Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:40, 18 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia cudnie . I na bylinowej i w przedogródku. Moje przetaczniki dopadł mączniak niestety. Nie udało mi się cholery zwalczyć i musiałam go ciachnąć przy ziemi. W przyszłym roku będę go pryskać zapobiegawczo. Tak na wszelki wypadek .

Dziękuję, Kasiu Ten mączniak jest okropny. U mnie zaatakował miętę Muszę też ciachnąć. A tak ją lubię Nie pryskałam na mączniaka niczego w ogrodzie.
Ewa777 10:45, 18 sie 2015

lojalna_ napisał(a)

Rozowy mam Rosa Zwerg nie sciełam go bo nie bylo co taki boroczek

To się nie dogadałyśmy Myślałam, że piszesz o niebieskim przetaczniku z przedogródka i o nim Ci napisałam. Ten różowy na rabatce bylinowej to też przetacznik, ale świeżo kupiony, więc nie wiem jeszcze jak będzie u mnie rósł.
Milka 10:48, 18 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Mój przedogródek. Stipa już wyrosła, a taka malutka ciągle była. Z przetaczników jestem bardzo zadowolona -kwitną bez przerwy To wielkie przy tui to kosmos czekoladowy z kłącza. Jest o wiele większą rośliną, niż te kupione jako jednoroczne. Jednak te jednoroczne kosmosy bardziej mi się podobają

Piękna rabata, o dziwo u ciebie przetacznik super, ja się z nim pożegnałam.
Ewa777 10:49, 18 sie 2015

mirkaka napisał(a)
Pięknie Ci wyszła ta bylinowa, Ewo gdzie kupiłaś tę ogromną jeżówkę, taką koralową?I jak długo ją masz? Przetaczniki , szałwię i floksy trzeba zapobiegawczo pryskać na mączniaka. Ja o jednym zapominałam i tera choruje, a reszta zdrowa.

Dziękuję Mirko Tę jeżówkę kupiłam u Justyny. Niestety nie zapamiętałam nazwy. Kupiłam ją w czerwcu, ale przez długi czas rosła w donicy, bo nie miałam czasu zrobić tej rabaty. Muszę wziąć z Ciebie przykład i pryskać zapobiegawczo na mączniaka - nigdy tego nie robiłam.
lojalna_ 10:49, 18 sie 2015

Ewa777 napisał(a)

To się nie dogadałyśmy Myślałam, że piszesz o niebieskim przetaczniku z przedogródka i o nim Ci napisałam. Ten różowy na rabatce bylinowej to też przetacznik, ale świeżo kupiony, więc nie wiem jeszcze jak będzie u mnie rósł.

Ewka roznica mała obydwa u Ciebie wypsne
Ewa777 10:51, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

Piękna rabata, o dziwo u ciebie przetacznik super, ja się z nim pożegnałam.

A co u Ciebie się z nim stało? Mączniak? U mnie bardzo dobrze rośnie, kwitnie od maja i ciągle wypuszcza nowe kłosy. Jestem bardzo z tej roślinki zadowolona Ciekawa jestem, czy różowy też będzie tak ładnie rósł
Ewa777 10:56, 18 sie 2015

lojalna_ napisał(a)

Ewka roznica mała obydwa u Ciebie wypsne

Ten różowy, to jeszcze młodziak - niedoświadczony Niestety u mnie sprzedawany bez nazwy
Ewa777 11:02, 18 sie 2015

Powojnik Kiki Te Kanawa ma swoje pierwsze dwa kwiatki

Impomea (wilec) mnie zaskoczyła. Nie wiedziałam, że kwitnie
Kindzia 13:42, 18 sie 2015

U mnie marcinki systematycznie mączniaka łapią, pryskam, inaczej by ich nie było. Teraz zdrowe, ale przy takiej suszy, to aż dziwne by było, gdyby nie...

Pięknego masz tego powojnika!!! Lubię pełne kwiaty
jazzy 15:13, 18 sie 2015

Ewuś pięknie u Ciebie! A kosmos czekoladowy - zakochałam się! Myślisz, że z gaurą i rozchodnikiem matrona stworzą ładny team? A to wszystko wśród traw...tylko jeszcze nie wiem jakich... Moze doradzisz cosik?
Macham