 sie 2015

Mira, ale się ucieszyłam jeden z zawilców ma pączki i to sporo
mira 20:44, 23 sie 2015

Rench - mam nadzieję że już floksy Ci zakwitły one lubią wilgoć niestety, moje już 2 gi raz kwitną te co szybko ścięłam

Katkat - zdrowa jestem !!!! wypoczęta i spragniona prac ogrodowych

Donia - odpisałam Ci że zawilce nie będą zachwycone przesadzaniem niestety - sprawdziłam

mira 20:56, 23 sie 2015

Mała Mi - moje też i to do tej pory leżą na ziemi - ale jutro postaram się to ogarnąć

Irenko - ja nigdy nie wiedziałam co chcę na tym małym moim kawałku, bo gdzybym miała dużą działkę w lesie sosnowym to bym wiedziała a tak na taki kawałeczku to mam ogród zbieracza, przesadzacza - ale nie narzekam bo lubię mój ogród bo nie mam ochoty się nim stresować bo przecież ma mnie odprężać. Bywa też że niestety się irytuję - jak teraz po powrocie - ale zawsze na taki stan wystarczy że trawnik się skosi i jest ok.

Justynko bardzo dziękuję Ci za zaproszenie, bywam we Wrocławiu zwykle jak po ogień niestety ale wszystko też możliwe

Bogdzia bo ja mira jestem i stopkę mam

Donia - takie posty są wspaniałe, to też się cieszę, podlewaj bo lubią mieć wilgoć
mira 21:07, 23 sie 2015

Lato powoli przemienia się w jesień - w tym roku chyba przyspieszoną.
Suszę zapamiętamy a efekty zobaczymy jeszcze wiosną niestety.

Jeszcze cieszymy się kolorami i ciepłem choć deszczu wypatrują wszyscy.

Moje lato w przedogródku, klon ma jeszcze liście ale już bardzo spieczone i częściowo porażone

zrobiłam porządki w donicach częściowo, koleus spisał się i postaram się go przetrzymać przez zimę

górka wrzosowa w pełni rozkwitu, wrzosy mam w tym roku marne to chyba ich ostatni sezon - wyrodziły się i trzeba wymienić

dalie posadzone z karp w ilości 3 sztuki marnie fatalnie a z nasion odrobinka ale jest, liście są ładne