Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielonym do góry... :) 14:01, 04 wrz 2015

Do góry
Kurde będę męzowi kupowała śledzie w większych ilościach - będe miała kwadratowe formy Może kupie takie duże - będzie duża donica HAHAHAHA
Spróbuje na najmniejszej (a jeszce niedawno chciałam wywalić doniczki - bo mi zalegają w garażu).
A teraz bonus - jak wyjąć bez uszczerbku
Chatka Baby Jagi 13:51, 04 wrz 2015

Do góry
I troszkę chłodniejszy i bardziej deszczowy widok na mój sielski bajzel....

Typografia ogrodu 13:45, 04 wrz 2015

Do góry
wisi choć jeszcze bez żarówki, i na kabel w nieładzie nie patrzec. ściana za lampa ma byc betonowa jak wymyslę jak zrobić to własnoręcznie

Mały ogród Kasi 13:42, 04 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

i co dobrze rosną? mają nowe listki? z rozarium jest

No to dobrze kombinowałam - moje też z tego samego miejsca

Jak przyszły miały po kilka kwiatków i pąków i to zakwitło, ale nowych nie wypuściły - natomiast przyrosty i nowe listka mają, są też zupełnie zdrowe.

Mogę je porównywać jedynie z Artemiskami, które mam jakiś miesiąc dłużej i te z kolei jakby szybiej przyrastają i ciągle pojawiają się nowe pączki - ale to zupełnie inne róże.

A tu aktualna foteczka jednego krzaczka.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:39, 04 wrz 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Ja też mam takie brzózki sąsiada na miedzy. Zgodzę się śmiecą niemiłosiernie, ale i tak mi się podobają. Po mojej stronie rośnie perukowiec 'Golden Spirit' ('Ancot') i jest zachwycony. Wcześniej na bardziej mokrym stanowisku umierał. No i było hostowisko. Piszę było nie ze względu, że padły roślinki, ale musiałam wykopać je do donic, bo w tym roku były tam wykopy.

Dereń niesamowity. Ja na moim zwykłym też wreszcie doczekałam się owoców.

Mnie też się podobają brzozy, te są ogromne 20m, ale nie mam już siły sprzątać po nich, ciągle mam nieposprzątane, a to tak wygląda jakbyśmy flejtuchami byli.....a to denerwuje.....perukowce tam rosły i padły, hosta rośnie mizernie, do zabrania, suchowisko tam mam o tej porze, a wiosną na odwrót...zresztą każdy ma jakąś ogrodową bolączkę u siebie....

brakuje mi jeszcze tych zwykłych dereni
Pinus Tungberga OGON, którą lubisz, juz jej igiełki soczyście żółkną

Moja bajka 13:39, 04 wrz 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

A może to ułudka wiosenna ? Albo zawciągowiec.

Ułudka się nie przebarwia.. zawciągowiec 200%

Foto jesienne.. mam go to wiem co to jest
Moja bajka 13:36, 04 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Fajne zakupy dziś zrobiłam. A emuś zrobił swoje .
Red Baron - 5zł za sztukę (wzięłam 5 ), jeszcze jeden świerk Iseli Fastigiata. A z nieplanowanych to berberys Juliany i hortka ogrodowa z przebarwiającymi się liśćmi. Nazwy nie było, ale pani twierdziła, że to pstrolistna, nie wiem. Takiej nie znalazłam na necie. W każdym razie kwitnie podobno jak piłkowana.

berberys Juliany - beznadziejny zakup.

Mroźne zimy idzie do zera..
Brak zim rośnie jak głupia szeroko i wysoko.
Kłuje niemiłosiernie
Nie przebarwia się praktycznie.. nie wiem jakim cudem jak się kupuje to przebarwiona, a w ogrodzie nigdy nie chce.. mam już je 7 lat.. miałam dużo, bo miał być szpaler przed różami.. co roku wyrzucałam kolejne.. bo padały i odbijały od zera.. (lub nie odbijały). Ostatnie 3 poszły do dzikiego kąta.. brak zim i zaciszność spowodowały, że mają teraz 2 metry wysokości i nie mniej szerokości każda, po 3 latach. Gdyby nie eM dawno bym je wyciepała i zrobiła ładną rabatę.. a tak mam berberysy i ogniki... i 10m2 do których nie wejdzie i nie podejdzie.. dziki busz bez dostępu.
Moja bajka 13:36, 04 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

