Jolu, dziękuję. Miło mi czytać Twoje słowa
Miro, dziękuję

Papierówka jest drzewem strukturalnym, bo oddziela dom od altanki, czyli przestrzeni gdzie odpoczywamy. Uwielbiam duże drzewa, a ona jest już wiekowa, daje błogi cień i przez ponad miesiąc żywi nas jabłkami, z których robimy soki, kompoty i inne przetwory. To ważne drzewo.
Angele nabyłam, bo ponoć jest pancerna i znosi zacienienie. Zobaczymy.
Pozdrawiam
Agato, dziękuję

Obelisk jest firmy AdHorti. Niestety we Wro nie ma ich sklepu, ale jak jestem w Sopocie, Krakowie, czy Wawie odwiedzam ich dystrybutorów i powoli zwożę metaloplestykę. Zobacz sobie na ich stronie ofertę, mają kilka kolekcji w różnym stylu. Ja nabyłam od nich płotki, trelisę i obeliski. Wyglądają na porządne.
Bodziszek Rozzane, ku mojemu zdziwieniu, był wiosną dostępny w Kwiatonie. Potem go już nie widziałam. Rośliny pojawiają się tam sezonowo, partiami.
Nie pamiętam gdzie kupiłam fenkuł. Rośnie już kilka lat. Też pewnie na zasadzie trafienia na limitowaną dostawę. Potem jak się sprawdził, dokupowałam go jeszcze internetowo. Niestety, nie potrafię sobie przypomnieć gdzie, jak mi powróci ścieżka dostępu, napiszę Ci na priv.
Nie mam nasion, bo jak zaczyna tracić bordowy kolor i zwarty pokrój przycinam go, aby odbił od nowa. Pozdrawiam
Doniu, dziękuję

Ławkę wokół drzewa można nabyć np. na allegro. Są w różnych wariantach, rozmiarach i z różnych gatunków drewna.