To się nie dogadałyśmy Myślałam, że piszesz o niebieskim przetaczniku z przedogródka i o nim Ci napisałam. Ten różowy na rabatce bylinowej to też przetacznik, ale świeżo kupiony, więc nie wiem jeszcze jak będzie u mnie rósł.
Dziękuję Mirko Tę jeżówkę kupiłam u Justyny. Niestety nie zapamiętałam nazwy. Kupiłam ją w czerwcu, ale przez długi czas rosła w donicy, bo nie miałam czasu zrobić tej rabaty. Muszę wziąć z Ciebie przykład i pryskać zapobiegawczo na mączniaka - nigdy tego nie robiłam.
A co u Ciebie się z nim stało? Mączniak? U mnie bardzo dobrze rośnie, kwitnie od maja i ciągle wypuszcza nowe kłosy. Jestem bardzo z tej roślinki zadowolona Ciekawa jestem, czy różowy też będzie tak ładnie rósł
U mnie marcinki systematycznie mączniaka łapią, pryskam, inaczej by ich nie było. Teraz zdrowe, ale przy takiej suszy, to aż dziwne by było, gdyby nie...
Pięknego masz tego powojnika!!! Lubię pełne kwiaty
Ewuś pięknie u Ciebie! A kosmos czekoladowy - zakochałam się! Myślisz, że z gaurą i rozchodnikiem matrona stworzą ładny team? A to wszystko wśród traw...tylko jeszcze nie wiem jakich... Moze doradzisz cosik?
Macham