A może to ułudka wiosenna ? Albo zawciągowiec.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 04 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
perukowiec jakoś daje radę

tą rosliną jednoroczną się zachwycam
pięknie pachnie, albo to ubiorek albo wieczornik damski, zbieram nasiona z niego

i siałam lobelię o bordowych liściach
ciut widać
Irenko w wakacje lecą powtórki Mai i tam była mowa o perukowcu że o doskonale sobie radzi w czasie suszy. Ukorzeniłam go wiosną i mam 5 całkiem sporych już sadzonek.Wiesz dziś u mnie popadało ze 2 godz.tak intensywnie ale czy to coś pomoże moim roślinkom nie wiem. Wiosną podłączam wodę miejska to już będzie lepiej z podlewaniem.A i ruszam z budową domku czekam już na pozwolenie ze starostwa .Ju pi będzie się działo tobie pierwszej o tym piszę.Buźka
Moja bajka 13:28, 04 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

W zeszłym roku w październiku kupiłam taka roślinkę. Urzekła mnie, bo była cudnie przebarwona na czerwono. Podobno lubi przemarzać, ale ja jej niczym nie okryłam i dała radę. Wiecie jak się nazywa? Ma śliczne, niebieściutkie kwiaty.

zawciągowiec
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:26, 04 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

suszy mało widać, nawet trawa zielona i dorodna u mnie wrzosy mizeroty, większośc uschłą i wywaliłam

U mnie wrzosy mają środowisko, które lubią, u Ciebie bodziszki dobrze się czują może dlatego bodziszki rosną dobrze u Ciebie, a wrzosy u mnie...niby jedne i drugie nie są szczególnie wymagające, a sprawiają jednak kłopoty

Trawnik miejscami jest ładniejszy ten w najniższej części ogrodu, a wyżej czyli bardziej na górce jest wysuszony.....ale deszczyk był
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:16, 04 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Piękne ma te owoce liście też wielką ozdobę stanowią i aż dziw, że w kondycji, moje zwinęły liście

Cudny jest Irenko i bardzo się z niego cieszę
Jak i z jego sąsiedztwa jodły kaukaskiej i innych igiełkowych

i z buczka
Rododendronowy ogród II. 13:16, 04 wrz 2015

Do góry
jona napisał(a)
Witaj . Na fali rozmów o ptakach ujawnię, że bywam często w Twoim wątku. Nie odzywam się, bo trochę mnie onieśmiela i piękny ogród, i staż ogodowiskowy. No więc siedzę jak mysz pod miotłą i czytam, bo wiedzy tu dużo . W swoim ogrodzie lubię obserwować nie tylko kwiaty, ale też zwierzęta. Nic więc dziwnego, że trafiłam do Ciebie . Pozdrawiam

Miło mi czytac takie słowa szczególnie w roku kiedy załamuje sie wyglądem mojego ogrodu. Kiepsko wyglada ale na zdjeciach tego nie widac no wiec pokazę jedno z wczoraj, trawa tragiczna. Dzis malutko popadało , jest szansa ze w niedziele znów popada, moze trawa odzyje a jeśli nie to trzeba bedzie siac od nowa.

Staz ogrodowiskowy mam duży może nawet juz za duży bo ile można pisac o jednym ogrodzie ale niedługo na jakis czas zamilknę, troche to potrwa zanim wrócę.Jak wiec widzisz nie ma powodu bys czuła się onieśmielona, bo wszyscy mamy z ogrodu radosc ale i smutek ale radosci jest więcej i to się liczy.Dziekuje Ci za miłe słowa i wieczorkiem obiecuje wpasc do Ciebie no chyba jeszcze nie miałam okazji. Serdecznie pozdrawiam.
Moja codzienność - ogród Oli 13:14, 04 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
niedługo zamieszka w donicy

ach...joooooooooooooooo.....kiedy mój tak będzie wyglądał...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:11, 04 wrz 2015

Do góry

daglezja, sosna czarna i jodła kalifornijska

róża Irena

okrywowa ponownie
Działka wkoło Lubczyka :) 13:06, 04 wrz 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Mirka, tak jak prosiłaś, plan mojej działki

Dzięki Kasiu popatrzę w domu na kompie no na Tel nic nie widzę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 04 wrz 2015

Do góry
ulubiony przeze mnie miskant cukrowy, dałam sadzonki w pobliżu Imprezowni, idą mizernie, bo susza
miał byc inwazyjny, ale jakoś nie jest

jakieś kwiatki
co zyją
Działka wkoło Lubczyka :) 13:01, 04 wrz 2015

Do góry
Mirka, tak jak prosiłaś, plan mojej działki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:57, 04 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Na młodym wrzosowisku

w cieniu trawnik o wiele lepiej wygląda

suszy mało widać, nawet trawa zielona i dorodna u mnie wrzosy mizeroty, większośc uschłą i wywaliłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies